77 34 18 18


Typer af Windows 10 backup


Der findes et hav af forskellige typer af backup-løsninger til Windows 10, men nogle er mere smarte end andre. Vi gennemgår her de mest gængse backup-løsninger og giver dig tips og tricks til at finde din backup-løsning.


Backup til eksternt drev


Den mest manuelle, og nok også forældede løsning, er at lave en manuel backup af dine filer til et eksternt drev. Her kræver det, at du har et eksternt drev som en harddisk eller USB-lagringsenhed, som kan tilkoble med kabel til din computer. Fordelen med en backup til din eksterne harddisk er, at du ikke behøver internet for at lave en backup af din Windows 10 maskine. Ulempen er nok mest det manuelle arbejde, som ligger bag processen, fremfor noget som sker automatisk. Med denne form for sikkerhedskopiering skal du huske dig selv på jævnligt at lave sikkerhedskopi, så nyere arbejde også bliver sikkerhedskopieret.

Backup til WiFi-drev


Nogle harddiske kan også kobles op til dit lokale trådløse netværk. Det betyder, at du stadig skal huske at lave sikkerhedskopien jævnligt, men du behøver ikke at skulle koble dit drev til din computer med kabel. Derimod kan du blot hoppe på dit eget hjemmenetværk og lave sikkerhedskopien over det. Ulempen er stadig, at du skal være koblet på dit hjemmenetværk for at kunne lave backuppen. Samtidigt kan tilgangen til dit WiFi-drev også være langsom, hvis du har langsomt internet i dit hjem. Det kan være et frustrerende, hvis du ofte skal lave sikkerhedskopier af store filer som videoer, billeder eller andet.

Trænger du til en ny computer?

Backup i skyen

Den mest frembrusende backup-metode er backup til ”skyen”. Med skyen menes der egentlig servercentre, som ligger spredt ud i hele verdenen. Med en backup til skyen overfører du faktisk din data fra din computer via dit internet til en fjerntliggende server, hvor alt dit indhold bliver gemt. Det smarte med backup til skyen er, at du ikke skal bekymre dig om at skulle koble en ekstern harddisk til eller være på dit eget netværk. Nej, med backup i skyen kan du være hvor som helst, på hvilket som helst internet uden at have et eksternt drev tilkoblet, når du skal lave en backup. Backup til skyen er oftest abonnementsbaseret løsninger, hvor man ”lejer” lagringsplads.


Hvad er en backup løsning?

Selvom udtrykket backup groft sagt betegner det at gemme data fra sin computer til en anden enhed, så man altid har en sikkerhedskopi af sit indhold på sin computer, findes der mange forskellige metoder at lave en backup på.

Eksempelvis kan du lave en backup til skyen. En backup til skyen betyder, at du foretager en backup fra din computer via internettet til en ekstern lagringsenhed. Oftest ender din backup på et datacenter et sted fjernt væk, som du så altid kan hente ned på din computer, hvis du skulle miste al din data. En backup til skyen løsning er oftest en automatisk proces, hvor du efter at have sat backup løsningen op, vil den gøre det automatisk jævnligt.

En ældre backup løsning er at tilkoble en ekstern harddisk til din computer, og lave en manuel backup. Det kræver ikke hurtigt internet og meget data, og går typisk hurtigere, hvis du har meget data, der skal tages backup af. Det er oftest en mere indviklet og tidskrævende ting at lave manuelle backups.


Backup med OneDrive, Dropbox eller iCloud

OneDrive og iCloud er hhv. Microsofts og Apples indbyggede backup-løsninger, mens Dropbox nok er den mest udbredte eksterne backup-løsning på markedet.

Alle løsningerne fungerer på de fleste styresystemer, men OneDrive er mest henvendt til backup af Windows 10, mens iCloud fungerer bedst på Apples OS- og IOS-styresystemer. Alle tre backup-løsninger fungerer som bagvedliggende processor, der kan tage automatisk backup af din computer, mens du også kan lave fildelingsmapper, så andre også har adgang til filerne.


Backup fra Duka


Om du har købt eller lejet computer, eller blot har oprettet et abonnement på en serviceordning ved Duka, får du foruden de mange andre fordele også automatisk backup af din computer. Duka benytter sig af backup til skyen, hvor dit indhold bliver gemt i vores servers. Med en IT-løsning fra Duka vil der automatisk hver halve time blive taget en backup af din computer - helt uden, du skal gøre noget.


Om du vælger Duka Sikkerhedsabonnement, DukaNEMT eller en anden IT-løsning fra Duka vil der altid følge automatisk backup af din PC med, så vi er sikre på, at du altid har en sikkerhedskopi af din data, hvis uheldet skulle være ude.


Med Dukas Sikkerhedsabonnement får du eksempelvis udover automatisk backup også antivirus, ubegrænset adgang til vores sikkerhedssupport og automatiske opdateringer af din computer og programmer. Alt sammen i én samlet pakke, til én fast lav månedlig pris.Automatisk backup

Vores backup program af din computer hver halve time, såfremt den er på internettet. Vores backup-løsning tjekker hver halve time, om du har lagt mere data på computeren og opdaterer automatisk databasen, hvis dette er tilfældet.

Skulle du ved et uheld komme til at slette én eller flere filer fra en af de dedikerede brugermapper, så fortvivl ej! Vi beholder slettede filer i din backup i 30 dage, før vi også sletter dem.

Hvis uheldet er ude, og du ønsker at genskabe tabte filer, kontakter du blot vores IT-support. De vil spørge ind til, hvilke dedikerede brugermapper du ønsker at genskabe og derefter påbegynde genskabelsen af de tabte filer.

Hvis du har spørgsmål vedrørende dit serviceabonnement eller hvordan vi foretager data backup af din computeren, kan du altid kontakte os på tlf. 77 34 18 18.


Bliv klogere på dine muligheder

Sikkerhedsabonnement
Til dig, der vil have en sikker computer

Sikkerhedsabonnementet er til dig, som udelukkende vil sikre, at din computer og de ting, du laver på den, er godt beskyttet. Det er vores mindste og billigste abonnement, hvor vi udelukkende tager os af alt, hvad du har brug for til din IT-sikkerhed.

Et Sikkerhedsabonnement koster 79 kr./md., og du får:

 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 20 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirus-beskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.
Supportabonnement
Få løst dine PC-problemer nemt og hurtigt, uanset om computeren driller, eller du har spørgsmål

Supportabonnementet er til dig, der gerne vil have nem og hurtig adgang til IT-hjælp. Måske er du træt af at forstyrre familie og venner med dine spørgsmål? Måske er du træt af at vente på, at de har tid til at hjælpe dig? Uanset årsagen, så kan du med Supportabonnementet altid få løst dine PC-problemer.

Supportabonnementet koster 149 kr./md. og giver dig:

 • Fri adgang til vores dygtige kundeservicemedarbejdere, der sidder klar ved telefonen til at hjælpe dig med dine PC-problemer.
 • Ubegrænset IT-hjælp i hele vores åbningstid (hverdage 9-20 og lørdage 9-15)
 • Teknisk support hvis din computer ikke virker, du skal have installeret et nyt program eller tilsluttet en printer
 • Hjælp til brugen af computeren og de programmer du har på den
 • Fjernstyring af din computer, hvis du ønsker det. Så kan vi se med på skærmen og nemt guide dig til en løsning
Tryghedsabonnement
Til dig, der vil have mest mulig glæde af din computer

Med et Tryghedsabonnement får du udover IT-sikkerhed også adgang til en masse andre fordele, der gør det nemt for dig at få mest mulig glæde af din computer. Serviceabonnementet dækker mange af de ting, som du jævnligt støder på, når du bruger din computer til eksempelvis underholdning eller småopgaver i hverdagen.

Tryghedsabonnement koster 199 kr./md. og giver dig:

 • Klargøring af computer, hvis du køber en ny hos os. Vi sørger for at fjerne spamsoftware fra computeren, opdatere den og overføre dokumenter fra din gamle computer.
 • Vi ringer til dig, når du har modtaget din nye computer, og sikrer os, at du er kommet godt i gang med at bruge den.
 • Udvidet produktgaranti* på din computer, hvis den er købt hos Duka. Så slipper du for uforudsete regninger.
 • Fri adgang til vores IT-eksperter, der sidder klar til at give dig support via telefon, chat og mail. Er der brug for det, kan de også guide dig med fjernstyring af din computer.
 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 100 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirusbeskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri og selvforskyldte skader som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Tryghedsabonnement Plus
Til dig, der vil have service til både din computer, tablet og smartphone

Med et Tryghedsabonnement Plus i ryggen kan du slappe af og føle dig helt rolig, når du bruger dine enheder. Vi sørger nemlig for alt, hvad du har brug for til din computer, ligesom vi kan hjælpe dig med din tablet og smartphone.

Du får selvfølgelig samme fordele som med Tryghedsabonnementet i forhold til IT-sikkerhed, klargøring af din nye computer, udvidet produktgaranti om meget mere.

Desuden giver Tryghedsabonnementet Plus dig også rådgivning ved køb af ny elektronik.

Tryghedsabonnement Plus koster 249 kr./md. og du får:

 • Klargøring af computer, hvis du køber en ny hos os. Vi sørger for at fjerne spamsoftware fra computeren, opdatere den og overføre dokumenter fra din gamle computer.
 • Vi ringer til dig, når du har modtaget din nye computer og sikrer os, at du er kommet godt i gang med at bruge den.
 • Udvidet produktgaranti* på din computer, hvis den er købt hos Duka. Så slipper du for uforudsete regninger.
 • Fri adgang til vores IT-eksperter, der sidder klar til at give dig support via telefon, chat og mail. Er der brug for det, kan de også guide dig med fjernstyring af din computer.
 • Ekstra support, så du også kan få svar på spørgsmål om din tablet, printer og smartphone.
 • Uafhængig købsrådgivning ved køb af ny elektronik som tablet, computer, mobiltelefon, printer, Chromecast, Apple TV og meget mere.
 • Adgang til dukaINFO kontrolcenter, der sikrer backup og IT-beskyttelse
 • Automatisk backup af op til 100 GB. Der laves backup hver halve time.
 • Automatisk opdatering af de programmer, du har på din computer.
 • Antivirusbeskyttelse fra Bitdefinder, der er et af de førende softwarefirmaer på markedet.

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri eller selvforskyldte skader, som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Hvordan tager man backup af PC?


At tage backup kræver efterhånden ikke en større IT-kyndighed. Det kræver dog, at du i første omgang finder ud af, hvilken backup-løsning der passer dig bedst. Hvis du efter at have læst dette stadig er i tvivl om, hvilken backup-løsning passer dig bedst, kan du altid tage en uforpligtende snak med en af vores dygtige IT-eksperter. De kan give dig råd og finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Ring til os på 77 34 18 18, så tager vi den derfra.

Backup med Danmarks bedste kundeservice

Med en backup-løsning fra Duka får du også adgang til Dukas kundeservice, der har over 10 års erfaring med IT-hjælp til danskere. Vi hjælper altid med at smil, og vi taler i et sprog, alle kan forstå. Hos os er ingen spørgsmål for store eller små, og hvis vi ikke har en løsning der passer dine behov, så sender vi dig gerne den rette vej.

Over 80% af vores kunder giver os 5/5 stjerner – og det er ikke uden grund. Vi er nemlig specialiseret i at hjælpe private med deres IT-udfordringer. Og dette endda til priser, hvor alle kan være med, så der ingen der bliver tabt bag den teknologiske udvikling, og så danskere trygt kan benytte sin computer uden at bekymre sig om virus, malware eller andre IT-udfordringer.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service