77 34 18 18

2 ting du skal forholde dig til, når Windows 7 udgår

Medierne skriver mere og mere om Microsoft udmelding om, at deres styresystem Windows 7 udgår til januar 2020.


Grunden til mediernes bevågenhed er, at ophøret af Windows 7 har konsekvenser for rigtig mange mennesker, der har en computer. Det forholder sig nemlig således, at ikke alle computere er store nok til at få installeret det styresystem, som erstatter Windows 7.


Windows 10 har mange fordele


Den nye version af Microsofts styresystem hedder Windows 10, og med denne version kommer der mange forbedringer til brugerne - især i forhold til sikkerheden. Et emne vi alle har stor fokus på, da vi ikke ønsker at miste data eller blive udsat for IT kriminalitet, hvor hackere lænser vores bankkonto eller bruger vores betalingskort til at handle i webshops.


Windows 10 betyder også, at de fleste vil opleve, at deres computer bliver hurtigere. Både når de starter den op, men også når de er på fx internettet.


Men hvad er et styresystem egentlig, og har det noget med dig at gøre?

Læs også: Derfor skal du skifte til Windows 10 i dag


Styresystemet er computerens hjerte


Populært sagt er styresystemet hjertet i en computer. Det er det første program, der indlæses, når en computer starter. Det er også det program, som giver brugeren og alle computerens øvrige programmer mulighed for at anvende computerens ressourcer. Ligesom det er styresystemet, der sikre, at der kan installeres nye ting på computeren, og at man kan gemme sine fotos og dokumenter på computeren.


Og derfor bliver vi alle berørt af den kommende opdatering fra Microsoft. Uanset om vi er computereksperter eller vi bruger vores computer til at spille 7-kabale og tjekke nyhederne.


Når Microsoft stopper med at supportere Windows 7 den 14. januar 2020, vil din computer stadig fungere, men der vil ikke længere ske software- eller sikkerhedopdateringer på den. Og det betyder, at fortsætter man med at bruge sin computer med Windows 7, vil den være i større risiko for at blive angrebet af virusser og malware . Et scenarie, som vi alle ønsker at undgå.


Og du kan undgå det! Der er blot 2 ting, som du skal forholde dig til:  • Du skal finde ud af hvilket styresystem din computer kører på. Har du anskaffet din computer før 2015, så har du formentlig Windows 7 installeret.

  • Viser det sig, at din computer kører på Windows 7, skal du finde ud af om den har kapacitet nok til at få Windows 10 installeret. En god tommelfingerregel er, at hvis din computer er købt før 2014, så er den ikke stor nok til at køre Windows 10.


Når du har fået afklaret de to forhold, er du allerede godt på vej mod at bevare den samme gode og sikre computerløsning, som du er vant til.

Læs også: Intet varer evigt - heller ikke Windows 7, der snart skal udskiftes


Står du med en computer, der er købt før 2015, som har Windows 7 installeret og på grund af alder ikke er stor nok til at køre Windows 10, er der selvfølgelig også råd for det.


Som dukaPC-kunde, har du nemlig adgang til et rigtig godt tilbud på en ny computer, der naturligvis kommer med Windows 10 installeret. Og vi sætter den selvfølgelig op for dig, så den har nøjagtig det samme indhold, som du er vant til. Vi flytter selvfølgelig også alle dine emails, kontakter fra adressebogen, billeder, dokumenter og egne favoritter fra din nuværende computer til den nye – helt gratis.

Læs mere om dukaPC computerløsninger for Windows 10 opdateringer lige her

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service