2 min.
Trustpilot
+45 77 34 18 18

Center for Cybersikkerhed:
Samfundets stabilitet trues af hackere


Truslen vurderes som meget høj. De danske energiselskaber har over de sidste år oplevet målrettede hackerangreb og cyberspionage fra fremmede stater.


Spionagen er kritisk, fordi de høstede informationer gør det lettere for fremmede stater at planlægge og forbedre destruktive cyberangreb mod Danmark, viser ny vurdering fra Center for Cybersikkerhed.


Der er set eksempler på, at hackere har forsøgt at bruge spionageværktøjer, der først kopierer data for dernæst at ødelægge dem. Det er der flere grunde til, mener Center for Cybersikkerhed, der hører under forsvarets efterretningstjeneste.   


De høstede informationer, som spionerne opsnapper, kan både bruges til at styrke fremmede staters egen energisektor. De stjålne informationer kan også bruges i en militær eller politisk konflikt. I værste fald betyder det, at fjender kan lukke helt for Danmarks forsyning af bl.a. elektricitet.


 


Fremtiden/ det gør politikerne


Regeringens forsvarsforlig fra januar i år styrker det danske forsvar mod cyberangreb med 1,4 mia. kr. over de næste seks år. Særligt seks sektorer skønnes at være i risiko-zonen i forhold til cyberangreb. Det drejer sig om energi-, transport-, tele-, finans-, sundheds-og søfartssektoren. Vandforsyningen er ikke med.


Brug for en god tech-nyhed? Udviklingen af 5G mobilnetværket er i fuld gang. 


Læs her hvordan Telia og Telenor varmer op til 5G

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Spørgsmål og svar Ring mig op Kunde Service