77 34 18 18


Din guide til bedre digital sikkerhed


I takt med at hackere og andre IT-kriminelle bliver bedre til at opsnappe oplysninger om dine konti og personlige data, er det vigtigt, du ved, hvordan du færdes sikkert på nettet.
Her får du en guide til at minimere risikoen for at din computer bliver angrebet.Din guide til bedre digital sikkerhed


I takt med at hackere og andre IT-kriminelle bliver bedre til at opsnappe oplysninger om dine konti og personlige data, er det vigtigt, du ved, hvordan du færdes sikkert på nettet.
Her får du en guide til at minimere risikoen for at din computer bliver angrebet.

Hold din computer opdateret
Jo ældre en version du har af styresystemet og dets programmer, jo større er risikoen for, at der opstår sårbarheder i din computer, som de kriminelle kan udnytte. Sørg derfor for, at dit styresystem og dine programmer er opdateret.

Med PROsikker opdateres de programmer, der er installeret på computeren automatisk.

Lav stærke og sikre kodeord
Kodeord er den vigtigste måde hvorpå, du kan beskytte dine personlige oplysninger. Sørg for at bruge forskellige kodeord til alle dine konti. Mange bruger de samme kodeord med få variationer, og det gør det nemt for hackerne at få adgang til f.eks. dine personlige oplysninger.

Beskyt din computer med antivirus software
De fleste opdager ikke, at der er kommet virus på deres computer, før den har fået adgang - ofte gennem en mail, der så troværdig ud. Sørg for at have et antivirusprogram, der beskytter dig og dine data.

Med PROsikker får du et prisvindende antivirusprogram, der beskytter alle dine filer og personlige data mod angreb udefra.

Besvar ikke spam eller mistænksomme mails
De fleste af os modtager spam fra afsendere, vi ikke kender. Slet altid spam-mails, undgå at åbne dem, og svar aldrig afsenderen. Selv hvis der ikke er en virus i mailen, vil den med garanti generere flere mails til dig. Hvis der er vedhæftede filer, skal du ikke klikke på dem.

Del ikke personlige oplysninger
Banker, offentlige institutioner og andre betalingstjenester vil aldrig bede dig om fortrolige og personlige oplysninger i en mail. Besvar derfor aldrig mails fra sådanne afsendere, fordi IT-kriminelle her hurtigt får adgang til dine konti og data.

Indstil sikkerheden i din internetbrowser
Du kan ændre sikkerhedsniveauet i din browser, så du altid selv skal give tilladelse til at filer og programmer overføres til din computer. På den måde får du ikke uønskede programmer ind på computeren.
Lav sikkerhedskopier
Hvis du har fået en virus på din computer, skal den renses eller geninstalleres. Derfor er det vigtigt, at du har en backup af dine filer, så du kan genskabe billeder og dokumenter, når computeren virker igen. Med PROsikker bliver der kørt automatisk backup af din computer hver ½ time.

Handl’ ikke med hvem som helst
Når du handler online, er det en god idé at være kritisk overfor sælgeren. Websitet skal se professionelt ud og indeholde kontaktoplysninger. Brug altid anerkendte betalingsmidler såsom betalingskort og kig efter e-mærket, så du ved, at webshoppen overholder lovkrav og retningslinjer.

Antivirus
Læs mere om antivirus

Med Sikkerhedspakken og Tryghedspakken følger intet mindre end markedets bedste antivirus, der hjælper over 500 millioner mennesker verden over med at afværge angreb i form af f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres af Bitdefender, der har været førende på området i årtier, og beskytter alle fra de største IT-virksomheder i verden til helt almindelige private brugere.

Et godt antivirusprogram er fundamentet for din IT-sikkerhed, og Bitdefender* er blandt de bedste, der findes. Antivirusprogrammet sørger for at holde dig sikker, når du bruger din computer. Det gælder både når du er på internettet, og måske kommer til at komme ind på en lyssky hjemmeside, eller his du bliver aktivt angrebet af hackere. Bitdefender kan også markere mistænkelige e-mails, så du ikke falder i den desværre alt for almindelige phishing-fælde, hvor man bliver lokket til at trykke på et link i en e-mail. Der er set utallige eksempler på den slags mails, og de håndteres bedst med en blanding af skepsis, sund fornuft og et godt antivirusprogram.

Et antivirusprogram er selvfølgelig ikke en opfordring til at tage hovedet under armen, når det gælder ens digitale liv. Hvad et godt antivirusprogram derimod kan gøre, er at fungere som din ekstra kritiske sans, der kan advare dig, hvis der er noget, du skal være opmærksom på i en given situation.

*Bitdefender fremgår som AV Defender på computeren, da det er en del af Bitdefender teknologien.

Automatisk opdatering
Læs mere om opdateringer

Her er de programmer, der automatisk opdateres med Sikkerhedspakken*

  • Adobe Reader
  • Adobe Flash
  • Skype
  • Teamviewer
  • VLC
  • Antivirus (Bitdefender)
  • Google Chrome

* Forudsat, at de er installerede på computeren i forvejen.

En af de vigtigste faktorer i din online sikkerhed er, om dine programmer er opdaterede til de nyeste versioner. Hackere finder og udnytter nemlig huller i ældre versioner, og bruger dem som indgang til alt, der ligger på din computer.

Derfor inkluderer vi i Sikkerhedspakken automatisk opdatering af udvalgte programmer, så du kan være sikker på, at ingen finder huller i din sikkerhed. Og det er slet ikke så langt ude at tro, at du ligger inde med gamle versioner af programmer - det viser sig, at mindst 13,6 % af programmerne på danskernes computere er forældede, på trods af, at der findes opdateringer tilgængelige til dem. Det er muligvis fordi man får valget, om man vil opdatere nu, eller vente til lidt senere. Og når man nu får valget, kender vi godt svaret, for det kommer altid lige når man har gang i noget vigtigt, hvor man ikke gider vente fem minutter på en opdatering. Det er netop derfor, vi har gjort vores opdateringer automatiske, for så skal du aldrig tage stilling til, om det er noget, du vil gøre lige nu, eller udskyde til senere.

Ved at sørge for at holde alle programmer opdaterede, mindsker man markant risikoen for at blive ramt af hackerangreb. Derfor har vi inkluderet denne service som standard i vores Sikkerhedspakke.

Sikkerhedskopiering
Læs mere om sikkerhedskopiering

Tages hver halve time (afhængig af at have forbindelse til internettet).

Der tages backup af følgende bruger-mapper: "Skrivebord", "Billeder", "Dokumenter", "Videoer", "Musik", "Overførsler". (Med bruger-mapper menes de mapper, som findes under mappen "Brugere" / "Users"). *

Der tages backup til en grænse på 20 GB på tværs af mapper. Data er tilgængelig i mindst 30 dage efter ændring/sletning.

Der er ikke nogen vej udenom det: Alle bør have en backupløsning, hvis man vil vide sig helt sikker på, at ens data ikke kan forsvinde på et splitsekund. Uanset om der er tale om en stor skriftlig opgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum, er det hele sårbart, hvis man ikke sørger for at gemme det enten flere steder eller på flere forskellige måder. Med vores automatiske backup, der tages hver halve time, skal du ikke være bange for at miste det arbejde du laver på din computer, selv hvis uheldet skulle være ude.

De fleste eksperter anbefaler at gemme både lokalt (på din egen computer) og i en cloud-løsning, som f.eks. dukas automatiske backup. Cloud-løsninger henviser til den så omtalte ”sky”, hvor man kan lagre sin data, som f.eks. Dropbox, Google Drive og lignende. Grunden til denne anbefaling er, at andet ganske enkelt er for usikkert, og man løber en unødvendig risiko ved ikke at sikre sig på denne måde. Det sikre i en cloud-løsning er netop, at den er tilgængelig, uanset hvad der sker med dit eget stykke hardware.

Alt for mange oplever at miste uvurderlige billeder eller vigtige dokumenter, fordi de ikke har en backupløsning. Med vores automatiske backup behøver du aldrig være nervøs for, at det kan ske for dig igen.

* Der tages ikke backup af .exe eller .msi-filer der måtte findes i mapperne.

Support
Læs mere om support i sikkerhedspakken

Sikkerhedspakken adskiller sig fra lignende produkter ved, at du ikke kun får alt de tekniske redskaber, du har brug for, men også en livline af eksperter. Med i pakken er nemlig sikkerhedssupport fra Dukas hold af IT-eksperter, der tilsammen løser over 200.000 supportopgaver fra danskerne hvert år.

Spørgsmål om sikkerhed er ikke simple, og hackerne bliver hele tiden mere sofistikerede i deres scams. Hvor det tidligere var relativt simpelt at se på en mail, om den var ude på at snyde en eller ej, kan alle nu ryge i fælden. Derfor er netop mistanke om falske e-mails en af de ting, du kan ringe ind til Dukas eksperter om. De kan enten hjælpe dig med det samme, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Ligeledes vejleder de f.eks. om, hvorvidt man kan stole på en hjemmeside eller ej, hvad man skal gøre, hvis ens computer nu skulle blive inficeret med virus, og hvordan man gendanner filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhedssupport din personlige sikkerhedslinje, som du kan ringe til, hvis du nu skulle blive i tvivl om noget.

Vi sidder klar til at få dig videre, og vi giver ikke slip før det hele virker som det skal!

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service