Trustpilot
77 34 18 18
Hvordan vælger man sin nye computer?


Det er, som bekendt, ikke nødvendigvis svært at finde en ny computer. Problemet kommer først, når man skal finde ud af, om det nu også er en rigtige for ens behov.


På et marked med tusindvis af muligheder er det nemt at blive overvældet, og muligvis købe det første man falder over, fordi man bare ikke orker mere snak om DDR4-RAM og forskellene på en AMD og en Intel-processor.


Det er selvfølgelig ikke optimalt, og man risikerer at ende med en computer, som man i virkeligheden er rigtig træt af. Derfor har vi lavet denne oversigt, så du kan føle dig bedre klædt på, næste gang du er på udkig efter en ny computer.


Læs mere om, hvad de forskellige dele i computeren hedder, og hvad de gør i vores guide hér.

Stil dig selv disse spørgsmål inden du foretager et valg


1/4

Hvad skal du bruge computerne til?

Hvis du kan svare på det grundlæggende spørgsmål, så er du allerede lang i udvælgelsen. Der er ikke nogen svar, der er mere rigtige end andre – brugen af din computer er helt personlig, og der er derfor tale om en smagssag. Alle moderne computere vil kunne de basale ting som køre et tekstbehandlingsprogram og surfe på internettet. Derfor er det de mere specielle anvendelser, vi kigger på hér:

  • Billed- eller videoredigering? Hvis du har tænkt dig at bruge din computer til dette, skal du se dig om efter en maskine med en kraftig processor – nok mindst fire kerner, hvis du skal køre tunge programmer som f.eks. Photoshop. Derudover kunne det være en god idé at have et dedikeret grafikkort i computeren, hvis du virkelig skal lave tungt grafisk arbejde. Hvis du bare skal fjerne røde øjne på feriebillederne, kan du sagtens klare dig med en to-kernet (dual-core) processor.

  • At have med dig rundt omkring? Så vil batterilevetid være en væsentlig faktor for dig, og eventuelt det at kunne komme på 4G-netværket, uanset hvor du er. Omvendt, kunne det så være en idé med en stationær computer? Hvis du alligevel ikke flytter rundt på den, så får du ofte en større og bedre computer, hvis du vælger en stationær eller en såkaldt All-in-One PC (AIO).

  • Er den til at spille på? Hér kommer det an på, hvilken type spil, du har tænkt dig at spille på din computer. Alle moderne computere vil kunne køre de små spil som kortspil, Hay Day eller lignende uden problemer. Det er først, hvis du har tænk dig at skulle spille de nyere, store spil med avanceret 3D-grafik, at du for alvor skal begynde at tænke på kraft og grafikkort.

2/4

Hvor stor en skærm foretrækker du?

Det er en balancegang at finde den rette skærmstørrelse, men som tommelfingerregel kan man sige, at hvad man vinder i størrelse, taber man i fleksibilitet.

Bare fordi en skærm er mindre, behøver det ikke betyde, at den er dårligere. Spectre, HP’s topmodel, har en skærm på kun 13.3 tommer, men den er ultra skarp og har krystalklare farver. Den lille skærm gør også, at computeren bliver lille og let at have med overalt. Omvendt skal man selvfølgelig have en skærm, som man kan holde ud at læse på, og hvor man kan se, hvad der står på den. Til de behov vil en stationær/AIO ofte være bedst, da man der kan få skærmen i den størrelse, man har lyst til.

3/4

Har du brug for et indbygget DVD-drev?

Som vi har skrevet om tidligere, er det efterhånden svært at finde en computer med indbygget DVD-drev. Derfor kortes din liste automatisk ned, hvis det du er fast besluttet på at have en DVD-drev i din næste computer.

4/4

Hvor meget betyder designet af computeren for dig?

En computer er et dyrt stykke værktøj, og derfor også et, man gerne skal føle en vis glæde ved at sidde med og ved. Hvis den ligner en sovjetisk mursten, kan den glæde være at finde på et lille sted, og det samme, hvis du vil blive irriteret over placeringen af tænd-knappen, hver gang, du bruger den. Derfor er designet bestemt ikke uvæsentligt, når du skal købe en ny computer.

Vi har her opdelt vores computersortiment i hvilke behov de dækker

Basale behov

Medium behov

High-end behov

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service