77 34 18 18

Tegn på, at du malware på din computer


Som oftest vil du ikke umiddelbart ikke kunne mærke, at din computer er inficeret med malware eller virus. Dette skyldes, at de fleste typer af malware netop er lavet for at undgå at tiltrække opmærksomhed. Den skal helst arbejde latent i bagrunden, så du netop ikke opdager den.


Ingen regel uden undtagelse! Der er symptomer, der kan indikerer at computeren er blevet inficeret. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du opdager symptomerne, og hvad du eventuelt kan gøre for at undgå malware og virusser fra starten.

Hvordan bliver din computer inficeret af virus?


Der kan være mange forskellige årsager til, at din computer er blevet inficeret af virus eller malware. Det kan blandt andet være, at du har trykket på et ondsindet link i en e-mail eller i en besked du har modtager på sociale medier. Du kan også have besøgt en kompromitteret hjemmeside, der aktivt downloader en fil ned på din computer (kendt som ’drive-by download’). Eller måske har du brugt en inficeret USB flash drive? Listen er lang!


Operativ systemer, programmer og andet softwares sårbarheder gør den nemt for cyber-kriminelle at inficere og installere malware og virus på computeren. Det er derfor altid vigtigt, at sikkerhedsopdatere når software, operativ system eller programmer beder dig om det. Ved at opdatere, sikrer du at cyber-kriminelle ikke kan udnytte kendte smutveje.


Hvad er Social Engineering, og hvordan undgår jeg det?


Cyber kriminelle initierer ofte deres hacker forsøg ved hjælp af Social Engineering – og hvad er nu det?! Det går ud på, at de i stedet for at narre operativsystem, programmer eller andet software, i stedet forsøger at narre brugeren, til at downloade en fil, der indeholder ondsindet malware.


Det mest kendte eksempel på dette er phising e-mails (også kaldet scam mail). Phising e-mails udgiver sig ofte for at være fra en autoritær afsender, og indholdet af e-mailen stemmer overens med afsenderen. Fordi e-mailen ser legitim ud og kommer fra en troværdig afsender, er man mere tilbøjelig til at downloade en vedhæftet fil eller klikke på et link, der linker til en ondsindet hjemmeside. Målet er at cyber-kriminelle forsøger at skabe en e-mail, der er overbevisende nok, til at du føler dig tryg ved at tage action.


Læs mere om spam e-mail og phising scam, og hvordan du undgår at falde i fælden.


Hvornår skiftede du sidst adgangskoder og passwords?


Det er de færreste af os, der skifter adgangskoder og password til diverse programmer og hjemmesider. Og netop derfor, er vi selv med til at gøre det nemt for hackere og cyber-kriminelle. Hvis de lykkedes med at installere malware, kan de helt automatisk opsnuse adgangskoder og andet.


Bruger du den samme adgangskode, til alle de forskellige logins du har, så har hackeren adgang det hele. Og det er en rigtig ærgerlig situation. Overvej engang – hvor mange hjemmesider har du oprettet dig som bruger og dermed angivet et password? Det er alt lige fra Facebook til Borger.dk og netbank.


Hvis du bruger en nem adgangskode behøver hackerne ikke at inficere din computer med virus. Så kan de mere eller mindre gætte sig til det. Det er derfor alt afgørende at du ofte skifter adgangskode, og samtidig sikrer dig, at du ikke bruger det samme password til det hele. Opret altid adgangskoder med 15 karaktere eller mere. Det skal gerne indeholde tal, tegn og specialtegn (udråbstegn osv.).


Har du nu husket at tage backup eller sikkerhedskopiere din computer? Hvis ikke, så læs med her, og bliv klogere på, hvorfor det nu er så vigtigt.


Hvordan finde du ud af, om du har malware på computeren?


Det meste malware er designet med det formål at opsnuse data, uden du ved det foregår. Det kan derfor være svært at opdage, om du din computer er inficeret eller ej. Ingen regel uden undtagelse! Der er symptomer, der kan indikerer at computeren er blevet inficeret. • Er din computer er begyndt at tage længere tid om at starte op?

 • Kører der et eller flere programmer i baggrunden uden du aktivt har bedt om det?

 • Opfører din internet browser sig anderledes, end hvad den plejer at gøre?

 • Får du betydeligt flere pop up meldinger end du plejer?

 • Er din computer generelt er langsommere i optræk end den normalt?

 • Kommer Windows ikke frem, når du starter computeren op?

 • Du kan pludseligt ikke komme på internettet?

 • Har du ikke adgang til high-level systemindstillinger?


Hvis du svarer JA til et eller flere af disse spørgsmål, kan det være tegne på, at ondsindede kræfter er på spil. MEN – fordi du oplever én eller flere af ovenstående symptomer er det ikke ens betydning med at du har fået en virus.


Anti-Virus software er aldrig 100% sikker – men hvad gør jeg så


We know! Det er et tvetydigt svar – og det er det, fordi man aldrig kan vide sig 100% sikker. Hvis du er overbevist om, at har været udsat for hackerangreb eller at din computer er inficeret skal du skanne dit system med det samme. Hvis du stadig er i tvivl, så få et par ekstra øjne til at kigge på det, og scan evt. med et andet Anti-Virus software.


Undgå malware med Sikkerhedsabonnementet

Sikkerhedsabonnement
Til dig, der vil have en sikker computer

Sikkerhedsabonnementet er til dig, som udelukkende vil sikre, at din computer og de ting, du laver på den, er godt beskyttet. Det er vores mindste og billigste abonnement, hvor vi udelukkende tager os af alt, hvad du har brug for til din IT-sikkerhed.

Et Sikkerhedsabonnement koster 79 kr./md., og du får:

 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 20 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirus-beskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.
Tryghedsabonnement
Til dig, der vil have mest mulig glæde af din computer

Med et Tryghedsabonnement får du udover IT-sikkerhed også adgang til en masse andre fordele, der gør det nemt for dig at få mest mulig glæde af din computer. Serviceabonnementet dækker mange af de ting, som du jævnligt støder på, når du bruger din computer til eksempelvis underholdning eller småopgaver i hverdagen.

Tryghedsabonnement koster 199 kr./md. og giver dig:

 • Klargøring af computer, hvis du køber en ny hos os. Vi sørger for at fjerne spamsoftware fra computeren, opdatere den og overføre dokumenter fra din gamle computer.
 • Vi ringer til dig, når du har modtaget din nye computer, og sikrer os, at du er kommet godt i gang med at bruge den.
 • Udvidet produktgaranti* på din computer, hvis den er købt hos Duka. Så slipper du for uforudsete regninger.
 • Fri adgang til vores IT-eksperter, der sidder klar til at give dig support via telefon, chat og mail. Er der brug for det, kan de også guide dig med fjernstyring af din computer.
 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 100 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirusbeskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri og selvforskyldte skader som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Tryghedsabonnement Plus
Til dig, der vil have service til både din computer, tablet og smartphone

Med et Tryghedsabonnement Plus i ryggen kan du slappe af og føle dig helt rolig, når du bruger dine enheder. Vi sørger nemlig for alt, hvad du har brug for til din computer, ligesom vi kan hjælpe dig med din tablet og smartphone.

Du får selvfølgelig samme fordele som med Tryghedsabonnementet i forhold til IT-sikkerhed, klargøring af din nye computer, udvidet produktgaranti om meget mere.

Desuden giver Tryghedsabonnementet Plus dig også rådgivning ved køb af ny elektronik.

Tryghedsabonnement Plus koster 249 kr./md. og du får:

 • Klargøring af computer, hvis du køber en ny hos os. Vi sørger for at fjerne spamsoftware fra computeren, opdatere den og overføre dokumenter fra din gamle computer.
 • Vi ringer til dig, når du har modtaget din nye computer og sikrer os, at du er kommet godt i gang med at bruge den.
 • Udvidet produktgaranti* på din computer, hvis den er købt hos Duka. Så slipper du for uforudsete regninger.
 • Fri adgang til vores IT-eksperter, der sidder klar til at give dig support via telefon, chat og mail. Er der brug for det, kan de også guide dig med fjernstyring af din computer.
 • Ekstra support, så du også kan få svar på spørgsmål om din tablet, printer og smartphone.
 • Uafhængig købsrådgivning ved køb af ny elektronik som tablet, computer, mobiltelefon, printer, Chromecast, Apple TV og meget mere.
 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 100 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirusbeskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri eller selvforskyldte skader, som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Familieabonnement
Til dig, der vil give familien IT-sikkerhed og andre fordele

Med et Familieabonnement kan alle i familien få glæde af vores service. I kan være op til 5 individuelle brugere – I behøver ikke engang at bo under samme tag.

Serviceabonnementet giver de samme fordele som Tryghedsabonnementet, hvor vi tager os af alt, hvad I har brug for til jeres IT-sikkerhed og giver jer fri adgang til support hos vores IT-eksperter.

Klargøring af computere og den udvidede produktgaranti* gælder de computere, I har købt hos os.

Familieabonnementet koster 399 kr./md. og I får:

 • Klargøring af computer, hvis du køber en ny hos os. Vi sørger for at fjerne spamsoftware fra computeren, opdatere den og overføre dokumenter fra din gamle computer.
 • Vi ringer til dig, når du har modtaget din nye computer og sikrer os, at du er kommet godt i gang med at bruge den.
 • Udvidet produktgaranti* på din computer, hvis den er købt hos Duka. Så slipper du for uforudsete regninger.
 • Fri adgang til vores IT-eksperter, der sidder klar til at give dig support via telefon, chat og mail. Er der brug for det, kan de også guide dig med fjernstyring af din computer.
 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 100 GB til alle 5 brugere. Der laves backup hver halve time.
 • Automatiske opdateringer af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirusbeskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.
 • Én samlet regning for hele familien.

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri eller selvforskyldte skader, som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service