77 34 18 18
Streamingguide: Netflix


Netflix åbner for et kæmpe bibliotek af særligt amerikanske film og serier – selvfølgelig altid med mulighed for danske undertekster. Det er et filmunivers spækket med alt fra nyeste film, serier og dokumentarer, til gamle og kendte klassikere for både børn og voksne.

1/15

Hvad er siden/hvem står bag den?

Netflix er vel nok den største streamingtjeneste i verden lige nu. Dens succes kom i sin tid ved at leje DVD’er ud til folk i USA, men nu er det næsten udelukkende online streaming, de er kendt for. De nøjes ikke længere bare med at købe rettigheder til at sende andres materiale, men producerer også deres eget indhold, fra den anerkendte dramaserie The Crown til dokumentarserier. Indtil videre er der ikke nogen af deres originalproduktioner, der er på dansk, men de kan ses med danske undertekster.

2/15

Er den dansk/international?

Netflix er en amerikansk virksomhed, men siden findes i en dansk version.

3/15

Hvordan opretter man en konto?

Du starter med at gå ind på netflix.dk, hvor du enten kan logge ind på en eksisterende konto, eller lave en helt ny.

4/15

Hvis du vælger at lave en ny konto, ser processen således ud:

5/15

Du skal tilmelde dig med din e-mail og en adgangskode som du selv vælger. Den nederste boks er ikke nødvendig for oprettelsen af din konto, og er kun til at tilmelde sig nyhedsbreve fra Netflix.

6/15

Når det er gjort, skal du tage stilling til, hvilken type abonnement, du vil have.

7/15

Der findes tre forskellige ”lag”, du kan vælge med Netflix, hvor forskellene kommer i videokvaliteten, antal tilmeldte enheder og prisen.

8/15

Du afslutter med at indtaste dine betalingsoplysninger.

9/15

Hvordan finder du det, du har brug for?

Netflix opdeler deres indhold i kategorier til dig. Eftersom du bruger Netflix mere, vil den begynde at foreslå nogle mere specialiserede kategorier af indhold til netop dig, baseret på, hvad du tidligere har set og kunnet lide. Det kunne f.eks. være ”Danske TV-serier med kvinder i hovedrollen”, ”Skandinaviske krimier” eller lignende. Du kan selv styre, hvad du har lyst til at se mere i stil med, ved enten at give en tommelfinger opad eller nedad til de titler, der vises på din skærm. På den måde lærer Netflix dig bedre at kende, og ved, hvad den skal foreslå dig af nyt indhold. Din startskærm kan f.eks. se således ud, lige når du har oprettet din konto:

10/15

Hvad koster det om måneden?

Der er tre niveauer af abonnementer ved Netflix. Du kan se dem her:

Som du kan se, er det standard at kunne se ubegrænsede mængder Netflix i alle abonnementer. Forskellen i pris kommer, når man ser på den kvalitet, der kan streames i, og hvor mange skærme, du kan se Netflix på, på samme tid. Derfor kunne det være en god idé at vælge abonnementet til 99 kr./md., hvis der er flere i husstanden, som gerne vil se forskellige ting på samme tid.

11/15

Hvor meget indhold er der?

Netflix anses ofte som den største database af film og serier online. Dens udvalg af rent danske serier er begrænset, men der er mulighed for undertekster på alle programmerne.

12/15

Hvor ofte kommer der nyt på siden?

Der kommer hele tiden nyt på Netflix. De satser som sagt på selv at producere film og serier, og alene i juli 2020 blev der næsten 60 nye, originale titler tilgængelig. Ligesom alle andre streamingtjenester fjerner de også indhold igen. Der kommer en advarsel op, så du kan se, hvor længe, du har til at se det indhold, der bliver fjernet.

En af de positive ting ved at de producerer deres eget indhold er, at det sandsynligvis ikke vil forsvinde fra Netflix. Der er ikke andre opretshavere, der skal indgås aftaler med, så det betyder, at du kan være rimelig sikker på, at serier som The Crown ikke forsvinder.

13/15

Er det på dansk eller med danske undertekster?

Der findes både danske serier og film derinde, og der kan sættes danske undertekster på alt indholdet.

14/15

Kan man caste det til et tv?

Ja, det er både muligt at caste til dit TV. Hvis du har et smart-TV, kan du desuden finde Netflix som app til dit TV, og på mange vil den være installeret fra starten af, så du bare skal logge ind. På nogle smart-tv’er er der sågar en speciel Netflix-knap på fjernbetjeningen, der åbner app’en direkte.

Du kan også downloade dine yndlingsserier eller film til din enhed, så behøver du ikke være tilkoblet internettet for at se dem.

15/15

Hvordan afmelder man tjenesten igen?

Under din profil har du mulighed for at ændre eller opsige dit abonnement. Det sker nemt og uden binding.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service