Trustpilot
+45 77 34 18 18

Lider du af cyberstress uden at vide det?

 


Hvad for noget stress? Kan vi nu også blive stressede af IT? Som om der ikke er nok at blive stresset over i forvejen.


Du kender det måske, du har lige læst en tragisk historie om en familie, som har mistet deres opsparing og deres cpr-numre er blevet misbrugt. Medierne skriver igen om nye forsøg på hackerangreb på kommunerne og det offentlige. Du står nede i supermarkedet og skal betale med dankort, men systemet er nede, hvorfor er det det, og hvem står lige bag det?!


Hackerne er efter dig og prøver på alle mulige måder at få fingre i dine personlige oplysninger. Hvis de ikke prøver på at lokke oplysningerne ud af dig ved at sende spammails med alt for gode tilbud. Så prøver de at hacke sig adgang til dit netværk derhjemme eller få dig til at sende dine personfølsomme oplysninger i en mail ved at udgive sig for at være din bank, PostNord eller noget helt tredje.

Frygt skaber stress


Den konstante informationsstrøm om IT-trusler, datanedbrud og IT-kriminalitet gør os mere opmærksomme på de mange risici, der er ved brugen af IT. Og hvis det kan ramme kommunerne og familien i nyhederne, kan det ramme hvem som helst. Denne usikkerhed og stigende frygt for farer kan føre til stress, fordi frygten får kortisolniveauet i kroppen til at stige.


Mange af os føler os usikre og sårbare over hvilke informationer, der ligger på nettet om os selv. Hvor mange oplysninger har vi egentlig til at ligge om os selv digitalt? Bliver oplysningerne beskyttet godt nok hos de forskellige virksomheder? Hvis vi ikke ved, hvordan vi aktivt kan passe på og sikre vores egne oplysninger, kan følelsen af hjælpeløshed føre til stress.

Sådan undgår du cyberstress


Hvis du vil mindske usikkerheden og følelsen af hjælpeløshed, skal du tage aktivt kontrol over dit data ved blandt andet at udøve sikker adfærd online.  • brug stærke og unikke passwords

  • brug antivirus og andre IT-sikkerhedsprogrammer

  • undgå at klikke på usikre links

  • indtast aldrig personlige oplysninger på åbne ubeskyttede wifi-netværk.

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service