Trustpilot
+45 77 34 18 18

Dataroaming uden bekymringer

Brug dataroaming I EU uden at bekymre dig. Med dukaTALE får du EU-roaming med i dit mobilabonnement – så kan du bruge din mobil frit på ferien.

Hvad er dataroaming?


Dataroaming er, når din mobiltelefon bruger trafik på et netværk i udlandet. Mere specifikt er det, når din mobil bruger mobildata på et udenlandsk mobilnetværk. Du bruger f.eks. mobildata, når du går på internettet, eller bruger GPS på din mobiltelefon.


Som udgangspunkt er du dækket af det selskab, der leverer dit mobilnetværk i Danmark. Bevæger du dig uden for det område, som dit mobilselskab dækker, begynder din mobil at roame. Det vil sige, at den søger efter et andet mobilnetværk, som den ”låner”. De forskellige danske mobilselskaber har mange samarbejdspartnere både i og uden for EU. Derfor har du ved hjælp af dataroaming lov til at låne netværk fra udenlandske teleselskaber.Dataroaming i udlandet og EU


Dataroaming fungerer hovedsageligt på samme måde i EU som i resten af verden dog med én stor forskel – prisen. I 2017 trådte en ny lov i kraft vedrørende afgifter på roaming i EU. Den nye lov har gjort, at du kan tage dit mobilabonnement med i hele EU uden at skulle bekymre dig om store ekstraregninger, når du bruger din mobil. Du har nemlig mulighed for at bruge roaming frit i alle EU-medlemslande.


dukaTALE giver dig også mulighed for roaming i EU + 6 andre lande. Med dukaTALE får du billig mobiltelefoni med helt op til 50 GB data, som du frit kan bruge i hele EU. Modsat mange andre selskaber får du med dukaTALE al din data med i EU. Der er altså ikke forskel på din datamængde, uanset om du er i Danmark eller bruger dataroaming i et andet EU-land.


Læs mere om dukaTALE herRoaming uden for EU


Befinder du dig uden for EU, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du bruger din mobiltelefon. Ønsker du ikke at skulle betale dyre ekstraregninger, anbefaler vi, at du, ligegyldigt hvilket mobilselskab du har, slår dataroaming og mobildata fra på din mobiltelefon. På den måde er du sikker på, at du ikke bliver koblet på et udenlandsk netværk, hvor du kan risikere at skulle betale mange penge for den trafik der bliver brugt.


Læs mere om takster uden for EU med dukaTALEEr roaming tungere end mobildata?


Der er ingen forskel på, om du bruger din mobildata i Danmark eller dataroamer i udlandet. Du bruger den samme mængde data på at tjekke sociale medier, e-mail, GPS, mv., ligegyldigt om du er i Danmark eller udlandet.


Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget data du har brugt. Hos nogle mobilselskaber kan du risikere at blive takseret, når din inkluderede data er opbrugt, og det kan blive rigtig dyrt. Med et dukaTALE mobilabonnement skal du dog ikke være bekymret for at blive ekstra takseret, når du bruger roaming i udlandet eller mobildata i Danmark. Har du opbrugt din data, sætter vi blot hastigheden ned, uden du skal betale ekstra. Du kan altid ringe til vores kundeservice og få opgraderet din datamængde, hvis du skulle have behov for det.
Hvor meget data har man brug for?

Det er meget individuelt, hvor meget data man har brug for. Dog bruger den gennemsnitlige danske mobilkunde kun omkring 6 GB data/md., og derfor burde et abonnement med 10 GB data være rigeligt til at opfylde den almindelige danske mobilkundes forbrug.

Bruger du meget data på tunge datadrevne aktiviteter som f.eks. streaming af film og serier, er det en god idé at have lidt ekstra data på sit abonnement. Med et dukaTALE abonnement kan du f.eks. få abonnementer med 20 eller 50 GB data, hvoraf alt kan benyttes i EU. Så er du dækket ind, hvis du skal bruge meget data eller ikke har adgang til WIFI-netværk.

Dataroaming med den bedste dækning

Med dukaTALE sikrer du også, at uanset hvor du befinder dig i udlandet, har du den bedste mobildækning muligt. Vi benytter os nemlig af TT-netværket, som ikke kun har nordens stærkeste mobilnetværk, men også har lavet samarbejdsaftaler med alle de store mobilnetværk i udlandet. På den måde er du sikret en god og stabil dækning i alle verdens kroge.

Sådan slår du dataroaming til eller fra på din telefon


Hvis du rejser udenfor EU, kan du hurtigt spare en masse penge ved at slå dataroaming fra, så du ikke løber ind i uforudsete store forbrugsregninger.

iPhone


Hvis du har en iPhone, er det heldigvis meget nemt og ligetil at slå dataroaming fra. Du skal blot gå ind i indstillinger, navigere til mobilnetværk efterfulgt af indstillinger til data. Herfra kan du vælge at sætte dataroaming til og fra.

Android


På en Android varierer det fra model til model, da indstillingsmulighederne er forskellige. Dog er der alsidige træk, som du skal følge for at slå dataroaming fra. Først skal du gå ind i indstillinger og derefter skal du ind på mobilnetværk. Herfra burde du kunne slå dataroaming fra.

EU roaming

Du kan benytte al din data når du rejser i EU - ligesom når du er i Danmark

Fri tale

Tal lige så tosset du vil i Danmark og resten af EU uden ekstra omkostninger

Fri SMS

Skriv så mange SMS’er du vil i Danmark og resten af EU uden ekstra omkostninger

Brug din dataroaming smart på ferien


Der er mange tricks, man kan bruge for at få sin mobildata til at holde længere på ferien. Her giver vi nogle tips, du kan bruge, så du ikke (nødvendigvis) bliver nødsaget til at opgradere din datapakke, inden du tager afsted.


Roaming på køreturen


Køreturen sydpå kan føles lang, og mange mennesker bruger dataroaming til at sikre underholdningen på bagsædet eller til brug af GPS. Det kan hurtigt løbe op, og du kan risikere at bruget al din mobildata, inden ferien overhovedet er startet. Derfor anbefaler vi et par ting, du har mulighed for at gøre hjemmefra:

Download underholdningen hjemmefra

Det er en fordel at downloade alt du kan med dit hjemlige WIFI-netværk, inden du tager hjemmefra. Det kan spare en masse mobildata ned gennem Europa. Mange streaming-tjenester giver dig mulighed for at downloade film og serier på forhånd, så du ikke har behov for at bruge mobildata for at streame. Du har også mulighed for at gøre det samme med musik, hvor du med musik-streaming kan hente sange, album og playlister ned på din telefon, så du kan lytte til det, imens du er offline. På den måde har du sikret underholdningen, uden du har brugt al din data.

Download kort til GPS-navigering

Ligesom med underholdningen kan det være en fordel at downloade kort til GPS-navigering til din mobiltelefon. Det giver dig mulighed for at bruge din mobiltelefon som GPS, uden du skal roame og bruge din mobildata.

Find WIFI-muligheder


Den bedste mulighed for at spare på sit mobildata på ferien er selvfølgelig ved ikke at bruge det. Derfor er det altid en god løsning at bruge WIFI, hvis det er en mulighed. Rigtig mange restauranter, hoteller og campingpladser tilbyder gratis WIFI, og du vil derfor ofte have mulighed for at tilkoble dig en WIFI-forbindelse og derved undgå at bruge dataroaming unødigt.Tjek dit mobilabonnement


Inden du tager afsted på ferien, anbefaler vi, at du tjekker indholdet af dit mobilabonnement. Mange abonnementer giver dig nemlig kun mulighed for at bruge noget af din mobildata i udlandet, men ikke det hele, og med nogle abonnementer har du slet ingen data i EU. Det kan derfor være en fordel at have et mobilabonnement med masser af udlandsdata, så du kan bruge roaming i EU uden at være bekymret for at løbet tør.


Med dukaTALE har du mulighed for at tage al din data med på ferie. Få dukaTALE, og vær fri for bekymringer på ferien.Har du spørgsmål til roaming i EU? Ring til os!

Så kan du altid ringe til os. Om du allerede er kunde ved os eller overvejer at blive det, sidder vi klar til at besvare alle dine spørgsmål – hos os er ingen spørgsmål for store eller for små.

Når du ringer til os bliver du mødt af Danmarks bedste kundeservice. Over 80% af vores kunder giver 5/5 stjerner, og vi gør en ære i at yde den bedste service hver gang, vi tager telefonen. Vi besvarer dit kald indenfor ét minut og vi vil gøre alt for at besvare alle dine spørgsmål og løse dine udfordringer med det samme.

 

Ring til os på 77 34 18 18. Vores åbningstider er alle hverdage mellem 09.00-20.00 og lørdage 09.00-15.00.

Beskrivelse

Intet Oprettelsesgebyr

Du har sikkert før oplevet, at der på din mobilregning fremgik flere uforståelige gebyrer, som du ikke havde forventet, og det har måske endda før kostet dig mange penge at skifte til et billigere mobilabonnement.

Oprettelsesgebyrer kan have stor betydning for prisen på dit mobilabonnement og kan desværre ofte være en udgift, som mange overser, når de skal vælge det billigste abonnement. Med dukaTALE er det selvfølgelig helt gratis at oprette dig som kunde, og der er ingen mærkelige gebyrer som oprettelsesgebyr, transaktionsgebyr eller opsigelsesgebyr.

 

Ingen bindingsperiode

En bindingsperiode er en periode på typisk 3-12 måneder, hvor du ikke kan skifte til et billigere eller bedre mobilabonnement uden at betale et ofte højt gebyr. Det er vigtigt for os, at du som kunde er glad for at være hos Duka, og at du har det abonnement, der er bedst for dig. Derfor har vi ingen bindingsperiode på vores mobilabonnementer. Det betyder, at du nemt og frit kan skifte mellem vores abonnementer, hvis du for eksempel finder ud af, at du har brug for en højere eller lavere datamængde. Du kan også frit opsige dit abonnement og skifte til en anden udbyder, hvis du ikke er tilfreds.

Du kan altid ringe og få hjælp til begge dele hos vores kundeservice, som hjælper dig med at skifte til månedens udgang. 

Udlandstakster

Det skal være nemt for dig at forstå prisen på dit abonnement. Derfor har vi sørget for at gøre alle vores abonnementer simple og nemme at forstå. På den måde skal du ikke bekymre dig om høje takster på udlandstelefoni, og du har de bedste muligheder for at finde det mobilabonnement, der er det bedste for dig.

EU roaming med dukaTALE gælder i hele EU og de 6 inkluderede lande Norge, Færøerne, San Marino, Liechtenstein og Schweiz.

Data: I EU og de 6 inkluderede lande kan du frit benytte al den data, der er inkluderet i dit dit abonnement. Du begynder at bruge mobildata på din telefon så snart, du surfer på internettet eller bruger mobilapps med internetadgang uden at være forbundet til et wi-fi netværk.

Tale, SMS og MMS: Alt tale, du foretager dig, til numre i EU og de 6 inkluderede lande er inkluderet i dit abonnement. Det gælder også for alle opkald, du foretager dig, mens du rejser eller opholder dig i disse lande, så længe du ringer til danske telefonnumre eller lande, der er inkluderede i dit abonnement. Hvis du ringer til numre uden for disse lande eller befinder dig i et land uden for EU, som ikke er inkluderet i abonnementet, kan du finde priserne for opkald her. Det samme gælder SMS og MMS. 

Læs mere om roaming i EU her

Dækning

Med dukaTALE er du dækket af Nordens bedste netværk. Vores 4G forbindelse har en forventet hastighed på 10-40/5-20 Mbit/s. Det er op til 10 gange hurtigere end 3G. Hvis du befinder dig i områder uden 4G dækning, vil du opleve en lavere hastighed. Vær opmærksom på, at det ikke er alle telefoner, der understøtter 4G, og at du derfor ikke nødvendigvis kan få en 4G dækning på din mobiltelefon. Vores mobilabonnementer bruger Telia/Telenors mobilnetværk – de samme som blandt andet Telia, CallMe, Telenor og CBB.

Du kan se, hvordan dækningen er hos dig, og om der er 4G netværk i dit område her.  

Hvis du gerne vil se aktuelle driftsinformationer i Danmark, kan du finde dem her

Betaling og regningsperiode

Hvordan foregår betaling?

Når du første gang bestiller dukaTALE, foregår betalingen via betalingskort. Du har efterfølgende mulighed for at ændre betaling af din mobilregning til:

 • Girokort - som du kan tilmelde Betalingsservice eller betale på netbank eller i banken.

Hvis du ikke foretager nogen ændringer, vil du automatisk betale via dit betalingskort.

Du kan ændre betalingsform ved at kontakte Kundeservice på 77 34 18 18 alle hverdage mellem kl. 09.00 - 20.00 og lørdag mellem kl. 09.00 - 15.00. 

 

Regningsperiode

Når du modtager din første regning, kan perioden være ”skæv”, fordi den ikke indeholder en hel månedsperiode. Perioden fremgår af regningen.

Herefter betaler du kvartalsvist efter kalenderårets kvartaler. Hver regning dækker abonnement for de næste tre måneder + forbrug fra den forudgående periode. 

Data i udlandet

Du kan benytte dit dataindhold i alle følgende lande:

Belgien Malta
Bulgarien Norge
Cypern (inkl. græsk del, ekskl. tyrkisk del) Polen
Danmark Portugal (inkl. Azorerne og Madeira)
Estland Rumænien
Finland San Marino 
Frankrig (inkl. Fransk Guyana, Guadeloupe, Martinique, Reunion) Schweiz
Færøerne Slovakiet
Grækenland Slovenien
Holland Spanien (inkl. Ceuta, De Kanariske Øer, Melilla)
Irland Storbritannien (inkl. Gibraltar, ekskl. Guernsey, Isle of Man og Jersey)
Island Sverige 
Italien Tjekkiet
Kroatien Tyskland
Letland Ungarn
Liechtenstein Vatikanet
Litauen Østrig
Luxembourg  
Vilkår

Klik på linket nedenfor og læs vores vilkår for kunder med dukaTALE

Læs mere

Bestil dukaTALE mobilabonnement

Vælg det mobilabonnement, der passer dig bedst!

dukaTALE - vælg dit abonnement

 

 • Fri tale i hele EU
 • Fri SMS/MMS i hele EU
 • 10 GB data, der frit kan benyttes i EU, Norge, Island og Færøerne
 • Ingen binding, 0 kr. i oprettelse

 

 

 • Fri tale i hele EU
 • Fri SMS/MMS i hele EU
 • 20 GB data, der frit kan benyttes i EU, Norge, Island og Færøerne
 • Ingen binding, 0 kr. i oprettelse

 

 

 • Fri tale i hele EU
 • Fri SMS/MMS i hele EU
 • 50 GB data, der frit kan benyttes i EU, Norge, Island og Færøerne
 • Ingen binding, 0 kr. i oprettelse

 

Behold nummer eller nyt nummer?

Jeg vil flytte mit...

{{ errors.first('move-number-mobile-current-phone-company') }}
{{ errors.first('move-number-mobile-phone-number-to-move') }}
Du finder typisk nummeret på dit SIM-kort. Nummeret er mellem 11-20 tal. Har du problemer, så kontakt venligst din udbyder.
Dato for flytning
Husk at vælge dato for flytning
Registrer nummer hos krak, de gule sider?
Vælg om du ønsker at dit telefonnummer kan findes hos Krak og De Gule Sider

Nyt nummer

Registrer nummer hos krak, de gule sider?
Vælg om du ønsker at dit telefonnummer kan findes hos Krak og De Gule Sider
Læg bestilling i kurv

Din kurv

{{ line.title }} {{ line.price }}kr./md.

At betale nu {{ totalNow }}

Herefter {{ totalMonthly }} kr./md.

Ingen binding, ingen gebyrer

 

Spørgsmål og svar Kunde Service