77 34 18 18Streamingguide: Dansk Filmskat


Som navnet antyder, er danske filmskatte en skattekiste fyldt med danske filmperler. Du finder film-serie som Olsen Banden, Far til fire eller Soldaterkammerater. Har du en yndlingsskuespiller, kan du søge efter ham eller hende og finde alle de film, vedkommende har været med i. Her ligger der rigtig mange timers underholdning gemt, med alle de gode, gamle klassikere.

1/18

Hvad er siden/hvem står bag den?

Dansk Filmskat udbydes af Nordisk Film Distribution.

2/18

Er den dansk/international?

Det er en dansk tjeneste.

3/18

Hvordan opretter man en konto?

På forsiden er der i øverste højre hjørne et link, du skal trykke på, hvor der står ”Bliv medlem”. Ved siden af står ”Log in”, som du skal bruge, når du besøger siden i fremtiden, for at se film.

4/18

Herefter skal du vælge abonnementstype. Der er en besparelse at hente, hvis du ved, at du har lyst til at beholde tjenesten i mindst ét år. Hvis du er usikker på, om du får det brugt, kan du prøve dig frem med en måned ad gangen.

5/18

Nu skal du oprette dig som bruger med din e-mail og en adgangskode efter eget valg. (Husk, for at en adgangskode er sikker, skal den være på mindst ni tegn, og gerne indeholde store og små bogstaver og tal.)

For at komme videre, skal du tjekke den første boks af. Hvis du også ønsker at modtage nyhedsbreve fra Dansk Filmskat, kan du vælge at tjekke den nederste af også, men det er ikke nødvendigt.

6/18

Nu skal du indtaste din betalingsinformation. Når den er godkendt, bliver du sendt videre til en kvittering. Nu har du oprettet din bruger, og kan begynde at se film som du vil. Du kan altid se og administrere dine abonnementer under Min Konto, der ligger øverst i højre hjørne, når du er logget ind på siden.

7/18

Hvordan finder du det, du har brug for?

8/18

I de markerede felter kan du se, hvor du kan søge efter bestemt indhold. Det kan enten være titler på film, det mest populære indhold, eller værker fra bestemte instruktører eller skuespillere.

9/18

For at gøre det så let som muligt, har Dansk Filmskat også lavet forskellige kategorier, så det er let at finde frem til det, du har lyst til at se. Så nu er det bare at gå på opdagelse! Når du finder noget, du har lyst til at se, klikker du bare på billedet, så afspilles filmen. Hvis du gerne vil læse en beskrivelse af filmen, kan du holde musen stille hen over billedet i et par sekunder, så dukker der en beskrivelse op. Det ser således ud:

Du kan vælge at se en trailer for filmen ved at trykke på den orange knap i beskrivelsen, eller du kan se filmen ved at trykke på filmens billede eller titel.

10/18

Du kan pause ved at trykke på mellemrumstasten på din computer, eller det lille ikon helt til venstre i afspilningsvinduet. Du kan også lade dine venner på Facebook vide, hvilke film, du ser ved at trykke på det røde banner, hvor der står ”Del på Facebook”. Hvis du er begyndt at se en film, men er gået fra den igen, husker Dansk Filmskat, hvor du var kommet til i afspilningen, og tilbyder dig enten af genoptage hvor du kom fra, eller starte forfra i filmen.

11/18

Hvad koster det om måneden?

Det koster 49 kr./md., hvis du vælger månedlig fakturering, 45 kr./md., hvis du vælger halvårlig fakturering, og 39 kr./md, hvis du vælger årlig fakturering. Alle abonnementstyper kommer med en gratis prøveperiode på 14 dage.

12/18

Hvor meget indhold er der?

Der er et bredt udvalg af klassiske, danske film. Hvis det er danske film, man gerne vil se, er dette sandsynligvis den bedste samling på nettet.

13/18

Hvor ofte kommer der nyt på siden?

Der tilføjes og fjernes indhold på siden hver fredag. Hvis indhold står til at blive fjernet, kan man se, hvor lang tid endnu, det er tilgængeligt. De titler, der forsvinder, ligger også under kategorien ”Sidste chance”, og ser således ud.

14/18

Er det på dansk eller med danske undertekster?

Som udgangspunkt er alt indhold på dansk, og det er også muligt at sætte danske undertekster på i den sorte bjælke, hvor du også finder det lille afspilningsikon helt ude til venstre, når du er inde under fremvisningen af selve filmen.

15/18

Hvilke enheder kan det ses på?

Du kan se Dansk Filmskat på følgende enheder:


- Smart TV fra Samsung, LG og Philips
- Tablets, både iPads og Android
- Smartphones, både Android og iPhones
- Computere, både PC og Mac
- Apple TV 4
- Over Chromecast og AirPlay


Det vil altså sige, at du kan tage Dansk Filmskat med dig, uanset hvor du er i verden, så længe du har adgang til internettet og en enhed, der kan afspille det. På smart-TV’er, smartphones og tablets kan du hente en app fra enten Play Store (hvis du har Android) eller AppStore (hvis du har Apple), så du ikke behøver tilgå siden via din browser.


Du kan også få filmen vist på dit TV, hvis du har en Chromecast sat til TV’et, eller du bruger Apple AirPlay.

16/18

Hvordan afmelder man tjenesten igen?

Du starter med at gå ind under dine abonnementer. Dér kan du vælge enten at opsige abonnementet eller skifte betalingskort.

17/18

Hvis du vælger at opsige abonnementet, vil du blive stillet nogle spørgsmål:

18/18

Du skal bare trykke på ”Bekræft opsigelse”, og så får du følgende besked at se.

Abonnementet er nu opsagt, og du kan se, hvor længe, du har adgang til tjenesten.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service