Trustpilot
+45 77 34 18 18

Spørgsmål og svar

Bliv bl.a. klogere på, hvordan dukaNEMT er bygget op, hvilket moduler dukaNEMT indeholder mm.

Bliv klogere på dukaNEMT


Her kan du blandt andet få svar på, hvordan du skriver din første e-mail med dukaNEMT, hvordan du kommer på internettet og hvordan dukaNEMT er bygget op i moduler. Tag endelig fat i os på 77 34 18 18 eller skriv en e-mail til kundeservice@duka.dk, hvis du har spørgsmål, som ikke blev besvaret her.

Kan jeg få hjælp til dukaNEMT?

Ja, dukaNEMT har indbyggede brugervejledninger og hjælpevideoer, som er nemme at bruge. Du er altid velkommen til ar ringe til os på 77 34 18 18, hvis du foretrækker personlig hjælp.

Vil du vide mere om hjælpefunktionerne på dukaNEMT?

Læs mere her

Hvordan lærer jeg at bruge dukaNEMT computeren?

Du kan lære at bruge dukaNEMT-computeren på egen hånd gennem for installerede undervisningsvideoer. Videoerne ligger i undervisningsmodulet, hvor du lærer alt om, hvordan du bruger din dukaNEMT PC.

 

Vi har lavet en guide, der trin for trin viser, hvordan du kommer i gang med undervisningsmodulet på din dukaNEMT-computer. 

Se guiden her

Nyheder med dukaNEMT

dukaNEMT giver dig nyheder fra Jyllands-Posten døgnet rundt.  Du kan læse artiklerne i fuld længde og vælge de sektioner, der interesserer dig mest.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger dukaNEMT til at finde dine foretrukne nyhedskategorier, og læser dem på skærmen.

Læs guiden her

Internet med dukaNEMT

Hvordan kommer jeg på e-boks og netbank?

Klik på modulet ”internet”. Herefter vælger du muligheden ”det offentlige” i bjælken til venstre. Nu er e-boks, netbank og borger.dk kun et enkelt klik væk.

Læs mere om internetmodulet og de forskellige hjemmesider i denne guide

Læs guiden her

Hvordan bruger jeg internettet?

For at komme på internettet skal du klikke på internetmodulet. Internetmodulet ligger på startsiden, når du tænder din dukaNEMT PC.

Her kan du læse om internettets vigtigste grundbegreber og få gode råd til sikkerhed på nettet.

Læs guiden her

Hvordan søger jeg på internettet?

Klik på internetmodulet på din dukaNEMT startside. Herefter klikker du på kategorien ”søgning og opslag”. Så er du i gang med din internetsøgning. dukaNEMT har gjort det overskueligt at søge hjemmesideadresser på internettet.

Hjemmesidesøgning behøver derfor ikke at drille. Læse mere om, hvordan du søger på nettet fra din dukaNEMT PC.

Læs guiden her

Hvordan indtaster jeg en hjemmeside-adresse?

Klik på internetmodulet. Hvis du allerede kender internetadressen, så klik på bjælken ”indtast adresse”.  Herefter klikker du knappen ”gå til”. Nu kommer du ind på den ønskede hjemmeside.

Ikke helt med? Læs mere om hjemmeside-adresser og nyttige begreber her.

Læs guiden her

Kan jeg gemme mine foretrukne hjemmesider?

Ja, når du har fundet en hjemmeside, du vil huske/gemme, skal du blot trykke på knappen ”Tilføj” i internetmodulet.

dukaNEMT har gjort det overskueligt at tilføje og gemme dine hjemmesidefavoritter, læs mere her, hvis du vil vide mere .

Læs guiden her

Email med dukaNEMT

Hvordan bruger jeg e-mail på dukaNEMT?

dukaNEMT har sit eget e-mailprogram, som er nemt og enkelt at bruge - også for dig, der ikke har brugt e-mails før. Klik på modulet ”e-mail” på startsiden. Så kan du både skrive e-mails og vedhæfte filer.

 

Kom godt i gang med at skrive e-mails på din dukaNEMT PC ved at læse mere her.

Læs mere her

Hvordan skriver jeg min første e-mail?

Med dukaNEMT er det enkelt at skrive e-mails. I mailmodulet finder du din personlige dukaNEMT e-mail. Klik på modulet ”e-mail” og så er du i gang. 

I denne guide viser vi, hvordan du skriver din første e-mail med dukaNEMT.

Læs guiden her

Hvad er dukaNEMT adressebog?

Din adressebog er der, du gemmer dine e-mail kontakter. For at skrive e-mails til venner og familie, skal du derfor først have personerne oprettet i adressebogen. Du finder adressebogen i e-mailmodulet.

I denne guide, viser vi, hvordan du nemt og hurtigt opretter personer i din adressebog

Læs guiden her

Hvordan læser og besvarer jeg e-mails?

Du læser og besvarer dine e-mails i e-mail modulet. Åbn modulet. Klik på den e-mail, du vil læse. Når du vil besvare din e-mail, skal du klikke på ”besvar denne e-mail” i bjælken til højre.

 I denne guide viser vi dig trin for trin, hvordan du læser og besvarer dine e-mails på din dukaNEMT PC. 

TV-guide modul

dukaNEMT giver dig mulighed for at se programoversigten en uge frem. Klik på TV-modulet, så kan du både se alle kanalers programoversigter og læse om de enkelte TV-udsendelser

Læs mere om TV-Guiden her   

Vejrudsigten direkte på din computer

På din dukaNEMT computer kan du dagligt se vejrudsigten for dit lokalområde – så er du altid opdateret med de seneste vejrmeldinger.

Her kan du læse, hvordan du bruger vejrudsigten på dukaNEMT computeren.

Læs guiden her

Hvilke spil kan jeg spille på min dukaNEM PC?

dukaNEMT leveres med flere klassiske computerspil. Du finder både 7-kabale, edderkop, mahjong og andre populære spil. I spilmodulet finder du også hjemmesider med gode spilanbefalinger.

Læs mere om de forskelligere spil og hvordan du kommer i gang her.

Læs guiden her

Hvordan bruger jeg billedmodulet på min dukaNEMT PC?

Klik på billedmodulet. Så kan du se en listen til venstre på skærmen, hvor du kan udvælge billeder fra computeren. Du kan også se billeder fra eksterne medier såsom fra et kameras hukommelseskort.

 

Læs mere om billedmodulets muligheder her.

Læs guiden her

Hvad er Facebook?

Facebook er en hjemmeside, hvor du kan holde kontakt med venner og familie – også dem, du næsten ikke kender. Du kan også bruge Facebook til at følge virksomheder og organisationer m.m. Du kan lægge billeder op og skrive, hvad du tænker på, ligesom du kan følge med i, hvad andre skriver.

Læs med her og kom godt i gang med facebook fra din dukaNEMT PC.

Læs guiden her

Hvad er Skype?

Skype er som en onlinetelefon. Du kan ringe gratis til andre skypebrugere, der også er på internettet – selv hvis de er i udlandet. Du behøver hverken mikrofon eller højtaler. Det sidder allerede i computeren.

Kom i gang med Skype fra din dukaNEMT PC.

Læs guiden her

Hvordan virker tekstbehandling i dukaNEMT?

Tekstbehandlingsprogrammet i dukaNEMT gør det nemt for dig at skrive, redigere og gemme tekstdokumenter. Du kan skifte farve, skrifttype og veksle mellem to skriftstørrelser. Programmet et sat overskueligt op og er nemt at bruge.

Her kan du læse mere om tekstbehandling og redigering med dukaNEMT.

Læs guiden her

Kan jeg høre musik og lydbøger på min dukaNEMT PC?

Ja, det kan du sagtens. dukaNEMT PC’en har sin egen musikafspiller. Du kan både afspille CD’er og musikfiler såsom MP3 og WMA. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan bruge CD’er sammen med tablet.

Kom i gang med musikmodulet ved at klikke her.

Læs guiden her

Kan jeg se DVD-film på min dukaNEMT PC?

Ja, hvis du har en bærbar eller stationærcomputer, så kan du sagtens se DVD-film. Klik på modulet ”Filmafspiller”. Herefter sætter du din DVD-film i computerens CD-skuffe

  Du skal være opmærksom på, at filmafspilleren ikke er tilgængelig på tablet og 2-i-1 tablet og bærbar.

Her kan du se, hvordan filmafspilleren ser ud, og hvordan du bruger den.

Læs guiden her

Filhåndtering med dukaNEMT

Hvordan arbejder jeg med mapper?

I modulet Filhåndtering kan du lære alt om mapper i dukaNEMT.

Vi guider dig videre i de vigtigste funktioner og gennemgår de væsentligste begreber for dig her.

Læs guiden her

Hvordan gemmer jeg billeder fra e-mails?

Hvis du gerne vil gemme et billede, som du har modtaget pr. e-mail skal du først åbne ”E-mail modulet” på startsiden. Tryk på det billede du vil gemme. Klik herefter på knappen ”gem vedhæftede fil”.

Læs mere om hvordan du gemme billeder fra e-mails med din dukaNEMT PC.

Læs guiden her

Hvordan sender jeg e-mails med vedhæftede filer?

Klik på e-mail modulet. Klik herefter på knappen ”Vedhæft filer”. Herfra har du en række muligheder for at vedhæfte filer, billeder, dokumenter osv. 

Læs mere om at vedhæfte filer med din dukaNEMT PC her.

Læs guiden her 

Hvordan kopierer jeg en mappe med dokumenter fra min computer til en USB-Pen?

Du kopierer en mappe til en USB-pen ved først at klikke på modulet ”filhåndtering”. Vælg en af mulighederne i bjælken til venstre.  Tryk på ”håndter valgte mappe” hvorefter du klikker på ”kopier mappen”. Nu kan du kopiere mappen til en USB-pen. Du har flere muligheder for at kopiere.

Læs mere om dine muligheder her.

Læs guiden her

Hvordan kopierer jeg bestemte billeder fra en CD til min computer?

Sæt CD’en i CD-drevet på siden af din computer. Du kopierer særligt udvalgte billeder fra en CD ved først at klikke på modulet ”Filhåndtering”. Tryk på ”CD” i bjælken til venstre. Klik på mappen med billederne i.  De billeder du trykker på nu bliver markeret med grøn. Tryk herefter på knappen ”håndter valgte filer” . Nu kan du kopiere billederne ved at trykke på knappen ”kopier filer”.

Læs mere om at kopiere og flytte filer her.

Læs guiden her

Kan jeg bruge Windows, som jeg plejer på en dukaNEMT PC?

Ja, du kan sagtens bruge Windows, som på en almindelig computer. På den måde kan du installere forskellige programmer på din computer. Tryk på knappen ”Skjul dukaNEMT” i skærmens bund – så kommer du til windows’ 10 startside.

Her kan du læse, hvordan du installerer spil, programmer eller en printer uden for dukaNEMT startsiden.

Læs guiden her

Hvorfor virker dukaNEMT ikke?

Nogle gange driller IT bare.  Hvis din computer opfører sig anderledes end den plejer, så er det en god idé at slukke og tænde den igen. Hvis det ikke løser problemet, kan du læse mere her om typiske problemer, du selv kan løse.

Læs guiden her

Danmarks bedste kundeservice: Vi holder, hvad vi
lover, og vi bliver ved, til det virker

Vi hjælper med et smil, så ring til os på 77 34 18 18

Ring til os. Vi søger for, at du slipper for IT, der driller, og vi hjælper dig, hvis du har et spørgsmål til brugen af din computer.
Med en computer-løsning fra Duka har du ubegrænset adgang til IT support og fjernsupport, der bliver ved, til det virker. Du får en computer, der er lige til at gå til, og du har altid en at gå til, hvis du bliver i tvivl. Hos os findes der ingen dumme spørgsmål – kun dumme svar.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Har du brug for hjælp undervejs, sidder vi klar på +45 77 34 18 18

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Spørgsmål og svar Kunde Service