77 34 18 18

Telia og telenor imponerer: Varmer op til 5G


1000 megabit i sekundet. Det er hvad en mobilmast ved kongens Nytorv i København kan præstere. Men er det overhovedet muligt at få så hurtigt internet på mobilen?

5G er på vej


Telia og telenor varmer op til 5G, som bliver efterfølgeren til 4G. Det er dog stadig de færreste Smartphones, der kan hamle op med den høje hastighed fra 5G. En almindelig Smartphone trækker eksempelvis typisk kun tre-fire megabit i sekundet.

Teknologien følger trop


Telia og Telenor kører fælles mobilnet, der rummer over 4000 mobilmaster i Danmark. Masten ved kongens Nytorv i København med den ultra høje netværkshastighed er startskuddet til den nye 5G teknologi. 5G-netværket bliver udbygget i takt med, at mobilteknologien modnes.

Storbyfænomen


5G bliver i første omgang udrullet i København og Danmarks øvrige storbyer. Det er et projekt, der vil udvikle sig på sigt. 5G er så småt blevet udrullet i Norge. Den hurtigste hastighed, som Telenor endnu har målt på et 5G netværk er 70 gigabit i sekundet på deres mast i Norge. 70 gigabit i sekundet er ca. 700 gange hurtigere, end hvad 4G kan levere.Få et dukaTALE abonnement med 4G - høj kundeservice og lav pris.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service