Trustpilot
+45 77 34 18 18

Industrivirksomheder rammes af hackerangreb


Ny undersøgelse fra kaspersky Lab viser, at syv ud af ti industrivirksomheder har oplevet malware-angreb på deres kontrolsystemer. 320 virksomheder deltog i undersøgelsen.

Frygten for målrettede hackerangreb stiger


Flere og flere virksomheder henter produktionsdata fra skyen. Det har øget frygten for målrettede hackerangreb. Selvom frygten for målrettede angreb stiger, så er det i højere grad de industrielle kontrolsystemer (ICS) der angribes.

Hackerne skyder med spredehagl


I Kasperskys undersøgelse havde 71 procent af de adspurgte produktionsvirksomheder oplevet malware eller virusangreb mod netop deres produktionsanlæg. Der er således ikke tale om målrettede hackerangreb, men generaliserede angreb.  

IT-sikkerheden bliver bedre


De adspurgte industrivirksomheder svarede, at IT-sikkerhed er en fast og integreret del i deres IT-systemer. Samme billede gælder dog ikke i produktionen, hvor 44 procent af industrivirksomhederne indrømmer, at de hverken har systemer til at overvåge, opdage eller afværge cyberangreb i den del af produktionen, der styres af kontrolsystemer og automationssoftware.

Trusselsbilledet er fordrejet


Selvom industrivirksomhederne frygter, at produktionsdata fra skyen bliver stjålet, så er realiteten, at ICS-systemerne er mere udsatte for Hacerangreb, som det ser ud nu.


Deltagerne i Kaspersky-undersøgelsen omfatter 320 virksomheder indenfor produktion, forsyning, samt transport og logistik. Virksomhedernes fællestræk er, at de alle bruger minimum et ICS-system, såsom SCADA, PLC eller DCS.


 


Undersøgelsen er gennemført af PAC for Kaspersky Lab.

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service