Trustpilot
+45 77 34 18 18

Antivirusprogrammer: Er det vigtigt?

Antivirusprogrammer beskytter computeren mod forskellige digitale angreb. Men er det egentlig nødvendigt med et antivirusprogram, hvis man alligevel har gode vaner på nettet? Og kan man holde sig til et gratis antivirusprogram?


Virustrusler: Kan man beskytte computeren online i tide?


Når computeren først er blevet angrebet af virus, er det for sent at forebygge. Derfor er det vigtigt at beskytte computeren i tide. Selvom man har gode onlinevaner, hvor man hverken trykker på ukendte links eller downloader ukendte programmer fra nettet, så kan det alligevel gå galt.


IT-kriminelle forfiner hele tiden deres metoder, derfor er det vigtigt at komme truslerne i forkøbet med et godt digitalt værn på computeren.


IT-kriminelle er interesseret i dine data


Computeren lagrer personfølsomme oplysninger om dig, og du kan nemt komme til at miste dine filer. Enten fordi virus (i form af ransomware) krypterer computerens indhold, eller IT-kriminelle tillusker sig informationer om dig.


Men er der virkelig forskel på betalte antivirusprogrammer og gratis versioner? Og er man beskyttet nok, hvis man ikke har et antivirusprogram? Disse spørgsmål ser vi nærmere på i artiklen.


Windows: Er beskyttelsen god nok?


Hvis du har en Windows 10 computer, så har du allerede en god basisbeskyttelse, eftersom Windows Defender Antivirus er installeret på Windows 10 computere på forhånd.


Windows Defender Antivirus sørger for grundlæggende beskyttelse mod vira og malware, men der er stadig plads til forbedringer.


Windows Defender Antivirus bevirker, at du under alle omstændigheder er væsentligt bedre stillet sikkerhedsmæssigt end Windows 7 brugere, hvor Defender Antivirus ikke er installeret.


Hvis du, eller en du kender, bruger Windows 7 er det vigtigt, at I skifter til Windows 10 inden januar 2020. Fra dette skæringspunkt lapper Microsoft ikke længere sikkerhedshullerne i Windows 7.


Læs her hvorfor det er så vigtigt at skifte til Windows 10


Hvis du kun har Windows Defender, skal du være ekstra forsigtig, når du surfer på nettet og download kun filer, som du har hundredprocent tiltro til.


Beskytter Windows Defender godt nok?


Windows Defender beskytter fint mod malware og virus, men har svært ved at stoppe forsøg på phishing og ransomware, som begge er trusler i vækst.


Phishing er forsøg på tyveri af personlige oplysninger (typisk gennem e-mails) og ransomware er, når IT-kriminelle krypterer alle filer på harddisken og kræver en løsesum for at få filerne retur.


Antivirusprogrammer: Kan jeg bruge en gratis version?


Et gratis antivirusprogram betyder ikke som udgangspunkt ringere virusbeskyttelse, eftersom nogle virustyper bliver opdaget på nogenlunde samme tid i gratis- og betalingsprogrammer.


Vær dog opmærksom på, at nogle gratis antivirusprogrammer forringer computersikkerheden ved at deaktivere Windows Defender. Derfor er det vigtigt at du ser dig godt om, hvis du vælger et gratis antivirusprogram.


En anden hage ved diverse gratisversioner af antivirusprogrammers er, at nogle programmer vil hævde, at computeren er ’i større fare’ end tilfældet egentlig er for at lokke dig til at købe den betalte version af programmet.


Betalte antivirusprogrammet har typisk en mere omfattende beskyttelse og flere funktioner.


Backup kan være en livline


Backup af computerens indhold er en god ide, da du i så fald kan gendanne billeder, dokumenter, videoer og musik, hvis computeren bliver inficeret eller går i stykker.


 


 


 


 

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang +45 77 34 18 18

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Spørgsmål og svar Kunde Service