77 34 18 18Vælg den computer der passer til dig

Grafik som viser 50 kr. rabat på computer på abonnement


Har du spørgsmål? Så bliv ringet op


Udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op, og vi kan hjælpe dig med at finde den computer, der passer bedst til dig.

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Har du brug for Microsoft 365 Office til din computer?


Microsoft 365 Office indeholder de førende programmer til kontorbrug, herunder bl.a. Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Produktet er en licens, og vi sender selve licensnøglen til dig på
e-mail, når din bestilling er gennemført.


Når du bestiller Microsoft 365 Office hos Duka, så hjælper vi dig selvfølgelig med at få det installeret på din computer. Når det er tid til fornyelse af licensen (1 gang årligt), så hjælper vi dig også med dette, hvis du har brug for det.


Du får tilbudt at bestille Microsoft 365 Office ved bestilling af computer. Licensen dur til én bruger.


Pris 69 kr./md.


Bestil nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal jeg vælge Duka?

Vi har nøje udvalgt de computermoduller vi har. Alle computere er af høj kvalitet og brugervenlige.

Når du køber en computer hos os, er følgende inkluderet:

  • Gratis returnering indenfor 14 dage
  • Klargøring af computeren
  • 2 års produktgaranti

Som noget helt særligt har du mulighed for at vælge et af vores unikke serviceabonnementer.

Du vælger selv om du vil være fuldt dækket, så serviceabonnementet indeholder både IT-sikkerhed og fri adgang til vores IT-support, hvor du kan få hjælp til både teknik og brug af computeren.

Det er også muligt at vælge et serviceabonnement, der sørger for din IT-sikkerhed.

Læs mere om serviceabonnementer

Hvad er et serviceabonnement?

Du har mulighed for at tilkøbe forskellige serviceabonnementer hos Duka.

Du vælger selv om du vil være fuldt dækket, så serviceabonnementet indeholder både IT-sikkerhed og fri adgang til vores IT-support, hvor du kan få hjælp til både teknik og brug af computeren.

Det er også muligt at vælge et serviceabonnementer, der sørger for din IT-sikkerhed.

Læs mere om serviceabonnementer

Hvad er computer på abonnement?

For en fast månedlig pris får du en computer, som vi sørger for altid virker. Derudover er følgende inkluderet i abonnementet:

  • Kvalitetscomputer fra HP
  • Fri levering
  • Ingen binding
  • Udvidet produktgaranti* i abonnementsperioden
  • Mulighed for ombytning af computeren efter 3 år

*Den udvidede produktgaranti bortfalder, såfremt det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. Den udvidede produktgaranti dækker ikke sliddele som batteri eller selvforskyldte skader, som eksempelvis kaffe i tastaturet eller tab af computeren. Den udvidede produktgaranti gælder, når der ikke har været ophold i abonnementet.

Hvor hurtigt kan I levere computeren?

Når du har bestilt computeren, leveres den til din dør i løbet af 3 til 4 hverdage.

Vi sender computeren med PostNord, og du vil modtage en SMS med besked om forsendelsen.

Hvilke komponenter er der i en computer
– og hvad gør de?

Rigtig mange af os synes, at computere er meget tekniske og kedelige. Derfor virker det også hurtigt uoverskueligt, hvis du skal have en ny computer, eller har brug for at sætte dig ind i teknikken på den du har.


Vi har forsøgt at gøre det lidt nemmere at gå til, ved at lave en kort beskrivelse af de vigtigste komponenter i din computer.


Forhåbentlig kan det giver dig lidt mere viden om din computer, og hjælpe dig, hvis du er på udkig efter en ny computer, og har været i tvivl om, hvad du skal kigge efter.

Hvad betyder RAM?

RAM er din computeres korttidshukommelse. Det er her computeren gemmer de programmer og data, som du bruger ofte. De gemmes i her, da det er langt hurtigere for computeren at hente dem her end, hvis informationerne var gemt på harddisken.


Du kan vælge forskellige RAM på din computer, og jo flere RAM computeren har, jo flere opgaver kan den klare på én gang. Derfor er det også vigtigt, at din computer har mange RAM (8 GB eller mere), hvis du bruger den til ting som gaming, videoproduktion eller andet grafisk arbejde.


Hvad er en processor?

Processoren eller CPU (Central Processing Unit) er en af de vigtigste komponenter i en computer. Man kan kalde det for computerens ”hjerne”. Det er processoren, der står for at behandle alle informationer og sørge for, at sende signaler videre til de andre dele af computeren.


Du kan få processoren i forskellige hastigheder, og det er en god indikation af, hvor hurtig PC-en er. Dog spiller det også ind, hvilken harddisk computeren har, og hvor mange RAM der er på den.

Hvad er en harddisk?

Harddisken er din computers ”langtidshukommelse”, og det er her alle billeder, filer, film og dokumenter gemmes. Jo større harddisk, jo mere lagerplads har du altså på din PC.


Harddiske kommer i to versioner; HDD- eller SSD-harddiske.


SSD-harddiske er den nye generation af harddiske, som giver dig en hurtig computer.


HDD-harddiske er mere traditionelle, og er supergode, hvis du har brug for at gemme meget data, som du ikke nødvendigvis skal bruge hele tiden. Det kan for eksempel være backup af de ting du har på din computer, eller alle dine videoer og familiefotos.

920x515-Harddisk.png

Hvad er et grafikkort?

Helt enkelt så er det grafikkortet der sørger for, at billederne kommer frem på din computerskærm.
De billeder du kan se på din computerskærm, er dannet af pixels – eller små punkter, der tilsammen danner et billede.
Grafikkortets opgave er at få den data, som processoren udsender, omdannet til billeder.
Du kan få to typer af grafikkort; et integreret grafikkort og et dedikeret grafikkort

Hvad er et integreret grafikkort?


De fleste computere har et integreret grafikkort indbygget i sin processor.


Den type af grafikkort løser fint mange af hverdagens opgaver som internetsurfing, Office-pakken og streaming.


Bruger du din computer til større opgaver som fx video- eller billederedigering, så har du brug for et dedikeret grafikkort.

Hvad er et dedikeret grafikkort?


Et dedikeret grafikkort har sin egen hukommelse (RAM), og deler derfor ikke med computerens processor, og derfor har det en bedre ydeevne en et integreret grafikkort.


Det dedikerede grafikkort er velegnet til gaming, videoredigering eller andet grafisk arbejde.

Hvilket grafikkort skal jeg så vælge?


Begge typer af grafikkort har sine fordele og ulemper. Så når du skal vælge, skal du kigge på de ting, som du bruger din computer til, da det er de opgaver, der har betydning for, hvilket grafikkort du skal have i din computer.


Fordele ved et integreret grafikkort:


- Bruger mindre strøm
- Er billigere
- Løser de meste almindelige opgaver


Fordele ved et dedikeret grafikkort:


- Kan udskiftes i takt med dine behov
- Passer til gaming og grafisk arbejde
- Giver ekstra kræfter til computeren


Hvad er skærmopløsning?

Skærmopløsningen fortæller, hvor skarpt et billede står på din computerskærm.
Man angiver skærmopløsningen i pixels, i højden og bredden af din skærm.
Pixels er de små firkanter på computerskærmen, der tilsammen danner billedet på din skærm. Jo flere pixels, jo skarpere og bedre billede får du.


Vær opmærksom på, at større skærmopløsning ikke betyder en større skærm. Samme størrelse skærm kan sagtens have forskellige skærmopløsninger.
Det er muligt at ændre skærmopløsningen på din computer. Alt efter hvilket Windows system du bruger, så er det ret nemt.
Gå ind under skærmindstillinger i Windows:


1. Vælg start -> indstillinger -> systemvisning -> skærm
2. Brug nu rullemenuen ud for skærmopløsning, og vælg den du ønsker

920x515-Skærmopløsning.png

Hvad betyder størrelsen på skærmen?

Skærmstørrelsen gøres op i tommer, som måles diagonalt fra hjørne til hjørne på PC-skærmen.


Skærmstørrelsen på din computer betyder faktisk noget, når du skal have en computer. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig til, hvad du skal bruge computeren til. Bruger du mest computeren til internetsurfing og e-mails så er en mindre skærm ganske udmærket, men sidder du ofte foran PC-en og ser film vil det være en fordel med en større skærm så som en 17”, hvis den skal være bærbar eller en 24”, hvis der er tale om en stationær computer.


Du skal også forholde dig til, hvor du skal bruge PC-en henne. Skal du have den med på farten, eller skal du mest bruge den hjemme?


Har du den tit med dig, så vil det være en god idé med en skærm på 13” eller 14”.


Sidder du omvendt mest med din computer derhjemme, så vil en 17” faktisk være rigtig god, også fordi du får et større tastatur.


En god løsning for de fleste er en 15” bærbar computer.


Husk, at skærmstørrelsen ingen betydning for, hvor mange programmer du kan have åben på din computer, eller hvordan billeder og ikoner ser ud på skærmen.


Det afgøres af skærmopløsningen, som fortæller hvor skarpt et billede står på din PC. Vælger du en meget høj skærmopløsning, så du kan have mere på skærmen, kan det dog have den konsekvens, at ikoner og tekst bliver meget småt, og derfor svært at læse.

Batteritid

Alle bærbare computere har angivet en batteritid, da formålet med den type PC jo er, at du kan tage dem med dig, og bruge den uden, at den er tilsluttet strøm.


Oftest er batteritiden angivet som ”Op til xx timer”.


Batteritiden er i de fleste tilfælde vejledende, og kan kun opnås, hvis du sørger for at spare på strømmen.


Faktisk vil en computer, der har anført en batteritid på ”op til 6 timer”, som regel holde strømmen i 3 til 4 timer, hvis computeren anvendes til normal brug. Det vil sige, at du har almindelig lysstyrke, har forskellige programmer kørende og ikke har sat din computer i strømsparetilstand.


Derfor er batteritiden mest at betragte som vejledende. Det betyder dog ikke, at du ikke kan sammenligne batteritider på computere. De oplyste batteritider er jo vejledende for dem alle.Uanset hvor erfaren du til at bruge en computer, så har vi noget, der passer til dig


Vi har nemlig mange forskellige computere og abonnement på hylderne, så der er helt sikkert også noget, der passer til dig. Vi gør os umage med at finde computere af høj kvalitet og som er brugervenlige, og vores populære computer-abonnementer, gør det nemt for dig at få mest muligt ud af computeren.


Med vores abonnementer tager vi os af alt det kedelig omkring din computer, så du kan bruge din tid på alt det sjove den kan bruges til. Vi installerer og opdaterer blandt andet computerens programmer, vi sørger også for antivirus og backup og mange andre ting.


Vores Sikkerhedsabonnement er det oplagte valg for dig, der gerne vil føle dig tryg i din færden på internettet, og når du bruger din computer. Det er til dig, der har forstået alvoren i den trussel de IT-kriminelle udgør, og derfor gerne vil sikre dine personlige data bedst muligt.


Med et Tryghedsabonnement får du ud over IT-sikkerhed også en hjælpende hånd til dig til din computer. Med Tryghedsabonnementet har du fri adgang til vores IT-eksperter, og de hjælper dig, uanset om dit spørgsmål handler om den bagvedliggende teknik, eller login på MitID, oprettelse af genveje på internettet eller noget helt tredje. Du skal bare ringe, så hjælper vores dygtige medarbejdere dig videre.


Computer på abonnement: når du lejer din computer hos Duka, så får du hvert 3. år udskiftet din computer til en ny model. På den måde er det slut med at bekymre dig om gamle, slidte og langsomme computere.


* Rabatten gælder kun nye abonnementer, og kan ikke kombineres med andre rabat- eller bonusordninger.


Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn: