77 34 18 18


Hvorfor i alverden skal jeg give penge for IT-sikkerhed?
Når man kan læse, at hackerangreb vælter hele organisationer og dine data stjæles af tyve i natten, skulle man tro, vi alle beskyttede vores IT med 10 cm. tykt panserglas. Men det er langt fra virkeligheden. I Finansministeriets undersøgelse fra 2017, kom det frem, at 9 ud af 10 danskere ikke har styr på IT-sikkerheden på hjemmets computere.

Det er både kedeligt, og virker også utrolig uvirkeligt, at nogen kan tænde dit webcam, imens du spiller hjerterfri, eller dele et opslag på din Facebook-væg, som du ikke selv har lavet. Men det sker – og det sker hver eneste dag. Det kaldes hackerangreb.

Derfor får du her de 4 vigtigste grunde til, at du bør investere i højere sikkerhed på din computer.

1. IT-sikkerhed er den forsikring, du ALDRIG ønsker at få brug for
Du forsikrer dit hus, din bil, dig selv og formentlig også hunden. Men din computer, som har adgang til hele verden – og som hele verden har adgang til, står nøgen og ubeskyttet, medmindre du f.eks. har antivirus installeret.

Det er ikke raketvidenskab, at feriebillederne og det sidelange dokument med kodeord kan komme i andres hænder, hvis ikke du passer på dem. Du ligger heller ikke kontanter i vindueskarmen, inden du tager på ferie eller lader bildøren stå åben, når du handler ind. IT-sikkerhed handler altså, i den mest banale forstand, om at passe på de ting, der har værdi for dig.

2. Din data er mere værd end du tror
Din data har højere værdi end utrolig mange andre af dine materielle ejendele. Og selvom du måske hører til kategorien, der vil sige ”de må sgu gerne snuppe mine billeder, jeg har ikke noget at skjule”, så er det alligevel de færreste, der vil have de letpåklædte feriebilleder brugt til afpresning om flere hundredetusinde kroner.

Vi vil med andre ord gerne have ejerskab om vores minder, og være de eneste der kender kodeordet til telefonen eller netbanken. De fleste hackerangreb er automatiske kodestykker, som sendes til dig i en mail, og som er programmeret til at udnytte din computers svagheder. Det er der rigtig god grund til at frygte.

Det er efterhånden blevet en kunst at skabe de mails, som efterligner troværdige afsendere som Apple eller banken. Hvis du løbende laver backup af din computer, så er dine data godt beskyttet, og du vil kunne tilgå dem igen. Også selvom om din computer har taget skade.


3. Dine data kan koste dig mange penge
Det her punkt burde for mange være grund nok i sig selv til at investere i software som antivirusprogrammer, backup-løsninger og lignende. For det kan blive rigtig dyrt, hvis dine fortrolige oplysninger og filer falder i tyvens hænder.

Alligevel sjusker halvdelen af danskerne med sikkerheden på nettet ifølge en undersøgelse lavet af Jyllands Posten. Vi kaster hovedløst omkring os med pinkoder, når vi sidder på offentlige steder, og mange af os glemmer at logge af.

Det kan virke harmløst, men hvis din adgang til mailkontoen viser sig at kunne genbruges til netbanken, så kan det være nemt at lure et mønster. Det er selvfølgelig ikke et antivirusprogram, der kan afhjælpe uagtsomt færden med pinkoder, men det er et godt sted at starte, når du skal højne sikkerheden på din computer og afskærme trojanske heste og andet utøj.

4. Du undgår at købe ny computer
I den mindre dyre ende af spektret for, hvad dårlig IT-sikkerhed kan koste, ligger det lavpraktiske tab af en computer. Selvfølgelig afhængig af hvilken model, du har kastet penge efter. Hvis din computer bliver infiltreret med virus, er blevet låst eller ødelagt, så skal du ud og købe en ny.

Det er ikke alene dyrt og besværligt, det er også ærgerligt, når det kan undgås for de få midler, det koster at investere i en IT-løsning, som tager sig af sikkerheden.

Uanset hvor kedeligt det lyder at have tjek på sikkerheden omkring sin computer, så kan det ikke undværes. Hackere finder dagligt nye indgange, og du er den eneste, der kan bremse deres jagt efter data.

Forhåbentlig er du med disse 4 grunde blevet klogere på, hvorfor i alverden, du skal bruge penge på IT-sikkerhed.

Få fuld IT-sikkerhed for kun 59 kr./md.

Antivirus
Læs mere om antivirus

Med Sikkerhedspakken og Tryghedspakken følger intet mindre end markedets bedste antivirus, der hjælper over 500 millioner mennesker verden over med at afværge angreb i form af f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres af Bitdefender, der har været førende på området i årtier, og beskytter alle fra de største IT-virksomheder i verden til helt almindelige private brugere.

Et godt antivirusprogram er fundamentet for din IT-sikkerhed, og Bitdefender* er blandt de bedste, der findes. Antivirusprogrammet sørger for at holde dig sikker, når du bruger din computer. Det gælder både når du er på internettet, og måske kommer til at komme ind på en lyssky hjemmeside, eller his du bliver aktivt angrebet af hackere. Bitdefender kan også markere mistænkelige e-mails, så du ikke falder i den desværre alt for almindelige phishing-fælde, hvor man bliver lokket til at trykke på et link i en e-mail. Der er set utallige eksempler på den slags mails, og de håndteres bedst med en blanding af skepsis, sund fornuft og et godt antivirusprogram.

Et antivirusprogram er selvfølgelig ikke en opfordring til at tage hovedet under armen, når det gælder ens digitale liv. Hvad et godt antivirusprogram derimod kan gøre, er at fungere som din ekstra kritiske sans, der kan advare dig, hvis der er noget, du skal være opmærksom på i en given situation.

*Bitdefender fremgår som AV Defender på computeren, da det er en del af Bitdefender teknologien.

Automatisk opdatering
Læs mere om opdateringer

Her er de programmer, der automatisk opdateres med Sikkerhedspakken*

  • Adobe Reader
  • Adobe Flash
  • Skype
  • Teamviewer
  • VLC
  • Antivirus (Bitdefender)
  • Google Chrome

* Forudsat, at de er installerede på computeren i forvejen.

En af de vigtigste faktorer i din online sikkerhed er, om dine programmer er opdaterede til de nyeste versioner. Hackere finder og udnytter nemlig huller i ældre versioner, og bruger dem som indgang til alt, der ligger på din computer.

Derfor inkluderer vi i Sikkerhedspakken automatisk opdatering af udvalgte programmer, så du kan være sikker på, at ingen finder huller i din sikkerhed. Og det er slet ikke så langt ude at tro, at du ligger inde med gamle versioner af programmer - det viser sig, at mindst 13,6 % af programmerne på danskernes computere er forældede, på trods af, at der findes opdateringer tilgængelige til dem. Det er muligvis fordi man får valget, om man vil opdatere nu, eller vente til lidt senere. Og når man nu får valget, kender vi godt svaret, for det kommer altid lige når man har gang i noget vigtigt, hvor man ikke gider vente fem minutter på en opdatering. Det er netop derfor, vi har gjort vores opdateringer automatiske, for så skal du aldrig tage stilling til, om det er noget, du vil gøre lige nu, eller udskyde til senere.

Ved at sørge for at holde alle programmer opdaterede, mindsker man markant risikoen for at blive ramt af hackerangreb. Derfor har vi inkluderet denne service som standard i vores Sikkerhedspakke.

Sikkerhedskopiering
Læs mere om sikkerhedskopiering

Tages hver halve time (afhængig af at have forbindelse til internettet).

Der tages backup af følgende bruger-mapper: "Skrivebord", "Billeder", "Dokumenter", "Videoer", "Musik", "Overførsler". (Med bruger-mapper menes de mapper, som findes under mappen "Brugere" / "Users"). *

Der tages backup til en grænse på 20 GB på tværs af mapper. Data er tilgængelig i mindst 30 dage efter ændring/sletning.

Der er ikke nogen vej udenom det: Alle bør have en backupløsning, hvis man vil vide sig helt sikker på, at ens data ikke kan forsvinde på et splitsekund. Uanset om der er tale om en stor skriftlig opgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum, er det hele sårbart, hvis man ikke sørger for at gemme det enten flere steder eller på flere forskellige måder. Med vores automatiske backup, der tages hver halve time, skal du ikke være bange for at miste det arbejde du laver på din computer, selv hvis uheldet skulle være ude.

De fleste eksperter anbefaler at gemme både lokalt (på din egen computer) og i en cloud-løsning, som f.eks. dukas automatiske backup. Cloud-løsninger henviser til den så omtalte ”sky”, hvor man kan lagre sin data, som f.eks. Dropbox, Google Drive og lignende. Grunden til denne anbefaling er, at andet ganske enkelt er for usikkert, og man løber en unødvendig risiko ved ikke at sikre sig på denne måde. Det sikre i en cloud-løsning er netop, at den er tilgængelig, uanset hvad der sker med dit eget stykke hardware.

Alt for mange oplever at miste uvurderlige billeder eller vigtige dokumenter, fordi de ikke har en backupløsning. Med vores automatiske backup behøver du aldrig være nervøs for, at det kan ske for dig igen.

* Der tages ikke backup af .exe eller .msi-filer der måtte findes i mapperne.

Support
Læs mere om support i sikkerhedspakken

Sikkerhedspakken adskiller sig fra lignende produkter ved, at du ikke kun får alt de tekniske redskaber, du har brug for, men også en livline af eksperter. Med i pakken er nemlig sikkerhedssupport fra Dukas hold af IT-eksperter, der tilsammen løser over 200.000 supportopgaver fra danskerne hvert år.

Spørgsmål om sikkerhed er ikke simple, og hackerne bliver hele tiden mere sofistikerede i deres scams. Hvor det tidligere var relativt simpelt at se på en mail, om den var ude på at snyde en eller ej, kan alle nu ryge i fælden. Derfor er netop mistanke om falske e-mails en af de ting, du kan ringe ind til Dukas eksperter om. De kan enten hjælpe dig med det samme, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Ligeledes vejleder de f.eks. om, hvorvidt man kan stole på en hjemmeside eller ej, hvad man skal gøre, hvis ens computer nu skulle blive inficeret med virus, og hvordan man gendanner filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhedssupport din personlige sikkerhedslinje, som du kan ringe til, hvis du nu skulle blive i tvivl om noget.

Vi sidder klar til at få dig videre, og vi giver ikke slip før det hele virker som det skal!

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service