77 34 18 18


Dataroaming uden bekymringer


Brug dataroaming I EU uden at bekymre dig. Med dukaTALE får du EU-roaming med i dit mobilabonnement – så kan du bruge din mobil frit på ferien.


Ingen binding, ingen gebyrer


Nordens stærkeste netværk


Danmarks bedste kundeservice


Vi flytter dit nummer for dig


Hør mere om vores dukaTALE mobilabonnementer


Indtast dit telefonnummer herunder, og vi ringer dig op hurtigst muligt

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.


Hvad er dataroaming?


Dataroaming er, når din mobiltelefon bruger trafik på et netværk i udlandet. Mere specifikt er det, når din mobil bruger mobildata på et udenlandsk mobilnetværk. Du bruger f.eks. mobildata, når du går på internettet, eller bruger GPS på din mobiltelefon.


Som udgangspunkt er du dækket af det selskab, der leverer dit mobilnetværk i Danmark. Bevæger du dig uden for det område, som dit mobilselskab dækker, begynder din mobil at roame. Det vil sige, at den søger efter et andet mobilnetværk, som den ”låner”. De forskellige danske mobilselskaber har mange samarbejdspartnere både i og uden for EU. Derfor har du ved hjælp af dataroaming lov til at låne netværk fra udenlandske teleselskaber.Dataroaming i udlandet og EU


Dataroaming fungerer hovedsageligt på samme måde i EU som i resten af verden dog med én stor forskel – prisen. I 2017 trådte en ny lov i kraft vedrørende afgifter på roaming i EU. Den nye lov har gjort, at du kan tage dit mobilabonnement med i hele EU uden at skulle bekymre dig om store ekstraregninger, når du bruger din mobil. Du har nemlig mulighed for at bruge roaming frit i alle EU-medlemslande.


dukaTALE giver dig også mulighed for roaming i EU + 6 andre lande. Med dukaTALE får du billig mobiltelefoni med helt op til 60 GB data, som du frit kan bruge i hele EU. Modsat mange andre selskaber får du med dukaTALE al din data med i EU. Der er altså ikke forskel på din datamængde, uanset om du er i Danmark eller bruger dataroaming i et andet EU-land.


Læs mere om dukaTALE herRoaming uden for EU


Befinder du dig uden for EU, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du bruger din mobiltelefon. Ønsker du ikke at skulle betale dyre ekstraregninger, anbefaler vi, at du, ligegyldigt hvilket mobilselskab du har, slår dataroaming og mobildata fra på din mobiltelefon. På den måde er du sikker på, at du ikke bliver koblet på et udenlandsk netværk, hvor du kan risikere at skulle betale mange penge for den trafik der bliver brugt.


Læs mere om takster uden for EU med dukaTALEEr roaming tungere end mobildata?


Der er ingen forskel på, om du bruger din mobildata i Danmark eller dataroamer i udlandet. Du bruger den samme mængde data på at tjekke sociale medier, e-mail, GPS, mv., ligegyldigt om du er i Danmark eller udlandet.


Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget data du har brugt. Hos nogle mobilselskaber kan du risikere at blive takseret, når din inkluderede data er opbrugt, og det kan blive rigtig dyrt. Med et dukaTALE mobilabonnement skal du dog ikke være bekymret for at blive ekstra takseret, når du bruger roaming i udlandet eller mobildata i Danmark. Har du opbrugt din data, sætter vi blot hastigheden ned, uden du skal betale ekstra. Du kan altid ringe til vores kundeservice og få opgraderet din datamængde, hvis du skulle have behov for det.
Hvor meget data har man brug for?

Det er meget individuelt, hvor meget data man har brug for. Dog bruger den gennemsnitlige danske mobilkunde kun omkring 6 GB data/md., og derfor burde et abonnement med 20 GB data være rigeligt til at opfylde den almindelige danske mobilkundes forbrug.

Bruger du meget data på tunge datadrevne aktiviteter som f.eks. streaming af film og serier, er det en god idé at have lidt ekstra data på sit abonnement. Med et dukaTALE abonnement kan du f.eks. få abonnementer med 35 eller 60 GB data, hvoraf alt kan benyttes i EU. Så er du dækket ind, hvis du skal bruge meget data eller ikke har adgang til WIFI-netværk.

Dataroaming med den bedste dækning

Med dukaTALE sikrer du også, at uanset hvor du befinder dig i udlandet, har du den bedste mobildækning muligt. Vi benytter os nemlig af TT-netværket, som ikke kun har nordens stærkeste mobilnetværk, men også har lavet samarbejdsaftaler med alle de store mobilnetværk i udlandet. På den måde er du sikret en god og stabil dækning i alle verdens kroge.

Sådan slår du dataroaming til eller fra på din telefon


Hvis du rejser udenfor EU, kan du hurtigt spare en masse penge ved at slå dataroaming fra, så du ikke løber ind i uforudsete store forbrugsregninger.

iPhone


Hvis du har en iPhone, er det heldigvis meget nemt og ligetil at slå dataroaming fra. Du skal blot gå ind i indstillinger, navigere til mobilnetværk efterfulgt af indstillinger til data. Herfra kan du vælge at sætte dataroaming til og fra.

Android


På en Android varierer det fra model til model, da indstillingsmulighederne er forskellige. Dog er der alsidige træk, som du skal følge for at slå dataroaming fra. Først skal du gå ind i indstillinger og derefter skal du ind på mobilnetværk. Herfra burde du kunne slå dataroaming fra.


Illustration af data som kan benyttes i EU

Du kan benytte al din data når du rejser i EU - ligesom i Danmark


Illustration af fri tale

Tal lige så tosset du vil i Danmark og EU uden ekstra omkostninger


Illustration af fri SMS

Skriv alle de SMS’er du vil i Danmark og EU uden ekstra omkostninger

Brug din dataroaming smart på ferien


Der er mange tricks, man kan bruge for at få sin mobildata til at holde længere på ferien. Her giver vi nogle tips, du kan bruge, så du ikke (nødvendigvis) bliver nødsaget til at opgradere din datapakke, inden du tager afsted.


Roaming på køreturen


Køreturen sydpå kan føles lang, og mange mennesker bruger dataroaming til at sikre underholdningen på bagsædet eller til brug af GPS. Det kan hurtigt løbe op, og du kan risikere at bruget al din mobildata, inden ferien overhovedet er startet. Derfor anbefaler vi et par ting, du har mulighed for at gøre hjemmefra:

Download underholdningen hjemmefra

Det er en fordel at downloade alt du kan med dit hjemlige WIFI-netværk, inden du tager hjemmefra. Det kan spare en masse mobildata ned gennem Europa. Mange streaming-tjenester giver dig mulighed for at downloade film og serier på forhånd, så du ikke har behov for at bruge mobildata for at streame. Du har også mulighed for at gøre det samme med musik, hvor du med musik-streaming kan hente sange, album og playlister ned på din telefon, så du kan lytte til det, imens du er offline. På den måde har du sikret underholdningen, uden du har brugt al din data.

Download kort til GPS-navigering

Ligesom med underholdningen kan det være en fordel at downloade kort til GPS-navigering til din mobiltelefon. Det giver dig mulighed for at bruge din mobiltelefon som GPS, uden du skal roame og bruge din mobildata.

Find WIFI-muligheder


Den bedste mulighed for at spare på sit mobildata på ferien er selvfølgelig ved ikke at bruge det. Derfor er det altid en god løsning at bruge WIFI, hvis det er en mulighed. Rigtig mange restauranter, hoteller og campingpladser tilbyder gratis WIFI, og du vil derfor ofte have mulighed for at tilkoble dig en WIFI-forbindelse og derved undgå at bruge dataroaming unødigt.Tjek dit mobilabonnement


Inden du tager afsted på ferien, anbefaler vi, at du tjekker indholdet af dit mobilabonnement. Mange abonnementer giver dig nemlig kun mulighed for at bruge noget af din mobildata i udlandet, men ikke det hele, og med nogle abonnementer har du slet ingen data i EU. Det kan derfor være en fordel at have et mobilabonnement med masser af udlandsdata, så du kan bruge roaming i EU uden at være bekymret for at løbet tør.


Med dukaTALE har du mulighed for at tage al din data med på ferie. Få dukaTALE, og vær fri for bekymringer på ferien.Har du spørgsmål til roaming i EU? Ring til os!

Så kan du altid ringe til os. Om du allerede er kunde ved os eller overvejer at blive det, sidder vi klar til at besvare alle dine spørgsmål – hos os er ingen spørgsmål for store eller for små.

Når du ringer til os bliver du mødt af Danmarks bedste kundeservice. Over 80% af vores kunder giver 5/5 stjerner, og vi gør en ære i at yde den bedste service hver gang, vi tager telefonen. Vi besvarer dit kald indenfor ét minut og vi vil gøre alt for at besvare alle dine spørgsmål og løse dine udfordringer med det samme.

Ring til os på 77 34 18 18. Vores åbningstider er alle hverdage mellem 09.00-20.00 og lørdage 09.00-15.00.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan flytter jeg mit nuværende nummer til dukaTALE?

Vi har gjort det så nemt som overhovedet muligt for dig at beholde dit nummer. Du skal blot give os nogle få oplysninger om dig og dit nuværende mobilabonnement, og vi klarer resten for dig. Vi sender dig helt automatisk et nyt simkort, som på datoen for nummerflytning, virker med dit gamle nummer på.

Når du bestiller et dukaTALE abonnement fra vores hjemmeside, har du mulighed for at vælge, hvornår dit nummer skal flyttes over til os. Du skal have følgende klar:

  • Mobilnummer som skal flyttes
  • SIM-kortnummeret
  • Din e-mailadresse

Har du spørgsmål til, hvordan du finder dit SIM-kortnummer, så ring til os på tlf. 77 34 18 19.

Ellers kan du altid udfylde formularen herunder til en helt uforpligtende snak om at skifte til dukaTALE:

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Kan jeg ændre mit abonnement efter bestilling?

Ja, du kan til enhver tid ændre dit abonnement, så det passer til dit behov. Der er dog forskel på, om du ændrer dit mobilabonnement til en større datapakke eller mindre.

Vælger du at opgradere dit abonnement til en større datapakke, sker opgraderingen med det samme, og det samme gør din fakturering.

Vælger du at nedgradere dit abonnement, vil ændringen træde i kraft i slutningen af indeværende måned.

Du kan skifte dit abonnement inde på Mit Duka eller på tlf. 77 34 18 19.

Skift abonnement på Mit Duka

Hvilke lande er inkluderet i mit abonnement?

Med dukaTALE kan du ringe helt gratis og bruge al din data i og til hele EU + en række andre lande. Se den fulde liste af lande og vores udlandspriser for telefoni i lande, som ikke er inkluderet her.

Kan jeg benytte alt mit data i EU?

Ja, med dukaTALE kan du benytte al din data i Danmark og hele EU, Storbritannien, Schweiz, Norge, Island, Færøerne og en række andre lande. Med andre ord, skal du ikke længere tænke på roamingpriser etc., når du krydser grænser, så længe du er indenfor EU og de andre inkluderede lande.

Du har tilmed to datapakker på med et dukaTALE mobilabonnement; én datapakke til brug i Danmark + en yderligere datapakke til brug i EU.

Se liste over alle inkluderede lande

Oprettelsesgebyr

Vælger du dukaTALE, skal du heller ikke bekymre dig om oprettelsesgebyrer. Det er nemlig helt gratis at oprette et mobilabonnement. Dette gælder uanset om du ønsker at oprette et helt nyt telefonnummer eller ønsker at beholde dit nuværende nummer.

Er der en bindingsperiode på mit abonnement?

Hos Duka ønsker vi ikke at holde på dig, hvis du ikke ønsker at være kunde hos os. Derfor er der naturligvis ingen bindingsperiode på dit mobilabonnement, og du kan derfor til en hver tid opsige dit abonnement efter reglerne for opsigelse.

Se alle spørgsmål og svar

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn: