Trustpilot
+45 77 34 18 18

Myter og fakta omkring IT-sikkerhed

 


Der finder et hav af udbredte myter omkring computervira og malware. Hvilke myter holder stik? Få svaret i nedenfor, og bliv klogere på, hvornår du skal reagerer og hvorfor.


Enhver fejlmeddelelse indikerer at du er inficeret med ondsindet virus eller malware


Dette er forkert. Når du modtager en fejlmeddelelser, er det dit styresystem, der fortæller dig, at noget ikke er, som det burde være. Fejlmeddelelser og styresystem-popup’s kan lige så vel skyldes defekt hardware eller software fejl.


Computer virus, orme og malware kræver altid brugerinteraktion


Dette er forkert. Koden bag computer virus, orme eller malware skal igangsættes, men dette kræver ingen brugerinteraktion. De ondsindede vira spredes og udnytter sårbarheder på din computer. Det er derfor vigtigt opdatere styresystem og software på computeren. Hvis dette ikke er opdateret, er der større sandsynlighed for at computeren er sårbar overfor ondsindede vira og malware infektioner.


Hvad er virus og malware egentlig?


 Vedhæftede filer e-mails fra kendte afsendere er sikre


Dette er desværre forkert. Selvom dette umiddelbart burde være sandt, skal man huske på, at afsenderens computer kan være inficeret af virus eller malware. Og det netop kan være den inficerede computer og ikke personen bag, der er den reelle afsender af mailen. Så selvom du kender afsenderen, bør du ikke åbne noget, du ikke ved, hvad er. Du kan evt. svare tilbage på mailen, hvori du spørger ind til, hvad det er, han har vedhæftet.


Antivirusprogrammer stopper alle cyber trusler


Desværre er svaret nej! Selv om antivirus software gør, hvad det kan for at være på forkant med vira og malware udviklingen, kan det desværre ikke opsnuse alle cyber trusler. For at kunne udvikle en kur, er man nødt til at kende til infektionen. Det samme gør sig gældende i forbindelse med vira og malware. Det er derfor vigtigt, at du bruger din sunde fornuft og forholder dig kritisk til indhold og henvendelser du intet kender til.


Virus og malware kan forårsage fysisk skade på din computer


Dette er forkert. Der er lavet flere uafhængige studier, som alle påviser, at det endnu ikke er muligt for en virus at overophede microchips i computeren.


Derfor er det vigtigt at tage backup og sikkerhedskopieringer?


Når det så er sagt, så er det ikke utænkeligt at virus og malware i den nærmeste fremtid kan hackes og gøre skade på både hardware og mennesker. Hvad nu hvis en bil inficeres af ondsindet virus og/eller malware. Bilen kan potentielt fjernstyres og forårsage uheld. En ’smart’ ovn kan vildledes til at køre på maksimal varme over en længere periode. Og ja – det kan være farligt. Fremtidens malware kan muligvis inficere andre elektroniske apparater, som vi endnu ikke beskytter med anti-virus og lignende.

Hvordan opdager jeg virus og malware?


Der findes en lang række af misforståelser angående malware – og de opstår typisk, fordi at det ikke interesserer os. Men vi bliver efterhånden nødt til at forstå, hvad malware er, og hvilken betydning det kan have for dig, hvis du bliver inficeret.


De fleste tror, at man indlysende både kan se og mærke, hvis computeren er inficeret med virus eller malware.  I de fleste tilfælde forholder det sig desværre ikke sådan. Typisk efterlader malware og virus ingen synlige eller mærkbare spor på din computer og styresystem – og dog! Klik videre, og bliv rustet til at kunne spotte de få tell-signs, der kan være.


Læs mere

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service