77 34 18 18


Vi forstår godt, hvis du tænker: Hvilken computer skal jeg vælge – de ligner jo hinanden!


Vi ta’r dig med gennem en række overvejelser, der kan gøre valget nemmere for dig. Du får også nogle korte, opklarende fakta om flere af de tekniske begreber, du uundgåeligt møder, når du kigger efter en ny computer. Vi er her for at hjælpe dig, så du i stedet for den første, den bedste – finder den helt rigtige computer.

920x515-Vælg den rigtige computer.pngBehov og anvendelse


Overvej nøje om computeren er til almindelig daglig brug med lidt regnskab, spil, internet-adgang og streaming. Måske er du strikker og følger forskellige profiler på instagram – eller du er vild med at søge og finde nye, delikate madopskrifter? Det er alt sammen noget, som stort set enhver moderne computer kan honorere. Stationær som bærbar.


Skal computeren derimod bruges til f.eks. billed- og videoredigering, skal den være udstyret med en betydelig stærkere og hurtigere processor og det, der kaldes et “dedikeret grafikkort”. Det er komponenter, der ligger udover en typisk, standard-computers hardware. Skal den nye PC primært bruges til seriøs gaming, stiller det samme høje krav til processor og grafikkort, som en computer du bruger til billed- og videoredigering.


Skærmens fysiske størrelse


Når du skal have en ny computer, så betyder det visuelle naturligvis kolossal meget for oplevelsen og glæden ved computeren. Når du kender dit behov, er det derfor også nemmere at vælge størrelsen og typen af computer – stationær eller bærbar.


En stationær PC med stor skærm er velegnet til at kigge fotos og film på. Desuden giver den store skærm et godt overblik, hvis du har flere programmer og vinduer åbne på én gang. Hos Duka kan du eksempelvis få en elegant og alsidig All-in-one computer med 24-tommer almindelig- eller trykfølsom skærm.


Er ønsket og behovet en bærbar computer, må du acceptere en noget mindre skærm. Du opnår til gengæld stor mobilitet. Bærbare PC’ere har typisk skærmstørrelser på 15 til 17-tommer.En mindre skærm er først og fremmest bare…mindre


En lille skærm er ikke nødvendigvis mindre skarp eller gengiver farver og billeder dårligere. Alligevel er en skærm ikke bare en skærm, og computere fås med forskellige skærmspecifikationer:


Fra standardskærme med en forholdsvis lav opløsning til den helt brillante billed- og tekstgengivelse.


Spørg os endelig, hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette skærmstørrelse og skærmopløsning for dig, når du skal vælge en ny PC.Skærmopløsning


En computers billedkvalitet afhænger af skærmopløsningen – hvor mange tusinder eller millioner pixels skærmen er i stand til at vise. En standardiseret skærm på en af de nye bærbare HP-computere, du kan få hos Duka hedder 1920 x 1080 pixels – med tilføjelsen Full High definition eller bare Full HD.

Store eller små bogstaver


Modsat en stationær computeres store skærm – og tilhørende store tastatur – er tastaturet på en bærbar indbygget og en del af den fysiske computer. Og derfor mindre. Til gengæld er en bærbar computer yderst fleksibel og let at have med overalt – typisk vejer de under 2 kg.Skærmkvalitet skal forstås sådan, at jo højere de 2 tal er – jo skarpere, jo mere detaljeret og jo mere af et motiv er skærmen i stand til at vise. Du kan i således godt finde to tilsyneladende ens 24-tommers skærme, med 2 forskellige skærmkvaliteter:

Den ene kan have en opløsning på eksempelvis 1920 × 1080 pixels – den anden 2560 × 1440 pixels.
De 2 skærme fylder det samme på skrivebordet – billedkvaliteten til gengæld ret forskellig.


Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal bruge den til, når du er på udkig efter en ny computer.Lyd, design og materiale


Skal den nye computer bruges til eks. spil, streaming af film og til at lytte musik på, er der god mening i at vælge en løsning med gode højttalere. Et par gode, bredspektrede hovedtelefoner – eller et sæt separate højttalere kan selvfølgelig også være en vej til den gode lyd.


Uanset stationær eller bærbar, fås nye computere i mere eller mindre stilige, tidløse og iøjnefaldende design. Typisk fremstillet i aluminium eller plastik. Her er det værd at bemærke, at flere og flere af de computere, du kan købe i dag, er fremstillet i genanvendeligt plastic af hensyn til miljøet. Tænk også over om en given formgivning eller materiale er oplevelsen og mérprisen værd. Og falder du for en løsning i en specialfarve, så overvej også her, om du synes investeringen er kuløren værd…

Computere med god lyd og lækkert design

Ikke en gigant som Elgiganten, POWER, Bilka

Duka adskiller sig ved, at du har hele vores opmærksomhed. Også når vi har leveret din nye computer.

Vi mener simpelthen ikke, at det er nok bare at sælge nogle computere, og derefter overlade kunden til en brugermanual. Derfor har du os også med på sidelinien efter leveringen, hvor du kan få hjælp og vejledning. Det er én af de mest markante forskelle på Duka og de øvrige markeds-giganter.


Andre forskelle er:

  • Mindre sortiment – nemmere at overskue
  • Nøje udvalgt sortiment i høj kvalitet
  • Nemmere at vælge for ikke så teknisk kyndige
  • Mulighed for at leje en computer
  • Mulig for at tilkøbe et serviceabonnement på IT-sikkerhed og support

Siden 2012 har rigtig mange modne kvinder og mænd opdaget os og fået leveret den ønskede computerløsning. Ofte på ét af Duka’s 4 forskellige abonnementer – og oftest inklusiv én af flere service- og tryghedsabonnementer, som du kan se her.

Se vores ServiceabonnementerI din søgen efter en ny computer, er der nogle få lidt mere tekniske overvejelser, som vi vil anbefale, at du gør dig. Det kan synes meget teknisk, men det er vigtigt, at du forholder dig til disse ting, så du får anskaffet dig den helt rigtige PC.Processor


Bærbare og stationære computere findes i mange forskellige prislejer, og disse afhænger i høj grad af processoren, der er det centrale komponent i computeren. Jo mere ydeevne, jo dyrere bliver computeren.


For at du kan beslutte, hvor stor en ydeevne processoren skal have, skal du forholde dig til, om du skal bruge din PC til:

- Let brug
- Almindelig brug
- Krævende brugHarddisk


Harddisken bestemmer, hvor meget du kan gemme på din computer Der findes to typer en klassisk HDD og en nyere version kaldet SSD.
SSD vinder mere og mere frem, da den giver lynhurtig opstart af computeren.


Så her bør du tænke over, hvor meget du har brug for at kunne gemme på din computer, så du får den bedste løsning til dine behov.

RAM


Her taler vi din computers interne hukommelse, og det har betydning for, hvor store opgaver du kan løse på PC-en, og hvor mange opgaver du kan løse samtidig.

Vi anbefaler en computer med 8 GB for at sikre dig den bedste oplevelse. Den kan håndtere både de mest almindelige opgaver, streaming, internetsurfing og mere krævende opgaver som spil.Hvis du gerne vil have en fyldestgørende beskrivelse, så finder du det her:


Computerens komponenter

Computere hos Duka


Har du brug for hjælp til at finde den computer, der passer bedst til dig?
Lad os ringe dig op til en uforpligtende snak.

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Vælg din nye computer ud fra det du skal bruge den til


Et af de allervigtigste spørgsmål du skal stille, før du vælger en ny computer, er hvad du skal bruge computeren til.


Hvis du kan svare på det spørgsmål, er du godt på vej til at finde en computer, som du kan blive rigtig glad for, fordi den passer til dine behov.


Det er de færreste kunder, der går meget op i teknikken, og derfor har vi nedenfor gjort det lidt nemmere for dig at se, hvad du skal være opmærksom på, når du begynder at søge efter en ny computer.


Vi går i dybden med de specifikationer, du skal kigge efter, når du skal vælge en ny PC. Du har måske allerede læst om disse specifikationer længere oppe på denne side, ellers kan du nemt gøre det undervejs.


Vi har lavet fire forskellige kategorier. Find den kategori, der passer bedst til dig, ud fra det du primært skal bruge computeren til.Hvilken computer skal jeg vælge til video og streaming


Der er flere forskellige aspekter der bestemmer hvilken computer, der passer bedst til dig, hvis du skal bruge den til streaming.


Helt overordnet kan man sige, at du har brug for det samme specifikationer, som hos en computer, der bruges til hverdagsbrug.


Dog vil det være en god idé, at du vælger en PC med i hvert fald 8 GB RAM, da det vil hjælpe med at holde computerens hastighed oppe.


Når du skal bruge din nye computer til streaming, så anbefaler vi også, at du forholder dig til skærmstørrelsen. En større skærm vil helt naturligt gøre det nemmere for dig at se flere detaljer og den er ofte behageligere at se på i flere timer af gangen.


Hos Duka hjælper vi dig gerne med at finde den helt rigtig computer til streaming og video.Hvilken computer skal jeg vælge til hverdagsbrug?


Kigger du efter en computer til at bruge derhjemme til ting som for eksempel, Office-pakken, surfing på internettet, Facebook og videoer på YouTube? Så kan du få glæde af stort set en hver ny computer.


Her er kunsten faktisk ikke at købe mere end du har brug for, men samtidig få en computer, der er kraftig nok til, at du over tid kan bruge den til ting, der er lidt mere avanceret, og at der er lagerplads nok på den til, at du kan gemme billeder, videoer og dokumenter på den hen over de kommende år.


Du har allerede læst om harddisken, der er computerens lagerplads. Vi anbefaler, at du vælger en computer med en SSD-harddisk, som er den nyeste generation af harddiske, og derfor bl.a. giver dig en hurtig opstart af computeren, og en generel oplevelse af, at det går hurtigt, når du bruger PC-en.


Vi anbefaler dig også, at du kigger efter en computer med 4 - 8 GB RAM, hvilket er tilstrækkeligt til langt de fleste opgaver. Det har bl.a. betydning for, hvor mange programmer du kan have åbent på samme tid.


Du bør også sørge for, at du får en computer med en af de nyere generations processor, så er du sikker på at computerens ydelse er høj. Vælger du dette, vil du også sagtens kunne bruge computeren til streaming og mange af de mest almindelige spil, skulle du pludselig få lyst til det.


Husk, at du også bør forholde dig til, hvor du sidder henne med computeren, og om du skal kunne tage den med dig. Det er afgørende for om du skal vælge en bærbar eller stationær computer.Hvilken computer skal jeg vælge til billede- og videoredigering


Når du er på jagt efter en ny computer, og den skal bruges til billede- og videoredigering, så er der et par ting, som du kan være ekstra opmærksom på.


Bruger du nogle specielle programmer som fx Adobe Photoshop eller Paint til dit arbejde, så kan du med fordel tjekke deres systemkrav, for at finde den rigtige computer.


Vi anbefaler, at du lægger vægt på at få en computer med høj skærmopløsning for, at du kan se detaljerne i de fotos og videoer, som du redigerer bedst muligt.


Dernæst er det også vigtigt, at du sørger for, at din nye PC har kraft nok til at klare programmerne, så den ikke bliver langsom. Her skal du være opmærksom på at vælge en PC med dedikeret grafikkort.


En computer med mindst 8 GB RAM, vil sagtens kunne klare lidt tungere opgaver, som eksempelvis video- og fotoredigering.


For at give din nye computer kræfter til videoredigering eller lignende grafisk arbejde, er det vigtigt, hvilken harddisk du vælger. Her anbefaler vi en SSD-harddisk, da den vil give dig en følelse af at computeren arbejder hurtig.


Du kan altid få hjælp hos til at finde den helt rigtige computer.

Danmarks bedste kundeservice

Duka har i over 10 år hjulpet og guidet private med IT-relaterede udfordringer. Vores kerneprodukt er ikke computere, mobiltelefoner eller andet hardware, men nærmere vores erfaring med IT-hjælp til private i over 10 år. Vi ved, hvilke behov vores kunder har og vi udvælger vores produkter ud fra det.

Hvis du støder på en udfordring med dit produkt fra Duka, ringer du blot ind til os. Med mulighed for fjernstyring af din computer, kan vores IT-eksperter hjælpe dig med alle dine spørgsmål til din computer. Vi sidder klar på tlf. 77 34 18 18 alle hverdage mellem 09.00-20.00 og lørdage mellem 09.00-15.00.

Med en computer fra Duka har du altid hjælpen lige ved hånden, hvis der opstår spørgsmål til din computer.Over 80% af vores kunder giver os 5/5 stjerner for vores service
...
og det er vi rigtig stolte af. I en branche, der ofte skaber flere frustrationer end succeser, er vi glade for, at vi kan bidrage med noget positivt.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service