Trustpilot
77 34 18 18

Backup af Windows 10


Backup eller sikkerhedskopi er en kopi af al din data på din PC. Med en backup af din PC sikrer du, at du har en kopi af alt dit indhold på din computer, hvis uheldet er ude. Vi gennemgår de forskellige muligheder for backup-løsninger til Windows 10.


Typer af Windows 10 backup


Der findes et hav af forskellige typer af backup-løsninger til Windows 10, men nogle er mere smarte end andre. Vi gennemgår her de mest gængse backup-løsninger og giver dig tips og tricks til at finde din backup-løsning.


Backup til eksternt drev


Den mest manuelle, og nok også forældede løsning, er at lave en manuel backup af dine filer til et eksternt drev. Her kræver det, at du har et eksternt drev som en harddisk eller USB-lagringsenhed, som kan tilkoble med kabel til din computer. Fordelen med en backup til din eksterne harddisk er, at du ikke behøver internet for at lave en backup af din Windows 10 maskine. Ulempen er nok mest det manuelle arbejde, som ligger bag processen, fremfor noget som sker automatisk. Med denne form for sikkerhedskopiering skal du huske dig selv på jævnligt at lave sikkerhedskopi, så nyere arbejde også bliver sikkerhedskopieret.

Backup til WiFi-drev


Nogle harddiske kan også kobles op til dit lokale trådløse netværk. Det betyder, at du stadig skal huske at lave sikkerhedskopien jævnligt, men du behøver ikke at skulle koble dit drev til din computer med kabel. Derimod kan du blot hoppe på dit eget hjemmenetværk og lave sikkerhedskopien over det. Ulempen er stadig, at du skal være koblet på dit hjemmenetværk for at kunne lave backuppen. Samtidigt kan tilgangen til dit WiFi-drev også være langsom, hvis du har langsomt internet i dit hjem. Det kan være et frustrerende, hvis du ofte skal lave sikkerhedskopier af store filer som videoer, billeder eller andet.


Backup med OneDrive, Dropbox eller iCloud


OneDrive og iCloud er hhv. Microsofts og Apples indbyggede backup-løsninger, mens Dropbox nok er den mest udbredte eksterne backup-løsning på markedet.


Alle løsningerne fungerer på de fleste styresystemer, men OneDrive er mest henvendt til backup af Windows 10, mens iCloud fungerer bedst på Apples OS- og IOS-styresystemer. Alle tre backup-løsninger fungerer som bagvedliggende processor, der kan tage automatisk backup af din computer, mens du også kan lave fildelingsmapper, så andre også har adgang til filerne.

Antivirus
Læs mere om antivirus

Med Sikkerhedspakken og Tryghedspakken følger intet mindre end markedets bedste antivirus, der hjælper over 500 millioner mennesker verden over med at afværge angreb i form af f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres af Bitdefender, der har været førende på området i årtier, og beskytter alle fra de største IT-virksomheder i verden til helt almindelige private brugere.

Et godt antivirusprogram er fundamentet for din IT-sikkerhed, og Bitdefender* er blandt de bedste, der findes. Antivirusprogrammet sørger for at holde dig sikker, når du bruger din computer. Det gælder både når du er på internettet, og måske kommer til at komme ind på en lyssky hjemmeside, eller his du bliver aktivt angrebet af hackere. Bitdefender kan også markere mistænkelige e-mails, så du ikke falder i den desværre alt for almindelige phishing-fælde, hvor man bliver lokket til at trykke på et link i en e-mail. Der er set utallige eksempler på den slags mails, og de håndteres bedst med en blanding af skepsis, sund fornuft og et godt antivirusprogram.

Et antivirusprogram er selvfølgelig ikke en opfordring til at tage hovedet under armen, når det gælder ens digitale liv. Hvad et godt antivirusprogram derimod kan gøre, er at fungere som din ekstra kritiske sans, der kan advare dig, hvis der er noget, du skal være opmærksom på i en given situation.

*Bitdefender fremgår som AV Defender på computeren, da det er en del af Bitdefender teknologien.

Automatisk opdatering
Læs mere om opdateringer

Her er de programmer, der automatisk opdateres med Sikkerhedspakken*

  • Adobe Reader
  • Adobe Flash
  • Skype
  • Teamviewer
  • VLC
  • Antivirus (Bitdefender)
  • Google Chrome

* Forudsat, at de er installerede på computeren i forvejen.

En af de vigtigste faktorer i din online sikkerhed er, om dine programmer er opdaterede til de nyeste versioner. Hackere finder og udnytter nemlig huller i ældre versioner, og bruger dem som indgang til alt, der ligger på din computer.

Derfor inkluderer vi i Sikkerhedspakken automatisk opdatering af udvalgte programmer, så du kan være sikker på, at ingen finder huller i din sikkerhed. Og det er slet ikke så langt ude at tro, at du ligger inde med gamle versioner af programmer - det viser sig, at mindst 13,6 % af programmerne på danskernes computere er forældede, på trods af, at der findes opdateringer tilgængelige til dem. Det er muligvis fordi man får valget, om man vil opdatere nu, eller vente til lidt senere. Og når man nu får valget, kender vi godt svaret, for det kommer altid lige når man har gang i noget vigtigt, hvor man ikke gider vente fem minutter på en opdatering. Det er netop derfor, vi har gjort vores opdateringer automatiske, for så skal du aldrig tage stilling til, om det er noget, du vil gøre lige nu, eller udskyde til senere.

Ved at sørge for at holde alle programmer opdaterede, mindsker man markant risikoen for at blive ramt af hackerangreb. Derfor har vi inkluderet denne service som standard i vores Sikkerhedspakke.

Sikkerhedskopiering
Læs mere om sikkerhedskopiering

Tages hver halve time (afhængig af at have forbindelse til internettet).

Der tages backup af følgende bruger-mapper: "Skrivebord", "Billeder", "Dokumenter", "Videoer", "Musik", "Overførsler". (Med bruger-mapper menes de mapper, som findes under mappen "Brugere" / "Users"). *

Der tages backup til en grænse på 20 GB på tværs af mapper. Data er tilgængelig i mindst 30 dage efter ændring/sletning.

Der er ikke nogen vej udenom det: Alle bør have en backupløsning, hvis man vil vide sig helt sikker på, at ens data ikke kan forsvinde på et splitsekund. Uanset om der er tale om en stor skriftlig opgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum, er det hele sårbart, hvis man ikke sørger for at gemme det enten flere steder eller på flere forskellige måder. Med vores automatiske backup, der tages hver halve time, skal du ikke være bange for at miste det arbejde du laver på din computer, selv hvis uheldet skulle være ude.

De fleste eksperter anbefaler at gemme både lokalt (på din egen computer) og i en cloud-løsning, som f.eks. dukas automatiske backup. Cloud-løsninger henviser til den så omtalte ”sky”, hvor man kan lagre sin data, som f.eks. Dropbox, Google Drive og lignende. Grunden til denne anbefaling er, at andet ganske enkelt er for usikkert, og man løber en unødvendig risiko ved ikke at sikre sig på denne måde. Det sikre i en cloud-løsning er netop, at den er tilgængelig, uanset hvad der sker med dit eget stykke hardware.

Alt for mange oplever at miste uvurderlige billeder eller vigtige dokumenter, fordi de ikke har en backupløsning. Med vores automatiske backup behøver du aldrig være nervøs for, at det kan ske for dig igen.

* Der tages ikke backup af .exe eller .msi-filer der måtte findes i mapperne.

Support
Læs mere om support i sikkerhedspakken

Sikkerhedspakken adskiller sig fra lignende produkter ved, at du ikke kun får alt de tekniske redskaber, du har brug for, men også en livline af eksperter. Med i pakken er nemlig sikkerhedssupport fra Dukas hold af IT-eksperter, der tilsammen løser over 200.000 supportopgaver fra danskerne hvert år.

Spørgsmål om sikkerhed er ikke simple, og hackerne bliver hele tiden mere sofistikerede i deres scams. Hvor det tidligere var relativt simpelt at se på en mail, om den var ude på at snyde en eller ej, kan alle nu ryge i fælden. Derfor er netop mistanke om falske e-mails en af de ting, du kan ringe ind til Dukas eksperter om. De kan enten hjælpe dig med det samme, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Ligeledes vejleder de f.eks. om, hvorvidt man kan stole på en hjemmeside eller ej, hvad man skal gøre, hvis ens computer nu skulle blive inficeret med virus, og hvordan man gendanner filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhedssupport din personlige sikkerhedslinje, som du kan ringe til, hvis du nu skulle blive i tvivl om noget.

Vi sidder klar til at få dig videre, og vi giver ikke slip før det hele virker som det skal!

Hvordan tager man backup af PC?


At tage backup kræver efterhånden ikke en større IT-kyndighed. Det kræver dog, at du i første omgang finder ud af, hvilken backup-løsning der passer dig bedst. Hvis du efter at have læst dette stadig er i tvivl om, hvilken backup-løsning passer dig bedst, kan du altid tage en uforpligtende snak med en af vores dygtige IT-eksperter. De kan give dig råd og finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Ring til os på 77 34 18 18, så tager vi den derfra.

Backup med Danmarks bedste kundeservice

Med en backup-løsning fra Duka får du også adgang til Dukas kundeservice, der har over 10 års erfaring med IT-hjælp til danskere. Vi hjælper altid med at smil, og vi taler i et sprog, alle kan forstå. Hos os er ingen spørgsmål for store eller små, og hvis vi ikke har en løsning der passer dine behov, så sender vi dig gerne den rette vej.

Over 80% af vores kunder giver os 5/5 stjerner – og det er ikke uden grund. Vi er nemlig specialiseret i at hjælpe private med deres IT-udfordringer. Og dette endda til priser, hvor alle kan være med, så der ingen der bliver tabt bag den teknologiske udvikling, og så danskere trygt kan benytte sin computer uden at bekymre sig om virus, malware eller andre IT-udfordringer.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service