77 34 18 18

Hvor finder du funktionerne i Excel?


Har du været på utallige Excel-kurser og glemt det hele igen, så snart du lukkede døren bag dig? Er Excel en jungle, du farer vild i, og som du for alt i verden vil undgå? Eller har du aldrig åbnet et Excel-ark? Så fortvivl ikke. Med denne guide og video får du skabt et hurtigt overblik over, hvor du finder forskellige funktioner.

Thumbnail-med-tekst.png

Værktøjslinje, bånd, faner og ark


Når du åbner et Excel-ark, kan du måske blive lidt rundtosset af alle de muligheder, der er. Hvor starter du, og hvor finder du de funktioner, du skal bruge? Vi giver dig et hurtigt overblik her.

Værktøjslinjen ”Hurtig adgang”


Øverst oppe i venstre hjørne finder du værktøjslinjen ”Hurtig adgang”. Du kan tilpasse værktøjslinjen til de funktioner, du ofte bruger, så får du hurtig adgang til de funktioner, du bruger mest, og du slipper for at lede efter funktionen hver gang.

Båndet og faner


Lige under værktøjslinjen ”Hurtig adgang” finder du båndet og faner. Du starter altid på fanen ”Hjem”. Båndet og de forskellige funktionsmuligheder skifter, når du klikker på en anden fane.


I stedet for at klikke på de forskellige faner, kan du også bruge genvejstaster. Vil du vide, hvordan du bruger genvejstaster, så læs guiden og se videoen.


Undgå musearm – brug genvejstaster

Funktionerne i båndet


Funktioner i båndet er delt op i grupper f.eks. ”Skrifttype”, ”Justering”, ”Celler” osv. Det vil sige, at skal du ændre størrelsen på skriften og til kursiv, finder du funktionerne under gruppen ”Skrifttype”. Hvis der er flere funktioner end dem, du kan se, vil der være en lille pil nede i højre hjørne i gruppen. Klikker du på pilen, vil dialogboksen åbne, og du kan se alle de andre funktionsmuligheder, der er i gruppen.


For at gemme en ændring du har lavet i dialogboksen, skal du klikke på ”OK”. Vil du ikke lave en ændring, eller vil du lukke dialogboksen igen, klikker du på ”Annuller”.

Boksnavn og formellinjen


Lige under båndet yderst til venstre finder du boksnavnet, der fortæller dig, i hvilken celle du befinder dig i. Ved siden af boksnavnet til højre ligger formellinjen. Når du har lavet formler i dit regneark, viser formellinjen dig, hvilken formel du har lavet i en celle.

Navigere i selve regnearket


Regnearket er opdelt i kolonner, rækker og celler. Du kan scrolle op og ned i dit regneark ved hjælp af pilene ude til højre. Du kan også rulle arket til side ved at klikke på pilene nede i højre hjørne under arket.


Helt nederst på siden har du statuslinjen. Ude til højre kan du ændre sidevisning, og du kan zoome i dokumentet.

Opret flere ark og navngiv dem


Du har altid mulighed for at oprette flere regneark i Excel. Du opretter et nyt ark ved at klikke på ”+” til højre for ”Ark1” nede i venstre hjørne.


Har du oprettet flere end et ark, er det en god idé at navngive de enkelte ark. Dermed kan du nemmere skabe dig et overblik over indholdet på de forskellige ark.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service