77 34 18 18

Undgå musearm – brug genvejstaster


Genvejstaster eller tastaturgenveje kan mange gange være din ven. Du slipper for at fjerne dine hænder fra tastaturet for at gribe fat om musen, og du mindsker risikoen for skader såsom musearm ved at bruge genvejstaster. Yderligere er genvejstaster tidsbesparende, så du kan være mere effektiv når du sidder foran computeren. Se videoen eller læs guiden nedenfor og få tips til, hvordan du kan bruge genvejstaster i Outlook.

Tast ”Alt”


Du får oversigten over genvejstasterne frem ved at trykke på tasten ”Alt”. Her kan du nu se, hvilke muligheder du har, og hvad du skal trykke på for at hoppe hen på den fane og funktion, du ønsker.


Hopper du hen på en funktion med flere muligheder, kan du bruge pile-tasterne til at vælge. Når du er på den funktion i undermenuen, du ønsker, taster du ”Enter” for at vælge funktionen.

Tilbage til fanen ”Hjem”


Når du har valgt en funktion og tastet ”Enter”, forsvinder oversigten over genvejstasterne. For at kunne se oversigten igen, så du f.eks. kan komme tilbage til fanen ”Hjem”, trykker du på ”Alt”. Genvejstasterne bliver synlige, og du kan hoppe tilbage til fanen ”Hjem” ved at taste ”E”.


Hvis du hopper tilbage til ”Hjem” på denne måde, kommer der nye genvejstaster med flere muligheder.

Fjern genvejstasterne


Ønsker du ikke at se genvejstasterne mere, trykker du på tasten ”Esc”, så kommer du et skridt tilbage i oversigten over genvejstaster. Tryk ”Esc”, indtil du ikke kan se genvejstasterne længere.


Du kan også taste ”Alt”, så forsvinder genvejstasterne med det samme.

Hvad kan ”Ctrl”-tasten?


Tasten ”Ctrl” er også en måde, du kan bruge genvejstaster på. Trykker du på ”Ctrl”, kommer der ikke automatisk forslag til genveje op, som der gør med ”Alt”-tasten. For at bruge ”Ctrl”-tasten som en genvejstast, skal du holde ”Ctrl” nede og kombinere det med en anden tast.


Kendte genvejskombinationer er f.eks. kopiér (copy) ”Ctrl” + ”C” og indsæt (paste) ”Ctrl” + ”V”.


Bruger du genvejstaster ved hjælp af ”Ctrl”, skal du kende genvejskombinationen.


Her får du de mest nyttige genvejstaster i Outlook.  • Ny mail – ”Ctrl” + ”N”

  • Besvar mail – ”Ctrl” + “R”

  • Videresend mail – ”Ctrl” + ”F”

  • Send mail – ”Alt” + ”S”
Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service