77 34 18 18


Hvorfor i alverden skal jeg give penge for IT-sikkerhed?




Når man kan læse, at hackerangreb vælter hele organisationer og dine data stjæles af tyve i natten, skulle man tro, vi alle beskyttede vores IT med 10 cm. tykt panserglas. Men det er langt fra virkeligheden. I Finansministeriets undersøgelse fra 2017, kom det frem, at 9 ud af 10 danskere ikke har styr på IT-sikkerheden på hjemmets computere.

Det er både kedeligt, og virker også utrolig uvirkeligt, at nogen kan tænde dit webcam, imens du spiller hjerterfri, eller dele et opslag på din Facebook-væg, som du ikke selv har lavet. Men det sker – og det sker hver eneste dag. Det kaldes hackerangreb.

Derfor får du her de 4 vigtigste grunde til, at du bør investere i højere sikkerhed på din computer.

1. IT-sikkerhed er den forsikring, du ALDRIG ønsker at få brug for
Du forsikrer dit hus, din bil, dig selv og formentlig også hunden. Men din computer, som har adgang til hele verden – og som hele verden har adgang til, står nøgen og ubeskyttet, medmindre du f.eks. har antivirus installeret.

Det er ikke raketvidenskab, at feriebillederne og det sidelange dokument med kodeord kan komme i andres hænder, hvis ikke du passer på dem. Du ligger heller ikke kontanter i vindueskarmen, inden du tager på ferie eller lader bildøren stå åben, når du handler ind. IT-sikkerhed handler altså, i den mest banale forstand, om at passe på de ting, der har værdi for dig.

2. Din data er mere værd end du tror
Din data har højere værdi end utrolig mange andre af dine materielle ejendele. Og selvom du måske hører til kategorien, der vil sige ”de må sgu gerne snuppe mine billeder, jeg har ikke noget at skjule”, så er det alligevel de færreste, der vil have de letpåklædte feriebilleder brugt til afpresning om flere hundredetusinde kroner.

Vi vil med andre ord gerne have ejerskab om vores minder, og være de eneste der kender kodeordet til telefonen eller netbanken. De fleste hackerangreb er automatiske kodestykker, som sendes til dig i en mail, og som er programmeret til at udnytte din computers svagheder. Det er der rigtig god grund til at frygte.

Det er efterhånden blevet en kunst at skabe de mails, som efterligner troværdige afsendere som Apple eller banken. Hvis du løbende laver backup af din computer, så er dine data godt beskyttet, og du vil kunne tilgå dem igen. Også selvom om din computer har taget skade.


3. Dine data kan koste dig mange penge
Det her punkt burde for mange være grund nok i sig selv til at investere i software som antivirusprogrammer, backup-løsninger og lignende. For det kan blive rigtig dyrt, hvis dine fortrolige oplysninger og filer falder i tyvens hænder.

Alligevel sjusker halvdelen af danskerne med sikkerheden på nettet ifølge en undersøgelse lavet af Jyllands Posten. Vi kaster hovedløst omkring os med pinkoder, når vi sidder på offentlige steder, og mange af os glemmer at logge af.

Det kan virke harmløst, men hvis din adgang til mailkontoen viser sig at kunne genbruges til netbanken, så kan det være nemt at lure et mønster. Det er selvfølgelig ikke et antivirusprogram, der kan afhjælpe uagtsomt færden med pinkoder, men det er et godt sted at starte, når du skal højne sikkerheden på din computer og afskærme trojanske heste og andet utøj.

4. Du undgår at købe ny computer
I den mindre dyre ende af spektret for, hvad dårlig IT-sikkerhed kan koste, ligger det lavpraktiske tab af en computer. Selvfølgelig afhængig af hvilken model, du har kastet penge efter. Hvis din computer bliver infiltreret med virus, er blevet låst eller ødelagt, så skal du ud og købe en ny.

Det er ikke alene dyrt og besværligt, det er også ærgerligt, når det kan undgås for de få midler, det koster at investere i en IT-løsning, som tager sig af sikkerheden.

Uanset hvor kedeligt det lyder at have tjek på sikkerheden omkring sin computer, så kan det ikke undværes. Hackere finder dagligt nye indgange, og du er den eneste, der kan bremse deres jagt efter data.

Forhåbentlig er du med disse 4 grunde blevet klogere på, hvorfor i alverden, du skal bruge penge på IT-sikkerhed.

Få fuld IT-sikkerhed til en fast lav pris

Har du spørgsmål? Så lad os ringe dig op.


Udfyld formularen med dine oplysninger, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at ringe til os på tlf. 77 34 18 18.

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service