77 34 18 18

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser


Nedenstående forretningsbetingelser gælder for alle aftaler med Duka A/S (herefter Duka) medmindre en anden skriftlig aftale er indgået i forbindelse med en handel.


Betaling i webshop og ved telefonisk bestilling


På www.duka.dk kan du betale med dankort samt en række andre betalingskort – den fulde liste finder du i vores webshop. Uanset hvordan du vælger at betale, pålægges der intet gebyr.


Ved køb gennem vores salgsafdeling på tlf. 77 34 18 18, kan du også vælge at betale med girokort. Hvis dette ønskes, opkræves betalingen forud, og den angivne leveringstid regnes fra den dato, Duka A/S modtager indbetalingen.


Levering


Duka tilbyder som udgangspunkt levering med PostNord til din privatadresse, medmindre en anden leveringsadresse er aftalt. Hvis du ikke er hjemme på leveringstidspunktet ved levering med PostNord, kan herefter varen afhentes på nærmeste pakkeshop den efterfølgende dag.


Undtagelsesvist kan visse varetyper også blive leveret med GLS. Uanset hvem der leverer din vare, vil det dog ikke betyde nogen meromkostninger for dig.


Forventet leveringstid er 1-3 arbejdsdage med forbehold for restordre. I tilfælde af restordre vil du blive kontaktet af vores kundeservice for at aftale nærmere, fx ombytning til en anden vare eller annullering af købet. Hvis der er indgået en særlig aftale om klargøring af produktet, f.eks. overførsel af data til en ny computer, vil dette evt. forlænge leveringstiden, dog højst op til 7-14 arbejdsdage.


Duka bærer ansvaret for varerne, indtil du har modtaget dem. Vi leverer kun i Danmark, dog ikke Grønland og Færøerne. For kunder i hhv. Norge, Tyskland og England henviser vi til vores udenlandske afdelinger på www.dukapc.no, www.dukapc.de og www.dukapc.com.


Fortrydelsesret og returnering


Når du handler på nettet har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, og hos Duka har vi valgt at udvide dette til 4 ugers fuld fortrydelsesret på alle vores computerprodukter. Fortrydelsesretten gælder fra den dag, du modtager din vare.


For at gøre brug af fortrydelsesretten skal du kontakte os inden udløb af de 4 uger og give besked om, at du ønsker at returnere varen, enten telefonisk på 7734 1818 eller via mail til kundeservice@duka.dk. Herefter vil vi konkret aftale med dig, hvordan varen skal returneres.


Hvis varen er købt hos en forhandler, skal den tilbageleveres hos samme forhandler.


Når du sender en vare retur til os, er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Varen skal returneres i væsentligt samme stand som du har modtaget den, dvs. der må ikke være synlige tegn på slid eller fysiske skader, og den skal returneres i samme emballage, som du modtog den i. Hvis varen returneres i væsentligt forringet stand, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbagebetalt, alt efter varens handelsmæssige værdi.


Vær derfor opmærksom på at gemme varens originale emballage, hvis du overvejer at fortryde købet, da emballagen i mange tilfælde udgør en væsentlig del af varens værdi.


Hvis du har bestilt flere varer på samme ordre, har du mulighed for at fortryde købet af én eller flere varer, selvom de er købt samlet. Hvis varerne er omfattet af et kampagnetilbud eller en mængderabat, har du dog ikke mulighed for kun at fortryde købet delvist og returnere enkelte varer.


Tilbagebetaling


Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.


Vi refunderer din betaling uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din vare retur. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.


Hvis varen er købt hos en forhandler, er det også her, du får pengene tilbagebetalt, når du leverer varen tilbage.


Reklamationsret


Købelovens regler om reklamationsret finder anvendelse på varekøb.


Når du køber et Duka produkt, har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du som udgangspunkt kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.


Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.


Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.


Hvis du ønsker at reklamere over en vare, skal du først kontakte os enten telefonisk på 77 34 18 18 eller via mail til kundeservice@duka.dk, så vi kan bestemme manglens art og aftale med dig, hvordan varen skal returneres.


Hvis produktet skal sendes til reparation, sender vi dig en returseddel, som du skal bruge for at få dækket fragtomkostningerne.


Som Duka-kunde kan du desuden have en særlig aftale om udvidet garanti indeholdt i dit serviceabonnement. Denne kan du læse mere om i vores serviceaftalevilkår. Ovenstående regler om reklamationsret gælder selvfølgelig altid, men med udvidet garanti igennem serviceabonnementet er du derudover bedre stillet i forhold til f.eks. softwarefejl, bevisbyrde og garantiperiodens længde.


Har du et dukaPLUS serviceabonnement får du vores særlige tryghedsgaranti, hvor du slipper for uforudsete udgifter, hvis uheldet er ude, og din computer går i stykker. Vi reparerer din computer uden beregning*, så længe du har dit abonnement hos os, og vi har mulighed for at skaffe reservedele til din model.


*Tryghedsgarantien bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Tryghedsgarantien dækker ikke sliddele som batteri eller selvforskyldte skader, som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Tryghedsgarantien gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet og regninger er betalt rettidigt.


Persondatapolitik


Når du køber en vare hos os, har vi brug for nogle oplysninger for at kunne levere varen, herunder dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.


Hvis du samtidig med købet også tegner et Duka serviceabonnement, benyttes disse oplysninger også til at levere og fakturere de tjenester, der er indeholdt i denne. Dette kan du læse mere om i vores serviceaftalevilkår.


Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om, præcis hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.


Direktøren og personalet hos Duka A/S har adgang til de oplysninger, der registreres om dig. Den dataansvarlige på duka.dk er Duka A/S, Omega 5, Søften, 8382 Hinnerup.


Vi passer på dine oplysninger og vil hverken videregive eller sælge dem til tredjepart, medmindre det sker for at opfylde en aftale med dig, f.eks. med henblik på at levere de varer, som du har bestilt og kunne holde dig orientereret om status på din ordre.


Som registreret hos Duka A/S har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig, hvad de benyttes til og hvilke kategorier af modtagere, de evt. videregives til. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed kan rettes til Duka A/S via e-mail kundeservice@duka.dk.


Læs mere om vores persondatapolitik


Klageadgang


Det er vigtigt for os, at du har en god oplevelse med Duka, og vi er derfor altid interesserede i at hjælpe dig. Vi vil derfor også, i overensstemmelse med lovgivningen, gøre dig opmærksom på dine klagemuligheder.


Hvis du er utilfreds med en vare eller serviceydelse, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice. Det er også muligt at indgive en mere officiel klage over en vare eller serviceydelse. Denne kan indgives til vores Kundeserviceteam på e-mail info@duka.dk. I mailen skriver du i overskriften at mailen er til Kundeserviceledelsen og omhandler en officiel klage. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til:

Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her - http://ec.europa.eu/odrForbehold og ansvarsfraskrivelse


Duka A/S tager forbehold for eventuelle afgiftsændringer, pris- og korrekturfejl, tekniske fejl, udsolgte varer og force majeure, herunder arbejdskonflikt og mangler ved eller forsinkelse af leverancer fra underleverandører.


Generelle vilkår for kunder hos duka A/S


Din aftale med Duka A/S (herefter Duka) består af dit mundtlige samtykke og/eller Dukas elektroniske ordrebekræftelse, der viser, hvad du har købt hos Duka.


Du skal være mindst 18 år og myndig for at indgå en abonnementsaftale.


Disse generelle betingelser finder anvendelse på alle Dukas serviceabonnementer og tjenester, medmindre andet er angivet i de specifikke betingelser, der knytter sig til eventuelle andre abonnementer eller tillægstjenester, som du har valgt. Når du køber et abonnement eller andre løbende ydelser hos Duka, accepterer du samtidig Dukas abonnementsbetingelser, som vi forudsætter, at du har læst forud for købet.


Betaling


Alle abonnementer og serviceabonnementer betales kvartalsvist forud, medmindre der samtidig er indgået en aftale om leje (se mere herom i de specifikke lejebetingelser). Den første regningsperiode lige efter oprettelse eller ændring af abonnementet kan afvige herfra, men efterfølgende opkrævninger vil være for en periode på tre måneder.


Du kan vælge imellem betaling med girokort eller tilmelding til Betalingsservice eller kreditkortbetaling.


I et løbende abonnement giver du tilladelse til, at betaling for efterfølgende abonnementsperioder faktureres eller trækkes automatisk via det betalingsmiddel, du har oplyst ved købet eller til Duka Kundeservice.


Særligt for kreditkortbetaling gælder:


Der kan betales med Dankort, MasterCard, Visa eller American Express.


Hvis en betaling ikke kan gennemføres, f.eks. fordi betalingskortet er udløbet, vil du blive informeret om den manglende betaling og samtidig få mulighed for at ændre kortoplysningerne.


Der lagres ingen følsomme betalingsoplysninger (som kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre) hos Duka. Betalingsoplysningerne krypteres på betalingssiderne hos Dukas betalingsudbyder QuickPay, som er PCI-certificeret.


Fortrydelse


Ved køb af et serviceabonnement eller tillægstjeneste har du altid 14 dages fortrydelsesret ifølge forbrugeraftaleloven. For at udøve fortrydelsesretten skal du meddele Duka din beslutning om at fortryde aftalen i en utvetydig erklæring (f.eks. brev, e-mail eller ved opkald til Kundeservice).


Vi lægger vægt på tilfredse kunder, og derfor yder Duka desuden 4 ugers fuld returret på alle produkter. Ved køb af et serviceabonnement i forbindelse med et Duka-produkt har du derfor også mulighed for at fortryde dit køb inden for de første fire uger. Mere information om, hvordan du udnytter vores tilfredshedsgaranti, finder du i vores Købsbetingelser.


Varighed og opsigelse


Dit serviceabonnement træder i kraft ved bestillingen og fortsætter, indtil den opsiges. Det er dit ansvar at opsige abonnementet, hvis du ikke længere ønsker at være abonnent.


Alle serviceabonnementer og abonnementer kan frit opsiges til månedens udgang. Du kan opsige ved at ringe til Duka Kundeservice på 77 34 18 18 eller ved at skrive til kundeservice@duka.dk. Det er ikke gyldig opsigelse blot at undlade at betale.


I forbindelse med opsigelse af internetforbindelse skal evt. udlånt udstyr returneres til Duka som betingelse for opsigelsens ikrafttræden og senest 14 dage efter opsigelsesdato. Såfremt det lånte udstyr ikke kan returneres, skal Duka underrettes hurtigst muligt. Duka forbeholder sig retten til at opkræve udstyrets værdi helt eller delvist, hvis dette er bortkommet eller beskadiget.


Ved opsigelse inden for en forudbetalt periode refunderes evt. tilgodehavende til den konto, du oplyser i forbindelse med opsigelsen. Alle kundekonti opgøres månedligt, hvorefter et evt. tilgodehavende udbetales uden unødig forsinkelse.


Persondatapolitik


Duka indsamler og bruger dine almindelige personoplysninger som eksempelvis navn, adresse og telefonnummer til administration af abonnementsaftalen samt levering og fakturering af de tjenester, som du abonnerer på. Behandlingen af personoplysninger afhænger af, hvad der er nødvendigt for at opfylde din abonnementsaftale. Oplysningerne behandles fortroligt og videregives ikke til tredjemand uden dit samtykke. Duka opbevarer dine oplysninger inden for de tidsmæssige rammer, som følger af den til enhver tid gældende lovgivning.


Du kan til enhver tid anmode om at få oplyst, hvilke oplysninger Duka har registreret om dig, ved at rette henvendelse til Duka Kundeservice. Endvidere kan du til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling, og Duka vil naturligvis straks berigtige, slette eller blokere oplysninger, der måtte vise sig at være urigtige, vildledende eller på anden måde behandlet i strid med persondatalovgivningen.


Det er dit ansvar, at Duka til enhver tid har din korrekte adresse, e-mailadresse og telefonnummer, så du kan kontaktes via disse.


I det omfang, det er nødvendigt, vil du modtage e-mails fra Duka vedrørende tekniske problemer, betaling, ændringer af abonnementsvilkår m.m.


Derudover vil vi fra tid til anden sende dig e-mails vedrørende kundefordele, nye muligheder og produkter hos Duka. Du kan til enhver tid framelde dig disse e-mails ved at afmelde dem i selve mailen eller ved at tage kontakt til Duka Kundeservice.


Læs mere om vores persondatapolitik


Kreditvurdering


Når du indgår en aftale om abonnement eller leje af et Duka-produkt, giver du samtidig tilladelse til, at dine oplysninger anvendes til at indhente oplysninger fra kreditoplysningsbureauer og advarselsregistre i forbindelse med kreditvurdering.


Duka forbeholder sig ret til at afvise en bestilling, hvis du eller anden person i husstanden står registerret i RKI.


Ansvarsbegrænsning


Duka vil bestræbe sig på at levere services som aftalt og sørge for, at digitale tjenester er tilgængelige på alle tidspunkter.


Vi påtager os imidlertid ikke erstatningsansvar over for dig for tabt fortjeneste, tabte besparelser eller andre indirekte tab eller følgeskader, der skyldes anvendelse af vores serviceabonnement eller manglende mulighed for at anvende denne, f.eks. pga. fejl, nedbrud, driftsmæssige forstyrrelser eller force majeure.


Der ydes heller ikke erstatning i forbindelse med nedbrud på eventuelle tillægsservices som sikkerhedskopiering af data eller ved fejl, der skyldes tredjepart, herunder driftsforstyrrelser på det netværk, der benyttes til at levere internet- eller telefontjenester.


Ændring af vilkår


Duka har til enhver tid ret til at ændre abonnementsvilkårene med mindst en måneds varsel. Ved ændringer af vilkår vil du blive varslet skriftligt via brev eller e-mail.


Endvidere forbeholder Duka sig ret til at hæve aftalen og/eller spærre for brug af services, herunder digitalt indhold og internetforbindelse, ved manglende betaling eller mislighold af aftalen.

Lejebetingelser


Disse betingelser gælder for alle aftaler med Duka A/S (herefter Duka) om leje af et Duka-produkt, medmindre en anden skriftlig aftale er indgået. Dukas generelle handels- og abonnementsbetingelser gælder tillige for kundeforholdet. Ved modstrid mellem de generelle og de specifikke betingelser har de specifikke betingelser og tillægsvilkår forrang.


Du skal være mindst 18 år og myndig for at indgå en lejeaftale. Din aftale med Duka består af dit mundtlige samtykke og/eller Dukas elektroniske ordrebekræftelse, der viser, hvad du har bestilt hos Duka.Ejendomsret


Den lejede genstand er Dukas ejendom og du kan derfor ikke sælge, pantsætte eller på anden måde retligt råde over det lejede. Der opnås ingen ejendomsret over det lejede igennem de løbende betalinger.


Dukas ejendomsret omfatter også genstande, der følger med som del af aftalen (herunder software), eller som senere erstatter (dele af) det lejede.Brugsret


Lejeaftalen giver dig ret til at bruge det lejede. Brugsretten er begrænset til dig som lejer, og du er derfor ikke berettiget til at fremleje eller udlåne det lejede til tredjepart uden samtykke fra Duka.


Den lejede genstand må ikke ændres eller udskiftes. Fabrikationsnumre eller andre mærker, der tjener til identifikation af genstanden eller angiver Dukas ejendomsforbehold, må ikke fjernes.


Såfremt der installeres tredjepartssoftware på en lejet computer, er Duka ikke ansvarlig for vedligeholdelsen heraf eller for eventuelle følgevirkninger. Firmware- og BIOS-opdateringer må ikke foretages af andre end Duka.Lejeydelsen


Som vederlag for brugen af den lejede genstand betales en lejeydelse, hvis størrelse afhænger af det lejede produkt og den lejeaftale, der er indgået. Lejen indgår som del af et serviceabonnement, der er underlagt vilkårene i Dukas almindelige abonnementsbetingelser. De gældende abonnementsbetingelser kan altid findes på www.duka.dk/betingelser.


Lejeydelsen betales månedsvist forud. Den første regningsperiode umiddelbart efter oprettelse eller ændring af aftalen kan afvige herfra, men efterfølgende opkrævninger vil være for en periode på én måned ad gangen.


Ved indgåelse af en lejeaftale vil eventuelle andre tillægsabonnementer hos Duka ligeledes blive opkrævet månedligt, uanset tidligere aftale om betalingsperiode, således at lejeydelse og tillægsabonnement altid faktureres samlet.


Fejl eller mangler ved den lejede genstand samt bortkomst eller beskadigelse af disse ved en begivenhed, der ikke beror på dine forhold som lejer, fritager dig ikke for at betale lejeydelsen.


Alle priser er inkl. moms.Dukas ansvar


Duka er ansvarlig for, at den lejede genstand opfylder de krav og specifikationer, der fremgår af aftalen. I tilfælde af fejl eller mangler ved det lejede sørger Duka for afhjælpning fra leverandøren.


Duka er ansvarlig for at levere genstanden til lejeren i overensstemmelse med de leveringsvilkår, der fremgår af Dukas almindelige handelsbetingelser.Lejers ansvar


Som lejer er du ansvarlig for enhver skade på det lejede, der ikke skyldes funktionsfejl opstået ved normal brug af det lejede. Det betyder, at du som lejer bærer omkostningerne ved enhver skade, der opstår som følge af forsætlig eller uagtsom, delvis eller hel beskadigelse af det lejede. Ansvaret gælder altså også beskadigelse ved tab, hærværk eller lignende, der ikke normalt dækkes af indboforsikringen.


Som lejer er du forpligtet til at tegne en forsikring mod bortkomst eller beskadigelse af den lejede genstand samt mod det ansvar, du som bruger eller Duka som ejer måtte pådrage sig ved brug af den lejede genstand. Som lejer friholder du Duka for ethvert ansvar, du måtte ifalde over for det offentlige eller over for private på grund af brug af det lejede, herunder hvis det lejede benyttes i strid med gældende forskrifter.


Enhver skade på det lejede skal meddeles Duka omgående.


Hvis den lejede genstand kan repareres, skal dette ske på Dukas servicecenter eller hos en af Duka godkendt samarbejdspartner og kun efter forudgående aftale med Duka.


Det er dit ansvar som lejer, at Duka til enhver tid har din korrekte adresse, e-mailadresse og telefonnummer. Ved adresseændring skal Duka informeres senest 7 dage før flytningen.Vedligeholdelse


Som lejer skal du vedligeholde den lejede genstand, så den til enhver tid er i god og brugbar stand og ikke udviser anden forringelse end hvad der følger af almindeligt slid og ælde.


Hvis en lejet vare retursendes til Duka, som følge af en opsagt lejekontrakt, og der konstateres en nedsat værdi, udover almindeligt slid og ældre, kan Duka opkræve en forholdsmæssig erstatning af lejeren. Eks. vil en lejet computer have en væsentligt forringet værdi, ved at have været jævnligt udsat for tobaksrøg og andre forurenende forhold, i hjemmet hvor varen opbevares og anvendes.


Fortrydelsesret


Når du indgår en lejeaftale har du altid 14 dages fortrydelsesret ifølge forbrugeraftaleloven. For at udøve fortrydelsesretten skal du meddele Duka din beslutning om at fortryde aftalen i en utvetydig erklæring (f.eks. brev, e-mail eller ved opkald til Kundeservice).Opsigelse


Lejeaftalen kan frit opsiges til månedens udgang. Du kan opsige ved at ringe til Duka Kundeservice på 77 34 18 18 eller ved at skrive til kundeservice@duka.dk.


Ved opsigelse inden for en forudbetalt periode refunderes et evt. tilgodehavende til den konto, du oplyser i forbindelse med opsigelsen. Alle kundekonti opgøres månedligt, hvorefter et evt. tilgodehavende udbetales uden unødig forsinkelse.Tilbagelevering


Når lejeaftalen opsiges eller ophører, skal den lejede genstand tilbageleveres til Duka. Tilbagelevering skal ske efter forudgående aftale med Duka. Duka betaler herefter fragtomkostningerne, der er forbundet med at returnere genstanden.


Når du sender det lejede retur til os, er du ansvarlig for, at det er pakket forsvarligt ind. Det anbefales, at du gemmer den originale emballage. Du har også mulighed for at købe et godkendt emballagesæt hos Duka.


Når du tilbageleverer en lejet computer, sørger Duka for, at alle data og personlige oplysninger slettes fra maskinen. Det er ikke muligt efterfølgende at få data gendannet, når computeren er leveret retur.Misligholdelse


Ved væsentlig misligholdelse af aftalen forbeholder Duka sig ret til at hæve lejeaftalen og tilbagetage det lejede samt kræve forfalden leje og omkostninger, der er medført af misligholdelsen, betalt. Følgende udgør væsentlig misligholdelse: • Hvis leje eller andre skyldige beløb udebliver i mere end otte dage efter forfaldsdato.

 • Hvis lejer vanrøgter eller forsømmer at vedligeholde den lejede genstand.

 • Hvis lejer forsømmer sin meddelelsespligt i forbindelse med skade på det lejede eller ved adresseændring.

 • Hvis den lejede genstand overdrages til tredjepart uden Dukas samtykke.

 • Hvis den lejede genstand anvendes i strid med love, forskrifter og instruktioner, der gælder for brug.

1. Vilkår med teleydelser


Du har indgået en eller flere aftaler med Duka A/S CVR 32834655 (også benævnt Duka). Her kan du læse de vilkår, der knytter sig til din brug af Dukas mobiltjenester, som vi kalder dukaTALE(mobile taleabonnementer), og dukaINTERNET(mobile bredbåndsabonnementer).Nedenstående forretningsbetingelser gælder for alle aftaler med Duka A/S, medmindre en anden skriftlig aftale er indgået i forbindelse med en handel.


Generelle oplysninger om Duka


Duka A/S


CVR 32834655


Omega 5,


8382 Hinnerup


Email: info@duka.dk


Tlf. +45 77 34 18 182. Aftalens omfang


Dette sæt vilkår er sammen med din ordrebekræftelse det samlede grundlag for din aftale med Duka. Som kunde er du ansvarlig for at overholde vilkårene for dine produkter.3. Aftalens parter


Aftalen forudsætter, at du har bopæl i Danmark, har en gyldig folkeregisteradresse og e-mailadresse, samt at du er myndig. Ved bestilling skal du give Duka oplysning om CPR- eller CVR-nummer, navn og e-mailadresse. Du har pligt til straks at underrette Duka om en adresseændring. Underretningen skal ske via Dukas kundeservice på tlf. 77 34 18 18 eller på e-mail til kundeservice@duka.dk. Duka A/S kan kræve dokumentation for, at alle oplysninger er rigtige. Duka kan ligeledes på eget initiativ opdatere kundeinformationer, herunder navn og adresse.


Meddelelser fra Duka sendes til dig via mail og sms til den mailadresse og det telefonnummer, du har oplyst i forbindelse med bestillingen. Meddelelser indeholder informationer om abonnementsaftalen, som f.eks. varslinger om ændring af priser eller vilkår. Duka kan dog også vælge at sende meddelelser som et fysisk brev. Duka kan også sende dig markedsføringsmateriale, hvis du har givet os lov til det.


4. Ejerforhold


Duka A/S er et datterselskab af


DUKA GROUP A/S.


Omega 5


8382 Hinnerup


CVR 194336925. Levering


Duka tilbyder som udgangspunkt levering til din CVR- eller CPR-registrerede adresse. Leveringen vil normalvis være via PostNord.


Forventet leveringstid for simkort er 2-4 arbejdsdage. Hvis dette ændres væsentligt i en periode som følge af f.eks. restordre, vil du blive kontaktet af vores kundeservice for at aftale nærmere. Duka bærer ansvaret for varerne, indtil du har modtaget dem. Vi leverer kun i Danmark, dog ikke Grønland og Færøerne.


6. Fortrydelse


Hvis du ønsker at fortryde dit køb af mobilabonnement, som er købt via vores hjemmeside eller kundeservice, har du 14 dages fortrydelsesret. Du skal ikke returnere det fysiske simkort til Duka.


For køb og leje af hardware (eks. mobiltelefon) gælder fortrydelsesretten fra den dag, du har modtaget din pakke.


Hvis du ønsker at fortryde din bestilling, skal du give os besked mundtligt eller skriftligt senest den dag, hvor fortrydelsesretten udløber. Du kan fortryde på en af følgende måder: • Ring til vores kundeservice på tlf. 77 34 18 18

 • Send en e-mail til kundeservice@duka.dk


Når du gør brug af din fortrydelsesret, skal du huske at returnere det eventuelle udstyr, som du har modtaget. Simkort skal dog ikke returneres. Returadressen er Duka A/S, Omega 5, 8382 Hinnerup, og vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Du kan, mod forudgående aftale, aflevere varen personligt på ovenstående adresse. Returneringen af udstyret skal ske inden for 14 dage efter, at du har givet os besked om din fortrydelse.


Særligt om fortrydelsesret for nummerflytning og bestilling af nyt SIM-kort


Hvis du har bestilt nummerflytning til levering tidligere end de 14 dages fortrydelsesfrist, bortfalder den resterende del af fortrydelsesfristen, når nummerporteringen gennemføres, og dit nummer flyttes til Duka. Dette accepterer du i forbindelse med bestillingen på vores hjemmeside.


Vi refunderer altid via bankoverførsel, hvorfor vi altid anmoder om dine bank- og kontooplysninger ifm. en fortrydelses- eller anden krediteringssag. Vi refunderer din betaling uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om, at du ønsker at fortryde og har registreret dine bank- og kontooplysninger. Vi kan tilbageholde betalingen, indtil vi har modtaget varen, medmindre du sender os dokumentation for at have returneret den.


Når du sender en vare retur til os, anbefaler vi, at den returneres i samme emballage, som du modtog den i. Hvis varen returneres i væsentligt forringet stand, kan du kun få en del, eller intet, af købsbeløbet tilbagebetalt, alt efter varens handelsmæssige værdi. Vær derfor opmærksom på at gemme varens originale emballage, hvis du overvejer at fortryde købet, da emballagen i mange tilfælde udgør en væsentlig del af varens værdi.


Hvis du har bestilt flere varer på samme ordre, har du mulighed for at fortryde købet af én eller flere varer, selvom de er købt samlet. Hvis varerne er omfattet af et kampagnetilbud eller en mængderabat, har du dog ikke mulighed for kun at fortryde købet delvist og returnere enkelte varer. Kontakt kundeservice for at afklare, hvad der er muligt i den givne situation.


Varen sendes, vedlagt udfyldt fortrydelsesformular (se bilag), til:


Duka A/S


Omega 5,


8382 Hinnerup


Bemærk: Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen, det kaldes også ”med omdeling”


Du kan også aflevere et fortrudt køb personligt på ovenstående adresse. Det kræver bare, at du har aftalt med det med os, inden du kommer.7. Behandling af personoplysninger


Duka anvender dine personoplysninger til en række formål, som primært er med henblik på at opfylde vores kontrakt med dig. Vi anvender hovedsageligt dine personoplysninger for at kunne administrere dit abonnement samt levere de ønskede tjenester til dig. Dette omfatter blandt andet, at vi indhenter kreditoplysninger, skaber og vedligeholder abonnements- og regningsinformationer, behandler trafik- og lokaliseringsdata i forbindelse med overførsel af kommunikation og debitering heraf. Vi behandler også dine oplysninger for at opfylde vores retlige forpligtelser, blandt andet til at fastslå hvor du befinder dig, hvis politi eller redningstjeneste behøver denne information og videregivelse af oplysninger til nummeroplysningen, herunder publicering på internettet, medmindre du har valgt hemmeligholdelse.


Arten af de registrerede oplysninger afhænger af, hvilken tjeneste din aftale vedrører. Vi registrerer blgandt andet navn, adresse, IP-nummer, det kaldte nummer, tidsregistrering af forbruget, samt hvor meget data der forbruges. For mobilabonnementer registreres også SIM-kort nummer, IMEI-nummer på terminalen og lokationsdata.


Vi registrerer dit telefonnummer, når du ringer til vores kundeservice. Det bruger vi bl.a. til at lave et opslag på dig, så vi nemmere og hurtigere kan betjene din henvendelse samt for evt. at kunne ringe tilbage til dig med opfølgning på din henvendelse.


Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, så du er informeret om, præcis hvilke oplysninger der indsamles og hvorfor.7.1. Ret til indsigt


Du har med visse lovmæssige begrænsninger ret til at få indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig. Du kan som ejer bede om indsigt i den persondata, der er registreret i relation til abonnementet og brugen af de tjenester mv., der er omfattet af abonnementet. Du vil typisk få indsigt i faktureringsoplysninger og mere generel persondata, der relaterer sig til abonnementet.


Er du også den rette bruger, vil du også få adgang til mere specifik persondata i relation til brugen af den tjeneste, som brugeren er registreret på.


Hos Duka registreres ejeren af abonnementet automatisk også som bruger. Hvis du som ejer alligevel lader andre bruge dit abonnement, skal du være opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke har ret til indsigt i deres personlige oplysninger. Det kan være udtryk for væsentlig misligholdelse af kontrakten med Duka, hvis der anmodes om indsigt i persondata, der angår andre end én selv.7.2. Dine øvrige rettigheder


Du har en række rettigheder ifølge databeskyttelseslovgivningen. Du kan læse om disse i Dukas databeskyttelsespolitik på https://www.duka.dk/persondatapolitik/.


Al behandling sker i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningens og logningsbekendtgørelsens regler.8. Simkortet


Som dukaTALE-kunde hos Duka, får du et SIM-kort tilsendt pr. brev. Dit nye simkort er aktivt ved modtagelsen, hvis du har valgt et nyt nummer. Hvis vi skal portere et eksisterende nummer, vil det være aktivt, når porteringen er fuldendt. Hvis du oplever problemer med dit nye simkort, så tag kontakt til Dukas kundeservice på 77 34 18 18, eller send os en e-mail på kundeservice@duka.dk. Du får også en PIN- og PUK-kode til dit SIM-kort tilsendt pr. mail. Den tilsendte PIN-kode skal du indtaste på din telefon, når det nye SIM-kort er aktiveret og sat i din telefon. Du kan efterfølgende skifte PIN-koden til 4 cifre, du selv vælger. PIN- og PUK-koder er personlige og skal opbevares på en forsvarlig måde.


8.1. Bortkomst, tyveri og spærring


Hvis dit SIM-kort bortkommer, skal du straks meddele dette til Duka. Du kan altid spærre SIM-kortet ved at ringe til kundeservice på tlf.: 77 34 18 18.


Hvis du oplever et tyveri af dit simkort (eller telefon med simkort i), og det sker udenfor normal åbningstid, skal du sende en mail til kundeservice@duka.dk.


Vi gør opmærksom på, at Kundeservice skal validere, at du er den faktiske ejer af telefonnummeret, før tyverispærringen kan ophæves.


Du hæfter ikke for forbrug i perioden efter, at du har afgivet besked om spærring til Kundeservice. Du skal være opmærksom på at dit abonnement fortsætter, selvom dit simkort er spærret. Sørg selv for at melde mobiltelefonen stjålet hos politiet. Husk at medbringe kvitteringen for din mobiltelefon til politiet.


Vær opmærksom på, at du hæfter for misbruget, hvis Duka kan godtgøre at: 1) pinkode har været anvendt 2) Et ulovligt forbrug er sket, efter at du har fået kendskab til at kode eller simkort/telefon er kommet en uberettiget person til kundskab 3) du har udvist en groft uforsvarlig adfærd, der har muliggjort misbruget af simkort/telefon. Du hæfter også, uden beløbsbegræsning, hvis Duka godtgør, at du med vilje har oplyst din pinkode til misbrugeren, og at du var eller burde være klar over, at dette ville indebære en risiko for misbrug.


Omfanget af dit og Dukas ansvar fremgår af lov om betalingstjenester og elektroniske penge.


Se følgende gengivelse af § 99 og § 100 i betalingstjenesteloven: • 99. Betalerens udbyder af betalingstjenester hæfter i forhold til betaleren for tab som følge af uautoriserede betalingstransaktioner, jf. § 97, medmindre andet følger af § 100. Ved en uautoriseret transaktion skal betalerens udbyder straks og senest ved afslutningen på den efterfølgende arbejdsdag tilbagebetale betaleren beløbet, medmindre betalerens udbyder har rimelige grunde til at have mistanke om svig og underretter Finanstilsynet om disse grunde.


Stk. 2. Hvor en uautoriseret betalingstransaktion er iværksat via en udbyder af betalingsinitieringstjenester, skal den kontoførende udbyder tilbagebetale betaleren beløbet straks og senest ved afslutningen på den efterfølgende arbejdsdag, jf. stk. 1


Stk. 3. Er udbyderen af betalingsinitieringstjenester ansvarlig for den uautoriserede betalingstransaktion, skal udbyderen af betalingsinitieringstjenesten efter den kontoførende udbyderes anmodning straks holde den kontoførende udbyder skadesløs for tab eller betalte beløb som følge af tilbagebetalingen til betaleren, jf. § 98, stk. 3.


Stk. 4. Finanstilsynet fastsætter nærmere regler om den tekniske gennemførelse af underretningen, jf. stk. 1, 2. pkt. • 100. Betalerens udbyder af betalingstjenester hæfter i forhold til betaleren for tab som følge af andres uberettigede anvendelse af en betalingstjeneste, medmindre andet følger af stk. 2-5. Betaleren hæfter kun efter stk. 3-5, hvis transaktionen er korrekt registreret og bogført, jf. dog stk. 2.


Stk. 2. Betaleren hæfter uden beløbsbegrænsning for tab, der opstår, som følge af at betaleren har handlet svigagtigt eller med forsæt har undladt at opfylde sin forpligtelser efter § 93.


Stk. 3. Medmindre videregående hæftelse følger af stk. 4 og 5, hæfter betaleren med op til 375 kr. for tab som følge af andres uberettigede anvendelse af betalingstjenesten, hvis den til betalingstjenesten hørende personlige sikkerhedsforanstaltning har været anvendt.


Stk. 4. Medmindre videregående hæftelse følger af stk. 5, hæfter betaleren med op til 8.000 kr. for tab som følge af andres uberettigede anvendelse af betalingstjenesten, hvis betaleres udbyder godtgør, at den til betalingstjenesten hørende personlige sikkerhedsforanstaltning har været anvendt, og


1)At betaleren har undladt at underrette betalerens udbyder snarest muligt efter at have fået kendskab til, at det til betalingstjenesten hørende betalingsinstrument er bortkommet eller den personlige sikkerhedsforanstaltning er kommet til den uberettigedes kendskab.


2)At betaleren med forsæt har overgivet den personlige sikkerhedsforanstaltning til den, der har foretaget den uberettigede anvendelse, uden at forholdet er omfattet af stk. 5, eller


3)At betaleren ved groft uforsvarlig adfærd har muliggjort den uberettigede anvendelse.


Stk. 5. Betaleren hæfter uden beløbsbegrænsning for tab, der opstår som følge af andres uberettigede anvendelse af betalingstjenesten, når den til betalingstjenesten hørende personlige sikkerhedsforanstaltning har været anvendt og betaleres udbyder godtgør, at betaleren med forsæt har oplyst den personlige sikkerhedsforanstaltning til den, der har foretaget den uberettigede anvendelse, og at det er sket under omstændigheder, hvor betaleren indså eller burde have indset, at der var risiko for misbrug.


Stk. 6. Uanset stk. 3-5 hæfter betalerens udbyder for uberettiget anvendelse, der finder sted,


1)Efter at udbyderen har fået underretning om, at det til betalingstjenesten hørende betalingsinstrument er bortkommet, at en uberettiget person har fået kendskab til den personlige sikkerhedsforanstaltning, eller at betaleren af andre grunde ønsker betalingsinstrumentet spærret.


2)Når det er forårsaget af handlinger, der er foretaget af en udbyders ansatte, agent eller filial eller en enhed, hvortil udbyderens aktiviteter er outsourcet, eller disses passivitet, eller


3)Fordi udbyderen ikke har trukket egnede foranstaltninger, jf. § 94, stk. 1, nr. 2


Stk. 7. Uanset stk. 3-5 hæfter betalerens udbyder tillige, hvis udbyderen ikke kræver stærk kundeautentifikation, medmindre betaleren har handlet svigagtigt. Betalingsmodtageren eller dennes udbyder skal godtgøre de tab, der er påført betalerens udbyder, hvis betalingsmodtageren eller dennes udbyder har undladt at anvende stærk kundeautentifikation. 1. og 2. pkt. finder ikke anvendelse på tjenester omfattet af § 1, stk. 5, og § 5, nr. 14-16


Stk. 8. Uanset stk. 3-5 hæfter betalerens udbyder tillige, hvis tabet, tyveriet eller den uberettigede tilegnelse af det til betalingstjenesten hørende betalingsinstrument eller den til betalingstjenesten hørende personlige sikkerhedsforanstaltning ikke kunne opdages af betaleren forud for den uberettigede anvendelse.8.2. Dækningsforhold


Du skal være opmærksom på, at dækning og datahastighed er afhængig af forhold som din fysiske placering, antal samtidige brugere, masteplacering og eventuelle dækningsmæssige hindringer. Alt afhængig af disse forhold kan dækningen derfor variere i forhold til det af Duka oplyste. Du kan altid gøre dig bekendt med vores dækning i Danmark via dækningskortet, som du finder her


Duka understøtter 4G dækning, men vær opmærksom på, at din telefon også skal understøtte 4G for at benytte teknologien.


9. Betalingsforhold


Som ny kunde hos Duka har du forskellige betalingsmuligheder. Vi anbefaler betaling via betalingskort.


På www.duka.dk kan du betale med, og oprette abonnementsaftale med Dankort, MasterCard, Visa. Tag kontakt til Dukas kundeservice for at høre nærmere om girokortbetaling og Betalingsservice. Betalingen sker i danske kroner. Dine fakturaer er tilgængelig via MitDUKA, hvor du også til enhver tid kan se dit forbrug.


Dit abonnement betales månedsvis forud via den valgte betalingsløsning. Vi gør opmærksom på, at vi normalt IKKE udsender faktura, når det skyldige beløb er mindre en 50 kr. I så fald samles der sammen til en senere fakturering.


Det er dit ansvar at sikre, at du betaler dine regninger rettidigt. Misligholder du dette forhold, forbeholder Duka sig retten til at påføre din regning renter og rykkergebyrer samt muligheden for at blokere for din forbindelse og ophæve aftalen. Duka informerer om dette via mail, SMS, telefonisk eller pr. brev.


Duka kan desuden indberette dig til et kreditoplysningsbureau i henhold til lov om private registre m.v., og ift. eventuelle inkassoomkostninger, du skal betale.


Hvis du misligholder abonnementsaftalen ved at undlade at betale forfalden gæld, kan du ikke indgå en ny aftale med Duka, før gælden er betalt.9.1. Betaling af abonnement


Ved oprettelse af nyt nummer starter faktureringen, efter simkort er afsendt. Ved oprettelse af nummerflytning starter faktureringen af abonnementet, når nummeret bliver aktivt hos Duka.


Derfor vil den første faktura indeholde fakturering af mere end en måneds abonnement.


Hvis du skifter abonnement, vil differencen i beløb fremgå på næste faktura. Skifter du til et abonnement med en højere pris, vil du blive opkrævet på næste faktura. Skifter du til et med samme eller lavere pris, vil dette også fremgå af næste faktura og en evt. udligning vil også fremgå. Bemærk, at afhængig af hvornår på måneden du laver et skifte i abonnement, vil det have indflydelse på, hvornår det vil kunne ses på din regning. Nogle gange kan vi nå at få det med samme måned, og nogle gange kommer opkrævningen først senere.9.2. Betaling af Merforbrug


Merforbrug er forbrug af tjenester og services via dit simkort, som ikke er en del af dit abonnement. Det kan bl.a. være betaling af indholdstakserede tjenester, opkald til 90-numre, opkald til lande, der ikke er inkluderet i abonnementet, eller brug af tale, sms og data i form af roaming i lande, der ikke er inkluderet i abonnementet, samt generelt opkald udover den inkluderede taletid og forbrug ud over de grænser der gælder for abonnementet.


Dit merforbrug bliver som udgangspunkt faktureret bagud sammen med din almindelige månedsfaktura for dit abonnement, således at forbrug foretaget i april, betales i starten af maj sammen med abonnementsbetalingen for maj.


Du skal være opmærksom på, at der er et kreditmaksimum på 500 kr. for merforbrug pr. måned. Ved forbrug ud over dette kreditmaksimum, spærres din telefon for udgående trafik. Se mere om Kreditmaksimum i nedenstående afsnit om Kreditmaksimum.


Undgå spærring – ved valg af kortbetaling


Hvis du har valgt kortbetaling som betalingsform, vil du blive opkrævet det skyldige beløb for merforbruget, hver gang dit løbende forbrug passerer 400 kr. for at sikre, at din telefon ikke bliver spærret. Du vil modtage notifikation om dette via SMS samt få fakturaen, der er betalt via dit tilmeldte kreditkort, på e-mail. Opkrævning vil være på det merforbrug der er registreret, når din kredit overstiger 400 kr. Der er ikke garanti for, at din telefon ikke kortvarigt kan blive spærret, hvis du har et stort merforbrug på kort tid. Dog vil den blive genåbnet, samtidig med at den automatiske betaling gennemføres.9.3. Kreditmaksimum


Et mobiltelefoniprodukt hos Duka vil normalt have et kreditmaksimum på 500 kr. til at dække merforbrug. Duka tilstræber altid at informere kunden pr. sms, når kreditforbrug passerer 400 kr.


Når du har brugt merforbrug for mere end dit kreditmaksimum, spærres din konto.


Duka kan ikke altid spærre servicen ved et præcist forbrug for 500 kr. og du kan derfor opnå en større kredit, inden spærringen træder i kraft. Det skyldes, at der kan være en reaktionstid mellem reelt forbrug (dvs. forbrug udover hvad er inkluderet i abonnementet så som indholdstakserede tjenester), både ved brug i Danmark og især ved aktivitet i udlandet.


Du hæfter for forbrug foretaget, ind til spærringen sker.


Efter vi har spærret din konto, kan du ikke selv foretage opkald eller sende SMS-beskeder, men du modtager fortsat opkald og SMS-beskeder fra andre. Dog kan du altid, hvis du er tilsluttet en dansk mast, ringe til Alarmcentralen: 112 og Dukas kundeservice på 77 34 18 18. Befinder du dig i udlandet, bliver der ligeledes blokeret for at modtage opkald samt SMS m.m. gældende for tjenester, der ikke automatisk er indeholdt i dit abonnement.


Duka forbeholder sig retten til at sætte kreditmaksimum til 0 kr. under særlige forhold og efter Dukas skøn. Du kan også selv vælge at sætte dit kreditmaksimum til 0 kr., således at du alene vil kunne bruge de udlandstjenester, der er indeholdt i dit abonnement i forvejen.9.4. Betalingsløsninger


Ved betalingsløsning skal forstås den måde, hvorpå du betaler til Duka. Da der er tale om et løbende abonnement, giver du i forbindelse med oprettelsen lov til, at betaling fremadrettet trækkes på denne betalingsløsning.


Der kan betales med følgende betalingløsninger:


GIRO-kort: Du modtager hver måned en faktura med et girokort på den mail, du er oprettet med. Det er dit eget ansvar at betale dette rettidigt, ellers risikerer du, at din konto bliver spærret.Betalingsservice: Du skal selv tilmelde dig betalingsservice via din bank. De oplysninger, du skal bruge til at tilmelde dig, fremgår af det tilsendte Girokort. Når Duka fremgår af dine betalingsaftaler, vil fremtidige betalinger automatisk trækkes via Betalingsservice. Du kan til enhver tid slette din betalingsservice aftale igen. Du skal bare sikre, at du betaler din faktura, ellers vil du modtage en betalingspåmindelse.Kreditkort: Du kan til enhver tid skifte din betalingform til kreditkort ved at tilmelde dit kort på MitDuka. Derved sikrer du, at dine fakturaer altid bliver betalt rettidig, og at din konto ikke bliver spærret som følge af merforbrug.


Der findes ingen følsomme betalingsoplysninger (som kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre) hos Duka. Betalingsoplysningerne krypteres på betalingssiderne hos Dukas betalingsudbyder QuickPay, som er PCI-certificeret.


Du kan til enhver tid tilbagekalde din tilladelse til, at vi trækker et beløb på dit betalingskort. Du kan også gøre indsigelse vedrørende ”uautoriserede debiteringer” over for din kortudbyder dog senest 8 uger efter debiteringen, medmindre andet fremgår af din aftale med kortudbyderen.10. Udlandstelefoni


Med dit abonnement kan du trygt rejse i Europa. De fleste lande og tjenester er allerede inkluderet i pakken. Husk at orientere dig om det land, du rejser til og de priser, der måtte gælde her på www.duka.dk/udlandspriser. Her kan du også se, hvilke lande der er inkluderet i dit abonnement.


Du skal være særligt opmærksom, når du rejser i grænseområder. Her kan telefonen forbinde til en mast i et andet land, og det vil derfor være dette lands vilkår og priser, der gælder. Det er dit ansvar, hvilket mobilnet din telefon forbinder til. Dette kan styres i telefonens indstillinger.


Opkrævningen fra de udenlandske teleselskaber kan komme op til 31 dage efter opkaldet er foretaget, men opkrævningen kan i enkelte tilfælde overstige de 31 dage. Du kan ikke kræve kompensation som følge af forsinkelse i vores opgørelse af dit skyldige roamingforbrug.


Priserne for at roame (benytte telefonen i udlandet) uden for EU afhænger af det mobilnet, du benytter, og du skal være opmærksom på, at du også betaler for at modtage opkald og hvis din mobil viderestiller til telefonsvaren.


Prisen på opkald fra/i udlandet afhænger af den pågældende operatørs gældende takster og kan ses på www.duka.dk/udlandspriser


Duka forbeholder sig ret til at begrænse forbruget i udlandet, således at du maksimalt kan forbruge 100 SDR i døgnet udenfor EU (Svarende til ca. 1000 kr.). Overskrides dette forbrug, kan Duka vælge at spærre nummeret uden yderligere varsel.10.1. Dataforbrugskontrol i udlandet


Med dataforbrugskontrollen i udlandet slipper du for at få en grim overraskelse, når du bruger data i udlandet. Du bliver automatisk tilmeldt denne service ved oprettelse. Vi sørger for at du maksimalt kan bruge for 450 kr. i data forbrug pr. måned i udlandet udover dit eventuelle inkluderede forbrug, så du stadig kan tjekke mails når du er på ferie, uden at skulle tænke over at din regning løber løbsk.Når du rejser i de inkluderede EU-lande, kan du frit bruge din datapakke. Når den er opbrugt, vil du modtage en SMS med mulighed for at surfe videre. Her vil begrænsningen på de 450 kr. træde i kraft. Rejser du i lande, der ikke er inkluderet, træder grænsen i kraft med det samme.Særlige vilkår 1. Perioden for dataforbrugskontrol starter 1. dag i måneden og slutter sidste dag i måneden. Rejser du hen over et månedsskifte, skal du være opmærksom på at din dataforbrugskontrol bliver ”nulstillet”. Det vil sige, at du godt samlet set kan overskride 450 kr., da der er tale om en ny periode.

 2. Dataforbrugskontrollen gælder kun for dataforbrug i udlandet: SMS, tale m.m. er ikke inkluderet i de 450 kr.

 3. Når du har nået 80 % af de 450 kr. sendes der en SMS med advarsel herom. Der sendes ligeledes en SMS, når du har nået dit maks på 450 kr.

 4. Ønsker du at ophæve spærringen midlertidigt, det vil sige inden for den pågældende måned, har du mulighed for via SMS at hæve grænsen med yderligere 450 kr.

 5. Hvis du ønsker at benytte mere end de 450 kr., har du mulighed for via. SMS at roame videre til udlandstakster.

 6. Ønsker du ikke at benytte dig af data i udlandet, skal du slå muligheden fra i telefonen. Hvis du er i tvivl om hvordan du gør det, skal du henvende dig hos producenten af telefonen. Duka tager ikke ansvar at denne funktion er sat korrekt op.11. Når data er inkluderet i dit abonnement


Inkluderer dit abonnement data i Danmark, kan du frit bruge data op til den inkluderede mængde pr. måned. Når grænsen er nået, bliver hastigheden nedsat til 64/64 Kbit/s. Ubrugt dataforbrug overføres ikke til næste måned.


Inkluderer dit abonnement data i EU, kan du frit bruge data op til den inkluderede mængde pr. måned. Når grænsen er nået, lukkes dataforbindelsen.


Du har mulighed for at tilkøbe ekstra data, som du kan benytte i Danmark og de inkluderede lande, hvis du har opbrugt din inkluderede datamængde pr. måned, som er inkluderet i dit abonnement. Ubrugt dataforbrug overføres ikke til næste måned. Tilkøb af data sker via SMS og opkræves som merforbrug.12. Services til mobil


Til et mobilabonnement er der mulighed for at tilvælge en række services, hvortil der knytter sig forskellige vilkår. Se mere herunder eller kontakt Kundeservice på tlf.: 77 34 18 18 eller via mail på kundeservice@duka.dk12.1. WiFi-opkald


WiFi-opkald er en tjeneste, som gør det muligt at foretage opkald via mobiltelefonen, når du er forbundet til et WiFi-netværk med forbindelse til internettet.


Muligheden for at foretaget WiFi-opkald er inkluderet i alle Dukas abonnementer, der inkluderer 4G. WiFi-opkald takseres på samme måde som et opkald foretaget via mobilnettet.


WiFi-opkald kræver, at du har en mobiltelefon, som understøtter WiFi-opkald. Du kan selv aktivere WiFi-opkald på din mobiltelefon. WiFi-opkald virker kun på WiFi-netværk i Danmark.


Du skal være opmærksom på, at kvaliteten af et WiFi-opkald er afhængigt af kvaliteten af det WiFi-netværk, som du er forbundet til. Er WiFi-signalet f.eks. svagt, eller er der andre brugere på WiFi-netværket, kan det gå ud over kvaliteten af WiFi-opkaldet. Hvis du starter et WiFi-opkald, mens du er forbundet til et WiFi-netværk, men i løbet af samtalen bevæger dig uden for rækkevidden af WiFi-netværket, vil du kunne fortsætte dit opkald på 4G netværket, såfremt der er 4G dækning, der hvor du befinder dig, og såfremt din mobiltelefon understøtter 4G tale (VoLTE). Er der ikke 4G dækning vil dit opkald blive afbrudt, og du vil være nødsaget til at ringe op igen.12.2. Viderestilling


Med Viderestilling får du mulighed for at viderestille dine opkald til et andet nummer, som du selvfølgelig selv vælger. Du kan kun viderestille opkaldet til ét andet nummer, men dét nummer kan viderestille opkaldet til et tredje nummer. Det kan være en stor fordel, hvis opkaldet er yderst vigtigt - fx alarmering. Du betaler almindelig sekundtakst for viderestillingen, da du betaler det samme som et telefonopkald fra din mobil til den person, du viderestiller til, og opkaldet vil derfor blive takseret til alm. mobiltakst. Du kan viderestille alle opkald til et andet nummer ved at følge vejledningen i din telefons manual eller benytte GSM-koden **21*efterfulgt af det nummer, du vil viderestille til. Har du brug for hjælp til indstilling af dine viderestillinger, kan du kontakte Kundeservice, der kan hjælpe med de rette viderestillingskoder. De kan dog ikke indstille det for dig.12.3. Udeladt nummer


Ønsker du udeladt nummer, kan dette tilvælges ved oprettelsen af nummeret samt efterfølgende via Kundeservice. Med udeladt nummer videregiver Duka ikke dine oplysninger til private søgemaskiner som De Gule Sider, Krak m.fl. Vi er forpligtet til at videregive dit nummer til 118. Du har mulighed for at vælge imellem følgende ved at kontakte Kundeservice:
 • Vis alt - Navn, adresse og telefonnummer vises på 118.dk

 • Skjul alt - Hverken navn, adresse eller telefonnummer vises på 118.dk

 • Telefonnummeret vises ikke - Navn og adresse vises på 118.dk - telefonnummeret vises ikke.

 • Adressen vises ikke - Navn og telefonnummer vises på 118.dk - adressen vises ikke.


På De Gule Sider vises oplysninger kun hvis Vis alt er valgt.12.4. Hemmeligt nummer


Med hemmeligt nummer kan folk ikke se dit nummer, når du ringer dem op. Har du valgt at have hemmeligt nummer, vil nummervisning i forbindelse med opkald være permanent blokeret (dog undtaget opkald til 112). Du kan vælge at gøre dit eget nummer hemmeligt via kundeservice på 77 34 18 18 eller ved at indtaste #31# inden dit opkald.12.5. Telefonsvarer


Alle opkald bliver automatisk viderestillet til telefonsvaren, når din telefon er optaget, slukket eller uden for dækning. Det er gratis at viderestille dine opkald til telefonsvareren - både i Danmark og i EU. Det koster den normale takst at aflytte din telefonsvarer. Ønsker du ikke at anvende telefonsvarer, så tag kontakt til Kundeservice.12.6. Duka til Duka


Med Duka til Duka kan du ringe for 0 øre til alle Duka-mobilnumre i Danmark. Duka til Duka må ikke anvendes til chikane af enkeltpersoner eller grupper. Duka til Duka må ikke bruges kommercielt, herunder til markedsføring. Duka forbeholder sig retten til at framelde Duka til Duka på den enkelte kunde, såfremt Duka registrerer systematisk adfærd eller adfærd, der falder under ovenstående kategorier. Duka til Duka kan ikke anvendes i udlandet. Takseringen sker til den enhver tid gældende udlandstakst.12.7. SMS og MMS


Hvis du har købt et abonnement med Fri SMS og MMS inkluderet i dit abonnement, gælder følgende undtagelser, det ikke kan med regnes som Fri SMS og MMS: • Indholdstakserede tjenester bestilt via SMS eller MMS,

 • SMS og MMS til udenlandske mobilnumre fra lande, der ikke er blandt de inkluderede lande.


Disse takseres efter de i øvrigt gældende takster. Se priser på duka.dk/udlandspriserMisbrug:


SMS og MMS-beskederne må ikke: • Være maskinskabte (maskinelt afsendte)

 • Sendes som en serie af identiske SMS & MMS beskeder til samme modtager

 • Bruges til chikane eller spam af enkeltpersoner eller grupper

 • Bruges kommercielt, herunder til markedsføring


Ved misbrug kan Duka spærre dit abonnement med øjeblikkelig virkning, og nummeret opsiges, uden mulighed for genåbning.12.8. Roaming i udlandet


Hvis du har EU-roaming inkluderet i dit abonnement, er følgende lande inkluderet:


Andorra, Albanien, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Fransk Guyana, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Guadeloupe, Guernsey, Holland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Reunion, Rumænien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakiet, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig, Ålandsøerne.

Hvis du har world-roaming inkluderet i dit abonnement, er følgende lande inkluderet udover ovenstående lande:

Thailand, Tyrkiet, Canada, USA inkl. Jomfruøerne, Puerto Rico, Bermuda, samt Saint Pierre og Miquelon.


12.8.1. Opkald


Når du befinder dig udenfor Danmark i lande, der er inkluderet i dit abonnement, kan du modtage og foretage opkald til 0 kr. til lokale numre, samt ringe til Danmark (gælder ikke overtakserede numre og særtjenester). Du kan dog maksimalt bruge op til det antal timer der er inkluderet i dit abonnement. Antal timer du har brugt, vil fremgå af din side på Mit Duka. Bruger du mere end det inkluderede antal timer, vil du modtage en SMS med besked om, at du er overgået til standardtaksterne, som findes på www.duka.dk. Andre former for udlandsopkald takseres efter de til enhver tid gældende udlandspriser, som findes på www.duka.dk/udlandspriser


Har du et dukaTALE World abonnement kan du ringe frit til og fra de inkluderede World lande og Danmark, men ikke mellem de inkluderede EU-lande og de inkluderede World lande.12.8.2. SMS- og MMS-beskeder


Du kan sende SMS'er til 0 kr. fra dit abonnements inkluderede lande til alle danske og lokale numre. SMS-kvitteringer modtaget i ovennævnte lande takseres til 0 kr. MMS bliver takseret til 0 kroner, men vær opmærksom på at en MMS anvender data.


Har du et dukaTALE World abonnement kan du SMS/MMS frit til og fra de inkluderede World lande og Danmark, men ikke mellem de inkluderede EU-lande og de inkluderede World lande.12.8.3. Brug af data


Når du befinder dig udenfor Danmark i lande, der er inkluderet i dit abonnement, kan du bruge den mængde data, som er inkluderet i dit abonnement (se dog fair forbrugsbegrænsninger nedenfor). Herefter faktureres du til den til enhver tid gældende pris for data. Prisen finder du på www.duka.dk/udlandspriser.12.8.4. Fair use begrænsninger


Den 15. juni 2017 trådte EU's nye regler om roaming i udlandet i kraft.
Det vil sige, at du har samme minut-, sms- og datatakster i EU som i Danmark, såfremt du er periodisk rejsende i EU og har et stabilt tilhørsforhold til Danmark. De regler, der gælder i EU, gælder også for de øvrige lande, hvor gratis telefoni er inkluderet i dukaTale-abonnementerne.


Hertil gælder følgende begrænsninger
Dokumentation for tilhørsforhold til Danmark:
Duka kan ved aftaleindgåelsen, eller på et senere tidspunkt, kræve dokumentation for, at du
har hjemstedsadresse i Danmark, eller at du har en anden fast tilknytning til Danmark, som medfører hyppige eller længerevarende ophold i Danmark. Kan du ikke fremlægge sådan dokumentation, kan Duka spærre for adgang til at roame i EU.


Dukas abonnementer er udelukkende beregnet til periodevis brug i udlandet: f.eks. ved ferieophold. Såfremt Duka ser, at der over en periode på 4 måneder er brugt mere tale, sms og/eller data i udlandet end i Danmark, og at du har opholdt dig mere i udlandet end i Danmark i samme periode, forbeholder Duka sig retten til at sende dig et varsel om, at du skal ændre adfærden for dit forbrug inden for 14 dage. Gør du ikke det, vil du blive pålagt det til enhver tid tilladte roamingtillæg. Vi opkræver ligeledes et roamingtillæg, hvis dit SIM-kort er inaktivt i længere perioder og primært anvendes til roaming, eller du har indgået aftale om flere mobilabonnementer og bruger abonnementerne, og de tilhørende SIM-kort, successivt til roaming.


Databegrænsning:
Når du rejser i udlandet, skal du være opmærksom på, at der er et loft for, hvor meget data du kan bruge, hvilket fremgår af betingelserne i dit abonnement. Du kan se, hvor meget data du kan benytte i udlandet her: https://www.duka.dk/dukatale


Har du brugt alt inkluderet udlandsdata i dit abonnement, vil du blive tilbudt at købe ekstra data via SMS.13. Indholdstakserede tjenester


Abonnementet er som udgangspunkt spærret for brug af indholdstakserede tjenester. For at åbne for muligheden for at benytte 90-numre eller indholdstakserede sms tjenester, skal du kontakte kundeservice.


En indholdstakseret tjeneste er en service, hvor du kan bestille varer og tjenesteydelser med din mobiltelefon via SMS, MMS eller internet (eksempelvis almennyttige indsamlinger). Det maksimale beløb, som kan opkræves for denne type bestilling, er 370 kr. i engangskøb. Udover denne beløbsgrænse pr. bestilling gælder der desuden en samlet maksimal forbrugsgrænse for indholdstjenester på hhv. 2.220 kr. pr. måned, 1.500 kr. pr. uge og 750 kr. pr. døgn. Overskrides en af grænserne, spærres der for yderligere forbrug af indholdstakserede tjenester i den pågældende periode.


Du hæfter for betalingen dog ikke for betaling af varer eller tjenester, der leveres uden for mobiltelefonen, hvis dit SIM-kort er blevet misbrugt eller stjålet. Det er en forudsætning, at du ikke med vilje eller ved svigagtig og uagtsom adfærd, er selvforskyldt i misbruget.13.1. Bestilling


Du bestiller en indholdstakseret tjeneste via internettet, eller når du afsender en specifik SMS-kode til et firecifret nummer. Når den bestilte tjeneste er leveret, faktureres dette som merforbrug. Se herom ovenfor. Det er dit eget ansvar at sikre, at din telefon understøtter den bestilte tjeneste, at der er hukommelse nok i telefonen og at du gemmer den rigtigt. Bestiller du en indholdstakseret tjeneste hos tredjemand, hæfter du for betalingen, selv om de fremsendte tjenester bliver afvist af din telefon.


13.2. Fortrydelsesret


Når du bestiller indholdstakserede tjenester via SMS, MMS eller internet, får du oplysning om fortrydelsesret. Læs oplysningerne grundigt, så du ved, hvordan du kan fortryde aftalen. Du er selv ansvarlig for at fortryde aftalen, og dette kan ikke ske ved henvendelse til Duka.


13.3. Prisoplysninger


Prisen for en indholdstakseret tjeneste skal fremgå dér, hvor tjenesten annonceres. Ud over denne pris opkræver Duka almindelig SMS-pris for leveringen.


13.4. Spærring af indholdstakserede tjenesterPå alle abonnementer hos Duka er indholdstakserede tjenester som udgangspunkt slået fra, og du skal derfor rette henvendelse til Kundeservice på 77 34 18 18, hvis du ønsker at slå funktionen til. Vær opmærksom på, at du hæfter for brug af disse tjenester, såfremt du ønsker dem slået til.


13.5. Misbrug


Du kan beskytte din mobiltelefon mod uberettiget brug ved at bruge PIN-kode og andre sikkerhedsforanstaltninger, som din mobiltelefon måtte have til rådighed.


13.6. Indhold af tjenesterne


Duka påtager sig intet ansvar for indholdet af indholdstakserede tjenester, der leveres af tredjemand.14. Kampagner


Du kan kun opnå 1 kampagnerabat ifm. dit abonnement hos Duka, hvad enten denne rabat udløses i starten af dit kundeforhold eller på et senere tidspunkt.


Hvis du inden for de seneste 6 måneder, har været kunde hos Duka og i den forbindelse opnået en kampagnerabat, kan du ikke opnå en ny kampagnerabat ifm. dit nye abonnement.


15. Kreditvurdering


Duka er til enhver tid berettiget til at foretage en kreditvurdering af dig herunder i forbindelse med indgåelse af en aftale. Kreditvurderingen sker i overensstemmelse med Persondataloven regler. Vi opdaterer endvidere løbende dine kunde- og kreditoplysninger ved at tilmelde og indhente oplysninger fra CPR/CVR samt kreditoplysningsbureauer godkendt af Datatilsynet. På baggrund af en kreditvurdering kan Duka vælge at tildele dig et kreditmaksimum, udover hvad der er standard. Duka kan til enhver tid afvise at indgå en aftale med dig eller kræve, at du først betaler eventuel forfalden saldo for andre abonnementsforhold. Ud over at fastsætte et kreditmaksimum kan Duka også kræve, at du indbetaler et depositum, før aftalen kan accepteres. Du hæfter for alt forbrug, også selvom det overskrider det fastsatte kreditmaksimum. En overskridelse af kreditmaksimum giver Duka ret til straks at afbryde forbindelsen. Duka kan også kræve, at du foretager en acontobetaling af det totale skyldige beløb.16. Misligholdelse


I tilfælde af at du misligholder forpligtigelser i henhold til abonnementsaftalen, kan Duka afbryde eller begrænse din brug af Dukas mobiltjeneste. Ved vedvarende misligholdelse kan Duka opsige dit abonnement. Følgende forhold anses blandt andre for at være væsentlig misligholdelse: • Du standser dine betalinger.

 • Du benytter udstyr, der ikke er CE-mærket eller beregnet til brug i forbindelse med tilslutning til Dukas mobiltjeneste.

 • Du anvender abonnementet til formidling af trafik for andre end dig selv eller en eventuel bruger.

 • Utilsigtet mønster i brug af skift mellem abonnementer.

 • Du giver urigtige oplysninger eller undlader at give meddelelse om flytning eller ændring af mailadresse til Duka.

 • Du udøver chikane mod Duka, Dukas medarbejdere eller Dukas øvrige kunder.

 • Bevidst forsøger at misbruge abonnementet til forbrug, der ikke kan betragtes som hensigten, hvorved du pådrager Duka ekstraordinærer udgifter til 3. part.


Hvis du ikke retter det forhold, der har givet anledning til afbrydelsen, kan Duka uden varsel ophæve abonnementsaftalen. Ophæves abonnementsaftalen, mister du rettighederne til mobilnummeret.


Det bemærkes også at Duka forbeholder sig ret til at afvise opstart af et kundeforhold, eller ophør af et eksisterende forhold med grundlag i saglige kriterier såsom eks. kreditværdighedsvurdering samt øvrige kundeforhold.17. Ændringer i priser og vilkår


Duka kan til enhver tid ændre disse vilkår, samt abonnements- og forbrugsafgifter. Du vil altid få besked om disse ændringer fx via mail eller SMS. Du får besked mindst 30 dage før ændringerne træder i kraft. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement til udgangen af indeværende måned, hvis du ikke ønsker at beholde det, efter ændringen er trådt i kraft. Ved mindre væsentlige ændringer kan Duka vælge at indrykke annoncer i dagspressen og på www.duka.dk. Er ændringen til din fordel, bliver du ikke nødvendigvis varslet. Du kan finde de til enhver tid gældende priser på www.duka.dk.18. Reklamation


Hvis du oplever, at din bestilling ikke stemmer overens med den indgåede aftale, eller hvis SIM-kortet er defekt, skal du kontakte Duka hurtigst muligt, efter at du opdager uoverensstemmelsen.


Hvis din reklamation vedrører et defekt SIM-kort, så tag kontakt til Dukas kundeservice, som sørger for at ombytte kortet uden omkostninger for dig.


Hvis du ønsker at reklamere over en ydelse, skal du først kontakte os enten telefonisk på 77 34 18 18 eller via mail til kundeservice@duka.dk, så vi kan bestemme manglens art og aftale med dig, hvordan ydelsen skal udbedres.


19. Opsigelse


Som kunde hos Duka har du ingen opsigelsesfrist, medmindre andet er angivet. Dit abonnement vil blive opsagt den sidste dag i den måned, hvor du opsiger. I forbindelse med opsigelse vil et eventuelt tilgodehavende blive udbetalt til et af dig oplyst bankkontonummer senest 30 dage efter opsigelsen og modtagelsen af bankoplysninger. Opsigelse skal ske via Kundeservice på 77 34 18 18.


Duka har ret til at opsige abonnementsaftalen eller dele heraf med mindst 30 dages varsel, hvis Duka ophører med at udbyde tjenesten.20. Bindingsperiode


Der er ingen bindingsperiode på dit duka abonnement, udover hvad der er angivet under afsnit ovenfor om ”Opsigelse”. Dette medmindre andet fremgår særskilt af det tilbud, du har modtaget.21. Tvister og klageadgang


Det er vigtigt for os, at du har en god oplevelse med Duka, og vi er derfor altid interesserede i at hjælpe dig. Vi vil derfor også, i overensstemmelse med lovgivningen, gøre dig opmærksom på dine klagemuligheder.


Hvis du er utilfreds med en vare eller serviceydelse, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice. Det er også muligt at indgive en mere officiel klage over en vare eller serviceydelse. Denne kan indgives til vores Kundeserviceteam på e-mail info@duka.dk. I mailen skriver du i overskriften at mailen er til Kundeserviceledelsen og omhandler en officiel klage.


I de tilfælde hvor uenigheden mellem dig og Duka drejer sig som et af Duka registreret forbrug, og/eller du er registreret som privatkunde, kan Dukas afgørelse indbringes for Teleankenævnet, Axeltorv 6, 3. sal th. 1609 København V, www.teleanke.dk.


Det er også muligt at indgive en mere officiel klage over en vare eller serviceydelse. Denne kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg Carl Jacobsens Vej 35 eller via hjemmesiden www.forbrug.dk.


EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes til at indgive en klage. Der er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klagen kan indgives her: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage kan du angive vores e-mailadresse: kundeservice@duka.dk.


For alle køb af varer finder købelovens regler om mangler og anvendelse.22. Erstatning


Duka er erstatningsansvarlig efter dansk rets almindelige regler. Duka er i intet tilfælde ansvarlig for tabt avance, driftstab eller andre indirekte tab, medmindre tabet skyldes Dukas forsætlige eller uagtsomme handlinger. Når en samtale er slut, er det dit ansvar at afbryde forbindelsen. Duka er uden ansvar for tab pga. afbrydelser, forstyrrelser eller ændringer af telenet eller teletjenesten ifm. foranstaltninger, der er nødvendige på grund af teknik, vedligehold og drift eller er pålagt af tilsynsmyndigheder, medmindre Duka har forsømt at begrænse ulemperne.23. Overdragelse


Du kan med Dukas samtykke overdrage abonnementet/nummeret til tredjemand. Duka kræver skriftligt samtykke fra såvel dig som tredjemand, samt at eventuel gæld betales inden overdragelse.


Duka kan frit overdrage dit nummer til tredjemand eller anden ejerstruktur.24. Vilkår for nummerflytning


Ved at acceptere vilkårene, bekræfter du som nuværende ejer af mobilnummeret, at du ønsker at overføre dit mobilnummer fra dit nuværende selskab til Duka. Samtidig giver du Duka fuldmagt til med henblik på nummerflytningen, at opsige dit abonnement hos dit nuværende selskab.


Når du vælger at flytte dit nummer ved udløb af binding og/eller opsigelsesperiode, bliver dit nummer flyttet til Duka den førstkommende arbejdsdag, efter din bindings- eller opsigelsesperiode er udløbet hos dit nuværende teleselskab.


Du kan selv vælge en dato for flytning af dit nummer. Vær opmærksom på, at en eventuel binding på et abonnement hos dit nuværende teleselskab, vil fortsætte indtil din bindingsperiode udløber, også selv om dit nummer er overgået til Duka. I den pågældende periode betaler du muligvis både os og dit gamle selskab, indtil bindingen er ophørt.


Ved Dukas forsinkelse/afbrydelse af din nummerflytning, kan du forvente en kompensation ud fra følgende rater: • Forsinkelse: 50 kr. som engangsbeløb, samt 5 kr. pr. efterfølgende hverdag.

 • Afbrydelse af telefoni i mere end 24 timer: 50 kr. som engangsbeløb, samt 50 kr. pr. efterfølgende hverdag.

 • Uretmæssig nummerflytning: Din nummerflytning skal annulleres senest dagen inden dit nummer overgår til Duka. Dette gøres ved at kontakte kundeservice på tlf.: 77 34 18 18 eller via mail på kundeservice@duka.dk og skal ske senest dagen inden overflytningen klokken 12.00. Hvis dit nummer mod forventning stadig overgår til Duka, selvom du har bedt om at få nummerflytningen annulleret, vil kompensationen lyde på 500 kr.


For alle kompensationer gælder det, at beløbet bliver modregnet i dine opkrævninger fra Duka. Du kan til enhver tid bede om at få beløbet udbetalt til din bankkonto.25. Skift af abonnement


Hvis du skifter til et abonnement, som har en højere pris, sker ændringen typisk med det samme.


Hvis du skifter til et abonnement med samme pris eller lavere pris, sker ændringen ved førstkommende månedsskifte, typisk om natten dansk tid.26. Håndtering af trafik i net og produkter


Duka benytter almindelige trafikprioriteringsteknikker til at sikre dig en optimal brugeroplevelse herunder til almindelig trafikstyring og til håndtering af trafik-spidsbelastningsperioder.


I mobile netværk inddeles, styres og prioriteres trafikken alene med henblik på at sikre effektiv dirigering og den mest optimale kvalitet for trafikken i relation til kapacitet til rådighed, tilgængelig teknologi og frekvensressourcer (2G, 3G, 4G og evt. 5G), samt acceptabel forsinkelse, forstyrrelse og pakketab i forhold til den konkrete type trafik. Signaleringstrafik er prioriteret over anden trafik, taletrafik prioriteres over datatrafik, og alt datatrafik behandles lige. Til dette formål anvendes principper, der er defineret og internationalt standardiseret i 3GPP TS 36.331, TS 36.304 og lignende.


I faste kablede netværk inddeles, styres og prioriteres trafikken alene med henblik på at sikre effektiv dirigering og den mest optimale kvalitet for trafikken i relation til kapacitet til rådighed, tilgængelig teknologi, samt acceptabel forsinkelse, forstyrrelse og pakketab i forhold til den konkrete trafik. Signaleringstrafik prioriteres højest, da det er en forudsætning for fejlretning og -søgning. Taletrafik er prioriteret over anden datatrafik. Til dette formål anvendes principper, der er defineret og internationalt standardiseret i IETF's (Internet Engineering Taskforce) RFC-standarder.26.1. Mængdebegrænsninger:


Jo mere data du bruger, jo hurtigere vil du nå grænsen for den mængde data, der er inkluderet i dit abonnement. Hvis dit dataforbrug overskrider den inkluderede mængde data, nedsættes hastigheden til 64/64 Kbit/s. Dette betyder, at du stadig kan benytte internettet, men dog i et meget begrænset omfang. Udgangspunktet er, at en højere hastighed er ensbetydende med en bedre brugeroplevelse. Med en hastighed på 64/64 Kbit/s kan visse datakrævende tjenester derfor være svært- eller direkte utilgængelige, og mindre datakrævende tjenester kan forekomme langsommere.


Hvis din dataforbrugsgrænse overskrides, mens du er i udlandet, spærres der helt for yderligere dataforbrug. Du har mulighed for at tilkøbe mere data via sms, uanset om du er i Danmark eller i udlandet

Fandt du ikke det, du søgte?

Det kan ske, at der er noget, vi har overset? Vi svarer gerne på stort og småt og sidder klar på 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service