77 34 18 18


Antivirusprogrammer: Er det vigtigt?


Antivirusprogrammer beskytter computeren mod forskellige digitale angreb. Men er det egentlig nødvendigt med et antivirusprogram, hvis man alligevel har gode vaner på nettet? Og kan man holde sig til et gratis antivirusprogram?Virustrusler: Kan man beskytte computeren online i tide?


Når computeren først er blevet angrebet af virus, er det for sent at forebygge. Derfor er det vigtigt at beskytte computeren i tide. Selvom man har gode onlinevaner, hvor man hverken trykker på ukendte links eller downloader ukendte programmer fra nettet, så kan det alligevel gå galt.


IT-kriminelle forfiner hele tiden deres metoder, derfor er det vigtigt at komme truslerne i forkøbet med et godt digitalt værn på computeren.


IT-kriminelle er interesseret i dine data


Computeren lagrer personfølsomme oplysninger om dig, og du kan nemt komme til at miste dine filer. Enten fordi virus (i form af ransomware) krypterer computerens indhold, eller IT-kriminelle tillusker sig informationer om dig.


Men er der virkelig forskel på betalte antivirusprogrammer og gratis versioner? Og er man beskyttet nok, hvis man ikke har et antivirusprogram? Disse spørgsmål ser vi nærmere på i artiklen.


Windows: Er beskyttelsen god nok?


Hvis du har en Windows 10 computer, så har du allerede en god basisbeskyttelse, eftersom Windows Defender Antivirus er installeret på Windows 10 computere på forhånd.


Windows Defender Antivirus sørger for grundlæggende beskyttelse mod vira og malware, men der er stadig plads til forbedringer.


Windows Defender Antivirus bevirker, at du under alle omstændigheder er væsentligt bedre stillet sikkerhedsmæssigt end Windows 7 brugere, hvor Defender Antivirus ikke er installeret.


Hvis du, eller en du kender, bruger Windows 7 er det vigtigt, at I skifter til Windows 10 inden januar 2020. Fra dette skæringspunkt lapper Microsoft ikke længere sikkerhedshullerne i Windows 7.


Læs her hvorfor det er så vigtigt at skifte til Windows 10


Hvis du kun har Windows Defender, skal du være ekstra forsigtig, når du surfer på nettet og download kun filer, som du har hundredprocent tiltro til.


Beskytter Windows Defender godt nok?


Windows Defender beskytter fint mod malware og virus, men har svært ved at stoppe forsøg på phishing og ransomware, som begge er trusler i vækst.


Phishing er forsøg på tyveri af personlige oplysninger (typisk gennem e-mails) og ransomware er, når IT-kriminelle krypterer alle filer på harddisken og kræver en løsesum for at få filerne retur.


Antivirusprogrammer: Kan jeg bruge en gratis version?


Et gratis antivirusprogram betyder ikke som udgangspunkt ringere virusbeskyttelse, eftersom nogle virustyper bliver opdaget på nogenlunde samme tid i gratis- og betalingsprogrammer.


Vær dog opmærksom på, at nogle gratis antivirusprogrammer forringer computersikkerheden ved at deaktivere Windows Defender. Derfor er det vigtigt at du ser dig godt om, hvis du vælger et gratis antivirusprogram.


En anden hage ved diverse gratisversioner af antivirusprogrammers er, at nogle programmer vil hævde, at computeren er ’i større fare’ end tilfældet egentlig er for at lokke dig til at købe den betalte version af programmet.


Betalte antivirusprogrammet har typisk en mere omfattende beskyttelse og flere funktioner.


Backup kan være en livline


Backup af computerens indhold er en god ide, da du i så fald kan gendanne billeder, dokumenter, videoer og musik, hvis computeren bliver inficeret eller går i stykker.Antivirus
Læs mere om antivirus

Med Sikkerhedspakken og Tryghedspakken følger intet mindre end markedets bedste antivirus, der hjælper over 500 millioner mennesker verden over med at afværge angreb i form af f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres af Bitdefender, der har været førende på området i årtier, og beskytter alle fra de største IT-virksomheder i verden til helt almindelige private brugere.

Et godt antivirusprogram er fundamentet for din IT-sikkerhed, og Bitdefender* er blandt de bedste, der findes. Antivirusprogrammet sørger for at holde dig sikker, når du bruger din computer. Det gælder både når du er på internettet, og måske kommer til at komme ind på en lyssky hjemmeside, eller his du bliver aktivt angrebet af hackere. Bitdefender kan også markere mistænkelige e-mails, så du ikke falder i den desværre alt for almindelige phishing-fælde, hvor man bliver lokket til at trykke på et link i en e-mail. Der er set utallige eksempler på den slags mails, og de håndteres bedst med en blanding af skepsis, sund fornuft og et godt antivirusprogram.

Et antivirusprogram er selvfølgelig ikke en opfordring til at tage hovedet under armen, når det gælder ens digitale liv. Hvad et godt antivirusprogram derimod kan gøre, er at fungere som din ekstra kritiske sans, der kan advare dig, hvis der er noget, du skal være opmærksom på i en given situation.

*Bitdefender fremgår som AV Defender på computeren, da det er en del af Bitdefender teknologien.

Automatisk opdatering
Læs mere om opdateringer

Her er de programmer, der automatisk opdateres med Sikkerhedspakken*

  • Adobe Reader
  • Adobe Flash
  • Skype
  • Teamviewer
  • VLC
  • Antivirus (Bitdefender)
  • Google Chrome

* Forudsat, at de er installerede på computeren i forvejen.

En af de vigtigste faktorer i din online sikkerhed er, om dine programmer er opdaterede til de nyeste versioner. Hackere finder og udnytter nemlig huller i ældre versioner, og bruger dem som indgang til alt, der ligger på din computer.

Derfor inkluderer vi i Sikkerhedspakken automatisk opdatering af udvalgte programmer, så du kan være sikker på, at ingen finder huller i din sikkerhed. Og det er slet ikke så langt ude at tro, at du ligger inde med gamle versioner af programmer - det viser sig, at mindst 13,6 % af programmerne på danskernes computere er forældede, på trods af, at der findes opdateringer tilgængelige til dem. Det er muligvis fordi man får valget, om man vil opdatere nu, eller vente til lidt senere. Og når man nu får valget, kender vi godt svaret, for det kommer altid lige når man har gang i noget vigtigt, hvor man ikke gider vente fem minutter på en opdatering. Det er netop derfor, vi har gjort vores opdateringer automatiske, for så skal du aldrig tage stilling til, om det er noget, du vil gøre lige nu, eller udskyde til senere.

Ved at sørge for at holde alle programmer opdaterede, mindsker man markant risikoen for at blive ramt af hackerangreb. Derfor har vi inkluderet denne service som standard i vores Sikkerhedspakke.

Sikkerhedskopiering
Læs mere om sikkerhedskopiering

Tages hver halve time (afhængig af at have forbindelse til internettet).

Der tages backup af følgende bruger-mapper: "Skrivebord", "Billeder", "Dokumenter", "Videoer", "Musik", "Overførsler". (Med bruger-mapper menes de mapper, som findes under mappen "Brugere" / "Users"). *

Der tages backup til en grænse på 20 GB på tværs af mapper. Data er tilgængelig i mindst 30 dage efter ændring/sletning.

Der er ikke nogen vej udenom det: Alle bør have en backupløsning, hvis man vil vide sig helt sikker på, at ens data ikke kan forsvinde på et splitsekund. Uanset om der er tale om en stor skriftlig opgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum, er det hele sårbart, hvis man ikke sørger for at gemme det enten flere steder eller på flere forskellige måder. Med vores automatiske backup, der tages hver halve time, skal du ikke være bange for at miste det arbejde du laver på din computer, selv hvis uheldet skulle være ude.

De fleste eksperter anbefaler at gemme både lokalt (på din egen computer) og i en cloud-løsning, som f.eks. dukas automatiske backup. Cloud-løsninger henviser til den så omtalte ”sky”, hvor man kan lagre sin data, som f.eks. Dropbox, Google Drive og lignende. Grunden til denne anbefaling er, at andet ganske enkelt er for usikkert, og man løber en unødvendig risiko ved ikke at sikre sig på denne måde. Det sikre i en cloud-løsning er netop, at den er tilgængelig, uanset hvad der sker med dit eget stykke hardware.

Alt for mange oplever at miste uvurderlige billeder eller vigtige dokumenter, fordi de ikke har en backupløsning. Med vores automatiske backup behøver du aldrig være nervøs for, at det kan ske for dig igen.

* Der tages ikke backup af .exe eller .msi-filer der måtte findes i mapperne.

Support
Læs mere om support i sikkerhedspakken

Sikkerhedspakken adskiller sig fra lignende produkter ved, at du ikke kun får alt de tekniske redskaber, du har brug for, men også en livline af eksperter. Med i pakken er nemlig sikkerhedssupport fra Dukas hold af IT-eksperter, der tilsammen løser over 200.000 supportopgaver fra danskerne hvert år.

Spørgsmål om sikkerhed er ikke simple, og hackerne bliver hele tiden mere sofistikerede i deres scams. Hvor det tidligere var relativt simpelt at se på en mail, om den var ude på at snyde en eller ej, kan alle nu ryge i fælden. Derfor er netop mistanke om falske e-mails en af de ting, du kan ringe ind til Dukas eksperter om. De kan enten hjælpe dig med det samme, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Ligeledes vejleder de f.eks. om, hvorvidt man kan stole på en hjemmeside eller ej, hvad man skal gøre, hvis ens computer nu skulle blive inficeret med virus, og hvordan man gendanner filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhedssupport din personlige sikkerhedslinje, som du kan ringe til, hvis du nu skulle blive i tvivl om noget.

Vi sidder klar til at få dig videre, og vi giver ikke slip før det hele virker som det skal!

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service