Trustpilot
+45 77 34 18 18

Kilder til slægtsforskning


Dine kilder til slægtsforskning hedder Arkivalier. Som du sikkert ved, så er arkivalier alle de oplysninger og informationer, som offentlige myndigheder eller private institutioner har opsamlet om datidens mennesker. Arkivalierne er de oplysninger, som er blevet indsamlet og gemt.


Du kan som udgangspunkt finde kirkebøger, folketællinger og lægdsruller, der giver grundoplysninger om vielses-, fødsels- og dødsdato. I den mere spændende ende kan du finde alt fra fotografier til mikrofonplader.  

Hvordan finder jeg oplysninger om min slægt på internettet?


Rigsarkivet har digitaliseret de fleste kirkebøger, folketællinger og lægdsruller. Dem finder du gratis via Rigsarkivets egen hjemmeside. Her kan du også bestille arkivalier til brug på Rigsarkivets læsesale i København, Odense, Viborg og Aabenraa.


Klik her for at gå til Rigsarkivets egen hjemmeside. 

Få Arkivalieronline på din dukaNEMT computer


Arkivalieronline er den hjemmeside, som Rigsarkivet har lagt de digitaliserede kirkebøger og folketællinger ud på. Hvis det er for besværligt for dig at indtaste hjemmesiden hver gang, du vil bruge den, så kan du nemt tilføje den til internetmodulet på din dukaNEMT PC. Læs hvordan du gør ved at klikke her. Slægtsforskningen bliver mere simpel at gå til, når du ikke skal spekulere på det tekniske.

Hvordan bruger jeg arkivalieronline?


Du bruger arkivalieronline til at finde så præcise oplysninger om dine forfædre som muligt. Typisk kan du finde neutrale oplysninger, såsom dåbs- og dødsdato. De neutrale oplysninger er et vigtigt fundament for din videre slægtsforskning, fordi det giver et solidt vidensgrundlag at søge videre på.

Få hjælp af andre slægtsforskere


Det kan være en stor mundfuld at komme i gang med online slægtsforskning. Der er hjælp at hente hos ”Danske Slægtsforskere”, som er en forening for personer med interesse i slægtsforskning. Klik her for at gå til Danske Slægtforskeres hjemmeside


Her finder du mange gode fora med tips og tricks til din slægtsforskning.

Duka ønsker dig held og lykke med slægtsforskningen.

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service