Trustpilot
77 34 18 18

Forbedringer i Windows 10,
som du må og skal kende


”Spring Creators Update” er navnet på den nyeste funktionsopdatering af Windows10, som kom på gaden april i år. Find ud af, hvad der er op og ned i den nyeste opdatering - og ikke mindst, hvordan du integrerer de nye features i din hverdag.   


Windows 10 har bevaret de bedste funktioner af tidligere Windowsversioner. Det gælder eksempelvis stifinderen fra Windows 8.1 og startmenuen fra Windows 7. Selvom det kan virke forvirrende med nye opdateringer, så er der mange forbedringer i det nye Windows 10. Både i forhold til sikkerhed, og når du bruger din computer som arbejdsredskab. Her får du et overblik over de 6 vigtigste forbedringer i den nye Windows 10 opdatering, som er gode at kende.

6 nemme og funktionelle features


Det er en myte, at du skal være IT-ekspert for at få glæde af Windowsopdateringer. I listen herunder præsenterer vi 6 nemme og brugbare opdateringer, som er et must at kende – uanset om du udelukkende bruger din computer til arbejde eller underholdning.  

1. Edge er blevet bedre


Edgebrowseren (der hører til Windows 10) har fået en funktionsmakeover. Edge blev tidligere stærkt kritiseret for ikke at understøtte tilføjelser og udvidelser. Det er blevet rettet, og du kan være stensikker på, at udvidelserne bliver testet korrekt. De kan nemlig kun tilgås gennem Microsoft store.

2. Tablet-venlige arbejdsfunktioner


Den nye opdatering har gjort det lettere at bruge touchenheder som arbejdsredskaber. Her skal det nye arbejdsområde Windows Ink fremhæves. Windows Ink er både en tegneblok, noteredskab og værktøj til at redigere skærmbilleder på en let og intuitiv måde. Alle features er designet til touch pen og berøringsfølsom skærm. Et andet genialt redskab i Windows 10 er det nye ”klippeværktøj,” der er i samme boldgade som Windows Ink. Med klippeværktøjet kan du hurtigt og nemt ”klippe” i dokumenter, lave overstregninger og lave små noter til dine kolleger. Det fungerer på samme måde, som når du printer et dokument og laver tilføjelser med gule highlightere og røde cirkler og pile. Forskellen her er, at du kan gøre det digitalt og sende det direkte til kollegerne, dem i studiegruppen eller til dig selv. Det originale dokument forbliver uberørt, så du risikerer ikke at forvandle dit arbejde til et makværk – det er smart.


Du finder Windows Ink og klippeværktøjet ved at klikke på forstørrelsesglasset i proceslinjen. Her skriver du simpelthen ”klippeværktøj” eller ”windows Ink”. Herefter hjælper Windows dig videre.  

3. Bedre visuelle oplevelser


3D-opdateringerne Creators giver en bred understøttelse af alt 3D-indhold, der hører til Microsoft. Herunder Edge og Powerpoint. I den mere spektakulære ende, er understøttelsen af Virtual Reality Headsets, samt understøttelse af augmented reality funktioner generelt. (Augmented reality er en teknologi, der kombinerer data fra den fysiske verden med data fra den virtuelle verden - pokémon Go er et eksempel på augmented reality). 

4. OneDrive som on demand tjeneste


Hvis du bruger den nye Fall Creators Update funktion, kan du bruge din OneDrive-mappe ”on demand”. På den måde kan du reducere størrelsen af din OneDrive-mappe i det hele taget. Højreklik på OneDrive-ikonet i meddelelsesområdet og vælg Indstillinger > Spar plads, og download filer i takt med, at du bruger dem.

5. Privatlivets fred får bedre vilkår


Den nye Windows 10 opdatering giver dig bedre kontrol over dine private filer ved at stille flere privatlivsmuligheder til rådighed. Du kommer i gang ved at klikke på startmenuen. Herefter hedder proceduren Indstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger. Herfra præsenteres du for en række nye muligheder.

6. Connect med personer hurtigere


I den nye Windowsudgave kan du fastgøre personer til proceslinjen, så du hurtigt kan connecte med dem over Skype eller mail, men uden at åbne et separat vindue. Højreklik på proceslinjen og tryk på ”vis personer på proceslinjen, så er du godt i gang.

Bonus info


Der er en række andre nyttige features i den nye Windows 10 opdatering. Her er funktionen ”nattelys” god at kende. Som navnet implicerer, så skåner ”nattelys” dine øjne, når du arbejder om aftenen. Du finder appen ved at søge på ”nattelys” via forstørrelsesglasset i proceslinjen.

Opgrader til windows 10 af sikkerhedsmæssige årsager


Hvis du er glad for at bruge tidligere versioner af Windows og ikke har den store fidus til nye ændringer, så bør du alligevel overveje at opgradere til Windows 10. Du risikerer nemlig at blive et let mål for cyberkriminalitet, hvis du stadig bruger tidligere versioner af Windows.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Spørgsmål og svar Kunde Service