Trustpilot
77 34 18 18

Lider du af cyberstress uden at vide det?


Hvad for noget stress? Kan vi nu også blive stressede af IT? Som om der ikke er nok at blive stresset over i forvejen.


Du kender det måske, du har lige læst en tragisk historie om en familie, som har mistet deres opsparing og deres cpr-numre er blevet misbrugt. Medierne skriver igen om nye forsøg på hackerangreb på kommunerne og det offentlige. Du står nede i supermarkedet og skal betale med dankort, men systemet er nede, hvorfor er det det, og hvem står lige bag det?!


Hackerne er efter dig og prøver på alle mulige måder at få fingre i dine personlige oplysninger. Hvis de ikke prøver på at lokke oplysningerne ud af dig ved at sende spammails med alt for gode tilbud. Så prøver de at hacke sig adgang til dit netværk derhjemme eller få dig til at sende dine personfølsomme oplysninger i en mail ved at udgive sig for at være din bank, PostNord eller noget helt tredje.

Frygt skaber stress


Den konstante informationsstrøm om IT-trusler, datanedbrud og IT-kriminalitet gør os mere opmærksomme på de mange risici, der er ved brugen af IT. Og hvis det kan ramme kommunerne og familien i nyhederne, kan det ramme hvem som helst. Denne usikkerhed og stigende frygt for farer kan føre til stress, fordi frygten får kortisolniveauet i kroppen til at stige.


Mange af os føler os usikre og sårbare over hvilke informationer, der ligger på nettet om os selv. Hvor mange oplysninger har vi egentlig til at ligge om os selv digitalt? Bliver oplysningerne beskyttet godt nok hos de forskellige virksomheder? Hvis vi ikke ved, hvordan vi aktivt kan passe på og sikre vores egne oplysninger, kan følelsen af hjælpeløshed føre til stress.

Sådan undgår du cyberstress


Hvis du vil mindske usikkerheden og følelsen af hjælpeløshed, skal du tage aktivt kontrol over dit data ved blandt andet at udøve sikker adfærd online. • brug stærke og unikke passwords

 • brug antivirus og andre IT-sikkerhedsprogrammer

 • undgå at klikke på usikre links

 • indtast aldrig personlige oplysninger på åbne ubeskyttede wifi-netværk.

Antivirus
Læs mere om antivirus i sikkerhedspakken

Med i Sikkerhedspakken følger intet mindre end markedets bedste antivirus, der hjælper over 500 millioner mennesker verden over med at afværge angreb i form af f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres af Bitdefender, der har været førende på området i årtier, og beskytter alle fra de største IT-virksomheder i verden til helt almindelige private brugere.

Et godt antivirusprogram er fundamentet for din IT-sikkerhed, og Bitdefender er blandt de bedste, der findes. Antivirusprogrammet sørger for at holde dig sikker, når du bruger din computer. Det gælder både når du er på internettet, og måske kommer til at komme ind på en lyssky hjemmeside, eller his du bliver aktivt angrebet af hackere. Bitdefender kan også markere mistænkelige e-mails, så du ikke falder i den desværre alt for almindelige phishing-fælde, hvor man bliver lokket til at trykke på et link i en e-mail. Der er set utallige eksempler på den slags mails, og de håndteres bedst med en blanding af skepsis, sund fornuft og et godt antivirusprogram.

Et antivirusprogram er selvfølgelig ikke en opfordring til at tage hovedet under armen, når det gælder ens digitale liv. Hvad et godt antivirusprogram derimod kan gøre, er at fungere som din ekstra kritiske sans, der kan advare dig, hvis der er noget, du skal være opmærksom på i en given situation. 

Automatisk opdatering
Læs mere om opdateringer i sikkerhedspakken

Her er de programmer, der automatisk opdateres med Sikkerhedspakken*

 • Adobe Reader
 • Adobe Flash 
 • Skype
 • Teamviewer 
 • VLC
 • Antivirus (Bitdefender)
 • Google Chrome

* Forudsat, at de er installerede på computeren i forvejen.

 

En af de vigtigste faktorer i din online sikkerhed er, om dine programmer er opdaterede til de nyeste versioner. Hackere finder og udnytter nemlig huller i ældre versioner, og bruger dem som indgang til alt, der ligger på din computer.

Derfor inkluderer vi i Sikkerhedspakken automatisk opdatering af udvalgte programmer, så du kan være sikker på, at ingen finder huller i din sikkerhed.  Og det er slet ikke så langt ude at tro, at du ligger inde med gamle versioner af programmer  - det viser sig, at mindst 13,6 %  af programmerne på danskernes computere er forældede, på trods af, at der findes opdateringer tilgængelige til dem. Det er muligvis fordi man får valget, om man vil opdatere nu, eller vente til lidt senere. Og når man nu får valget, kender vi godt svaret, for det kommer altid lige når man har gang i noget vigtigt, hvor man ikke gider vente fem minutter på en opdatering. Det er netop derfor, vi har gjort vores opdateringer automatiske, for så skal du aldrig tage stilling til, om det er noget, du vil gøre lige nu, eller udskyde til senere.

Ved at sørge for at holde alle programmer opdaterede, mindsker man markant risikoen for at blive ramt af hackerangreb. Derfor har vi inkluderet denne service som standard i vores Sikkerhedspakke.

Sikkerhedskopiering
Læs mere om sikkerhedskopiering i sikkerhedspakken

Tages hver halve time (afhængig af at have forbindelse til internettet).

Der tages backup af følgende bruger-mapper: "Skrivebord", "Billeder", "Dokumenter", "Videoer", "Musik", "Overførsler". (Med bruger-mapper menes de mapper, som findes under mappen "Brugere" / "Users"). *

Der tages backup til en grænse på 20 GB på tværs af mapper. Data er tilgængelig i mindst 30 dage efter ændring/sletning.

Der er ikke nogen vej udenom det: Alle bør have en backupløsning, hvis man vil vide sig helt sikker på, at ens data ikke kan forsvinde på et splitsekund. Uanset om der er tale om en stor skriftlig opgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum, er det hele sårbart, hvis man ikke sørger for at gemme det enten flere steder eller på flere forskellige måder. Med vores automatiske backup, der tages hver halve time, skal du ikke være bange for at miste det arbejde du laver på din computer, selv hvis uheldet skulle være ude.

De fleste eksperter anbefaler at gemme både lokalt (på din egen computer) og i en cloud-løsning, som f.eks. dukas automatiske backup. Cloud-løsninger henviser til den så omtalte ”sky”, hvor man kan lagre sin data, som f.eks. Dropbox, Google Drive og lignende. Grunden til denne anbefaling er, at andet ganske enkelt er for usikkert, og man løber en unødvendig risiko ved ikke at sikre sig på denne måde. Det sikre i en cloud-løsning er netop, at den er tilgængelig, uanset hvad der sker med dit eget stykke hardware.

Alt for mange oplever at miste uvurderlige billeder eller vigtige dokumenter, fordi de ikke har en backupløsning. Med vores automatiske backup behøver du aldrig være nervøs for, at det kan ske for dig igen.

* Der tages ikke backup af .exe eller .msi-filer der måtte findes i mapperne.

Support
Læs mere om support i sikkerhedspakken

Sikkerhedspakken adskiller sig fra lignende produkter ved, at du ikke kun får alt de tekniske redskaber, du har brug for, men også en livline af eksperter. Med i pakken er nemlig sikkerhedssupport fra Dukas hold af IT-eksperter, der tilsammen løser over 200.000 supportopgaver fra danskerne hvert år.  

Spørgsmål om sikkerhed er ikke simple, og hackerne bliver hele tiden mere sofistikerede i deres scams. Hvor det tidligere var relativt simpelt at se på en mail, om den var ude på at snyde en eller ej, kan alle nu ryge i fælden. Derfor er netop mistanke om falske e-mails en af de ting, du kan ringe ind til Dukas eksperter om. De kan enten hjælpe dig med det samme, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Ligeledes vejleder de f.eks. om, hvorvidt man kan stole på en hjemmeside eller ej, hvad man skal gøre, hvis ens computer nu skulle blive inficeret med virus, og hvordan man gendanner filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhedssupport din personlige sikkerhedslinje, som du kan ringe til, hvis du nu skulle blive i tvivl om noget.

Vi sidder klar til at få dig videre, og vi giver ikke slip før det hele virker som det skal!

Bestil her

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Spørgsmål og svar Kunde Service