77 34 18 18

Ny i Word? Sådan kommer du i gang


Word er et tekstbehandlingsprogram med mange muligheder. Denne guide viser, hvordan du skriver tekster i Word. Du lærer også, hvordan du arbejder videre i eksisterende dokumenter. Guiden er særligt egnet til dig, der ikke har brugt Word før, eller til dig, som skal have din viden genopfrisket.


Thumbnail-med-tekst.png

Når du åbner Word


Når du åbner Word, kan du vælge et helt nyt dokument. Du kan også arbejde videre i et dokument, som du har gemt. Se bjælken til venstre, hvis du vil arbejde videre i et eksisterende dokument. Her ligger dine seneste tekster, og du kan frit vælge dit foretrukne dokument ved at klikke på dokumentets titel.

Når du åbner Word: Flere muligheder


Du behøver ikke kun at arbejde i et nyt/tomt dokument eller i et eksisterende dokument. Når du åbner Word, har du også mulighed for at bruge skabeloner. Det er særligt udvalgte dokumenter, som er lavet på forhånd, så du ikke skal bakse med det grafiske selv.

Hvordan bruger man skabeloner i Word?


Tryk på den skabelon, du vil bruge. Du sletter den eksisterende tekst og skriver din egen ved at trykke på den eksisterende tekst med musen. Du kan finde skabeloner til invitationer, CV’er, rapporter osv.

Tomt dokument: Sådan fungerer Word


Når du har åbnet et tomt dokument, kan du bl.a. se et stort hvidt område. Det er skrivearealet, hvor du skriver din tekst. Skrivearealet svarer til en stående A4 side.

Margener og værktøj


Når du åbner et tomt dokument, så vil du se en blinkende streg. Den kaldes en ”cursor” og følger med din tekst, idet du skriver. Området over- og til venstre for stregen er dokumentets margener. Over skrivearealet ser du en værktøjsrække, som hedder ”Faner”. Her kan du ændre skriftstørrelse, indsætte billeder og meget andet.

Når din tekst er færdig


Du har en række muligheder, når din tekst er skrevet færdig. Du kan både gemme teksten, lave den om til en pdf-fil, sende teksten som en e-mail og printe teksten ud.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service