Trustpilot
+45 77 34 18 18

Sådan installerer du en e-mail konto på Samsung Galaxy


E-mails kan være en rigtig tidsrøver. Især de lidt tungere af slagsen som kræver skarpt fokus, stærk kaffe og en samarbejdsvillig computer


Nyhedsbreve, mailtråde og andre letbenede e-mailtyper kan klares hurtigere, så hvorfor ikke gøre det over Smartphone?


Det er i hvert fald hurtigere end at finde PC og oplader frem. At læse og besvare e-mails over mobilen, adskiller sig ikke stort fra at skriver SMS’er, men der kan være større fleksibilitet i at bruge mailfunktionen, fordi du kan vedhæfte filer og skrive til flere på én gang


Når du læst denne guide, har du styr på:  • Hvordan du installerer en e-mail konto på en Samsung Galaxy Smartphone

  • Hvordan du tilføjer flere e-mailkonti (Hvis du ønsker det)

  • Hvordan du indstiller dukaMAIL på en Samsung Galaxy Smartphone

  • Hvilke oplysninger du skal bruge for at tilføje en e-mailadresse fra YouSee/TDC

  • Hvilke oplysninger du skal bruge for at tilføje en e-mailadresse fra Stofa


Har jeg ikke automatisk G-mail på Samsung Galaxy?


Både ja og nej. Første gang, du tændte Samsung Galaxy, skulle den konfigureres. Her var det obligatorisk at oprette en googlekonto. Det betyder dog ikke, at du automatisk kan læse mails fra denne konto med det samme.


For at læse mails på en Samsung Galaxy, skal e-mailadressen først integreres med mobilens mailapp. Det gælder, uanset om du vil bruge den googlekonto, som er synkroniseret med mobilen, eller foretrækker en mailadresse fra en anden udbyder.


Du kan sagtens tilføje flere mailadresser på din Samsung Galaxy  og veksle mellem dem, hvis du har behov for det.


Sådan installerer du en e-mail konto på Samsung Galaxy smartphone

1/9

Begynd på mobilens hjemskærm. Hvis du er i tvivl, så tryk på den firkantede knap i skærmens bund. Nu sendes du tilbage til hjemskærmen. Hvis du allerede er på hjemskærmen, når du trykker på den firkantede knap, så forbliver du på siden. Mobilen tager ikke skade af, at du trykker på den firkantede knap. Find mailappen ved at føre en finger nedad på skærmen, så du kommer til en oversigt over mobilens apps. Tryk på mappen ”Samsung” og tryk til sidst på det røde ikon ”E-mail”.

2/9

Når mailappen åbnes, får du mulighed for at aktivere den googlekonto, som mobilen er synkroniseret med. Googlekontoen er tastet ind på forhånd. Hvis du ønsker at bruge denne konto som din mail, skal du trykke på den med fingeren. Herefter trykker du ”TILLAD”. Hurra! Nu er din Google konto klar som e-mail på mobilen. Resten af guiden er overflødig, hvis du vil nøjes med denne mailkonto. Tip: Denne G-mail kan også bruges på computeren. Dette gælder også, hvis Googlekontoen først blev lavet i forbindelse med konfigureringen af mobilen (opstartsprocessen) Hvis du hellere vil tilføje en anden mailadresse (dukaMAIL eksempelvis) eller tilføje flere mailkonti, så læs videre. Tryk på ”TILFØJ NY KONTO”.

3/9

Når du har trykket på ”TILFØJ KONTO,” kan andre e-mailadresser tilføjes. Næste trin i vejledningen bruger en dukaMAIL som eksempel. Hvis du hellere vil tilføje en YouSee/ TDC mail eller Stofa mail, skal du bruge andre oplysninger, end dem, der tastes ind, i det følgende. Ekstraoplysningerne til YouSee/TDC og Stofa kan findes i punkt 5. Her finder du også links til udbydernes egne vejledninger til opsætning af mail på mobilen. Det er dog stadig den samme procedure, du skal igennem. Derfor kan det være relevant for dig at følge med i opsætningen af dukaMAIL.


Tip:
Nogle af de store internationale maildomæner skal ikke sættes manuelt op på mobilen, da de ikke kræver ekstraoplysninger for at fungere.

Derfor kan du nøjes med at indtaste brugernavn og adgangskode til mailadressen og trykke ”LOG PÅ”.

4/9

Indtast din dukaMAIL i den øverste bjælke, som på billedet nedenfor. I den nederste bjælke skal du skrive adgangskoden. Samme procedure er gældende, hvis du tilføjer en YouSee/TDC mail eller stofa mail. Her skriver du (naturligvis) den pågældende mailadresse i den øverste bjælke og adgangskoden i den nederste. Tryk på ”MANUEL OPSÆTN.”

5/9

Herfra er proceduren lidt anderledes for dukaMAIL end for YouSee/TDC- og Stofa mailadresser, fordi domænerne bruger andre ekstraoplysninger (serverindstillinger) som skal tastes ind forskellige steder på skærmen. Ekstraoplysningerne/ serverindstillingerne ses herunder.


Du kan også læse YouSee’s egen guide til mailopsætning ved at klikke her.

 

Ekstraoplysninger/ serverindstillinger for Stofa

Du kan også læse Stofas egen guide til mailopsætning ved at klikke her

6/9

Når du har trykket på ”MANUEL OPSÆTN.” ses følgende skærmbillede. Her skal du vælge kontotype. dukaMAIL fungerer med IMAP, derfor skal du (selvsagt) trykke på ”IMAP-konto”, hvis du vil tilføje en dukaMAIL.

7/9

Nu skal du udfylde indstillingerne for indgående server. Den indgående server sørger for, at du kan modtage e-mails over mobilen. Derfor skal oplysningerne indstilles rigtigt. Du kan indstille flere ting end nødvendigt på denne skærm. De eneste to oplysninger, du skal forholde dig til her, er IMAP-Server og port. Under IMAP-server skriver du: dukamail.com. Under Port skriver du: 143 Som du sikkert har opdaget, så er disse oplysninger identiske med informationerne i den blå-lilla boks ovenfor. På billedet nedenfor kan du se, hvordan det ser ud, når oplysningerne er tastet korrekt ind.

8/9

Nu skal du i gang indstillingerne for udgående server. Den udgående server søger for, at du kan sende e-mails over mobilen. Indstillingerne for udgående server ligger længere nede på samme skærmside. Start derfor med at rulle ned på siden. Her kan du også indstille flere ting end nødvendigt. De eneste tre oplysninger, du skal forholde dig til, er SMTP-servernavn, port og kræv godkendelse for at sende E-mail. Under SMTP-servernavn skriver du: dukamail.com Under port skriver du: 2525 Knappen ved siden af kræv godkendelse af e-mails skal lyse orange. Tryk på den, hvis ikke den lyser orange. Som du sikker har opdaget, så er disse oplysninger identiske med informationerne i den anden blå-lilla boks ovenfor. På billedet nedenfor kan du se, hvordan det ser ud, når oplysningerne er tastet korrekt ind.

9/9

Tjek efter, at informationer er sat ind de rigtige steder. Når det hele ser ud, som det skal, er der kun tilbage at trykke på ”LOG PÅ”

Tillykke! Nu er mailadressen klar til brug med din Samsung Galaxy smartphone. Hvis du vil tilføje en ekstra mailkonto, så følg denne fremgangsmetode en ekstra gang.


Vi håber, at du får gavn af mailappen.


 Tip: Mange internationale maildomæner skal ikke sættes op manuelt. Når du har indtastet mailadresse og adgangskode i ”Tilføj konto” modulet, kan du nøjes med at trykke ”LOG PÅ”


Du er velkommen til at ringe herind på: 77 34 18 18, hvis mailappen ikke virker, som den skal.

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service