77 34 18 18



8 digitale værktøjer du ikke kan undvære til din studiestart



Det virker som en tidsalder siden, at studerende kun havde brug for at købe blyant og blankt papir for at blive klar til deres studie. De seneste 20-30 år, er behovet for digitale studieredskaber dog steget eksplosivt. Og det stiller krav til det digitale "penalhus".

Selvom computeren for mange er blevet en forlængelse af deres højre arm, så er det ikke den alene, der får dig helskinnet igennem studietiden. Det er også alt det andet tech-gear, der både forsøder og forbedrer dine år i auditoriet. Og derfor skal du også vide, hvilket udstyr, der er rart at have styr på, inden semesteret starter.

Vi har samlet en tech-tjekliste, der giver dig 8 uundværlige værktøjer til studiestarten.


Tech-tjeklisten inden du starter på studie

1. Vi starter med det åbenlyse: En god og pålidelig computer


Din computer skal kunne det, du skal bruge den mest til. Men der er for mange studieretninger – og dermed behov – til, at vi kan gennemgå dem her. Hvad vi kan sige er, at der er stor forskel på om, du skal bruge en computer, der kan køre tunge programmer og datasæt eller om du ”bare” har behov for at bruge Word til at tage noter fra forelæsningerne.


Selvom behovene varierer, er der dog alligevel nogle basiskrav til din computer, som er uafhængige af, hvad du studerer:


- RAM (RAM indikerer din computers hukommelse. Vi anbefaler, at du – uanset hvad du studerer - får en computer med min 4GB, så du undgår at spilde tiden med at vente hver gang din computer åbner.


- En god processor (til studiebrug er en i3 eller A6 processor ofte nok).


- En god internetforbindelse, der kan håndtere downloads, opdateringer og generel brug (hvis du både streamer og downloader film, skal du bruge min 20 Mbit/s). Hvis skolens wi-fi svigter, kan det også være en hjælp med mobilt internet, så du ikke er afhængig af, hvor mange I er om at bruge det samme internet.


- En let computer, der ikke vejer mere end 2 kg (der kan jo være langt mellem klasselokalerne).


- En computer med et opdateret styresystem (f.eks. Windows 10 eller Mac OS X 10.10). Vær opmærksom på, at Windows 7 desværre snart er fortid. Microsoft stopper nemlig med at udsende nye opdateringer til styresystemet i starten af 2020. Læs 5 vigtige grund til at få Windows 10 her.


- Et antivirusprogram så du er beskyttet mod cyberangreb, og kan beholde dine data i fred.


- Et ordentligt batteri som kan holde strøm, selvom du glemmer opladeren derhjemme (køb en computer, der kan holde i min. 8 timer).


Find den bedste computer til dit studie


2. Tænk over tastaturet


Nu hvor du ved, hvad du skal kigge efter i din nye computer, kan du dykke ned i det øvrige tech-gear.

Hvis du bruger en bærbar computer, er den født med et tastatur. Men en del foretrækker alligevel at købe et eksternt tastatur, som kan tilkobles, når de arbejder hjemme, og vil sidde mere bekvemt foran computeren. Hvis du gerne vil have et ekstra tastatur, så tænk ind i valget, hvor ”lækkert”, det lyder, når du taster. Både for din egen skyld, og dem der sidder tæt på.

For du har sikkert selv prøvet at sidde tæt på en person, der trykker så hårdt på tasterne, at man skulle tro, det udløste en præmie, hvis man kom igennem på den anden side. Det kan være en kæmpe irritationsfaktor, så vær det gode eksempel, og find et lyddæmpet tastatur.


3. Musen, du klikker med


Bærbare computere har det, der kaldes en track-pad eller trackball. Det er en indbygget mus. Alt efter dit behov, kan det blive nødvendigt at købe en ekstern mus. Arbejder du mest med kreative opgaver, er en ekstra mus uundværlig, men sidder du mest til forelæsninger, hvor der sjældent er meget plads, så har du måske ”nok” i den indbyggede.


4. Hovedtelefoner


Et par gode, lyddæmpende hovedtelefoner kan give dig ro og koncentration på selv de mest travle studie-spots. Den type hovedtelefoner er heller ikke billige, men en god investering, hvis du kan lide at bruge forskellige studiekroge i byen, og ikke vil lade legene unger eller hyggesnak forstyrre dit arbejdsflow.


5. Den eksterne harddisk


Intet varer evigt – heller ikke din computer. En ekstern harddisk er derfor et must for enhver, der dagligt sætter sin lid til elektroniske hjælpemidler. En dag slipper heldet måske op, og din computer går i stykker. Den eneste måde, du kan sikre dig på, er ved at lave en backup af dine filer.


Du kan selvfølgelig også vælge den nemme løsning, og få dukaPRO. Her bliver der lavet backup for dig hver halve time. Så slipper du for bøvlet og omkostningerne til en ekstern harddisk.


Uanset hvad du vælger, kan vi kun anbefale, at du finder en måde at lagre dine filer på. Hvis uheldet er ude, er det nemlig umuligt at genskabe de originale filer uden en backup.


6. Microsoft Office-pakken

Hvis du ikke vil havne med en bunke af håndskrevne noter, skal du bruge et skriveprogram, der kan skabe struktur efterhånden som semestrene går, og mere viden kommer til. Du går aldrig galt i byen med Office-pakken fra Microsoft, hvor du får det hele samlet; Word, PowerPoint og Excel, som langt de fleste har glæde af til både præsentationer, statistik og noterne.


7. En printer eller adgang til en printer

Vi lever heldigvis i en tid, hvor print af papir fylder mindre og mindre. Det glæder miljøet og alle os, der endte med for mange ringbind og krøllede ark i bunden af skoletasken. Men der er stadig gange, hvor du bliver nødt til at printe, f.eks. hvis du vil have et fysisk eksemplar af dit speciale, eller du skal uddele et spørgeskema rundt i byen. Derfor er det godt 1. enten at have en printer derhjemme eller 2. have adgang til en printer på campus.

8. En masse koffein

Okay, okay – den her ”uundværlighed” er ikke digital, men den er meget vigtig! De færreste overlever lange nætter begravet i de tunge bøger uden at have koffein-fixet i orden. Jo, du kan godt få tanket energidepoterne op med juice, cola eller én af de der selvlysende drikke, der gør din mund tør som sandpapir. Men du kan også ”bare” drikke kaffe.


Så imens du f.eks. overvejer, hvilken hardware ↑, du skal smadre sparegrisen for at få råd til, kan du jo passende tage en kop kaffe, og nyde udsigten til en flyvende studiestart, fordi du nu har tjek på tech-listen.

Hvis du vil slippe for alt bøvlet, så kan du lige nu leje en computer med anti-virus, office-pakken og Windows 10 for 349 kr./md.



Læs mere om dukaPRO her

Køb eller lej en ny studiecomputer hos Duka

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service