77 34 18 18

Hos Duka betyder FRI TALE, FRI TALE


- Uanset hvor i EU du er -


Gennem de sidste mange år har vi haft en tendens til at tale mindre og mindre sammen. I stedet for at tale sammen, har vi sendt hinanden en sms, skrevet på Messenger, sendt video via snapchat eller bare fulgt hinandens liv gennem Facebook og Instagram.Nu ser det dog ud til at tendensen har ændret sig. Tal fra teleindustrien viser, at danskernes taleforbrug er steget med 60% sammenlignet med sidste år. Dataforbruget og antallet af sms’er er også vokset markant med henholdsvis 40% og 15%. Det er et klart udtryk for, at vores kommunikation tydeligvis ændrede sig i da COVID-19 kom til Danmark, og vi blev ramt af lock-down, Vores bevægelsesfrihed blev væsentlig begrænset, da landet lukkede ned og vi pludselig skulle arbejde hjemmefra og aflyse alle sociale aktiviteter. Her gik det pludselig op for mange af os, hvor vigtig den menneskelig kontakt er. Både når det gælder et håndtryk og et kram, men lige så meget det ”at tale med hinanden”.


Der er sket en ændring i forhold til, at al kommunikation skal være digital og forgå med korte små beskeder. Det er blevet mere almindeligt at tage telefonen og ringe til hinanden, for lige at høre hvordan det går. Nu handler det om at pleje sine relationer, at vedligeholde venskaber og udvise interesse for hinanden. Det er i orden, at du ringer op for ”bare” at høre, hvordan det går. Hvert eneste opkald behøver ikke nødvendigvis at have et specifikt formål.


Heldigvis kan du med et godt mobilabonnement, som f.eks. det fra Duka, blive ved med at pleje relationerne til dine venner og familie – uanset om de bor i Danmark eller udlandet.


Du skal være opmærksom på udtrykket FRI TALE. Fri tale betyder som udgangspunkt, at du kan ringe fra Danmark til andre i Danmark. Derudover kan du også ringe fra udlandet, typisk EU-lande, til Danmark. Det er inkluderet i de fleste abonnementer og betyder at du ikke betaler ekstra for at ringe.


Hos langt de fleste selskaber kan du IKKE ring FRA Danmark til udlandet, uden at betale ekstra. Her betaler du både opkaldsafgifter og minuttakster og får derfor en ekstra regning, afhængig af dit forbrug, oven i dit eksisterende abonnement. FRI TALE betyder derfor ikke altid FRI TALE. Det gør det dog hos Duka. Vi giver dig mulighed for at ringe både til og fra Danmark, uden ekstra beregning.


Du skal være særlig opmærksom, uanset hvilket abonnement du har, når du et tæt på landegrænser. Her risikerer du, at telefonen skifter netværk uden, at du er opmærksom på det. Skifter telefonen til et netværk udenfor EU/EØS eller sejler du med færger og skibe i Europa, gælder nogle særlige regler.


Se hvilke lander, der dækker over EU/EØS lande
BelgienMalta
BulgarienNorge
Cypern (inkl. græsk del, ekskl. tyrkisk del)Polen
DanmarkPortugal (inkl. Azorerne og Madeira)
EstlandRumænien
FinlandSan Marino
Frankrig (inkl. Fransk Guyana, Guadeloupe, Martinique, Reunion)Schweiz
FærøerneSlovakiet
GrækenlandSlovenien
HollandSpanien (inkl. Ceuta, De Kanariske Øer, Melilla)
IrlandStorbritannien (inkl. Gibraltar, ekskl. Guernsey, Isle of Man og Jersey)
IslandSverige
ItalienTjekkiet
KroatienTyskland
LetlandUngarn
LiechtensteinVatikanet
LitauenØstrig
LuxembourgFå de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service