77 34 18 18

Filmafspiller


Med dukaPC er det muligt for dig at se dine DVD-film og videoer direkte på din computer.


I denne guide hjælper vi dig med at kunne indsætte og afspille en DVD-film på din computer og/eller afspille videoer på din computer.


Du skal starte med at trykke på Filmafspiller på startsiden for at starte modulet.


DVD-afspiller


Når du skal se DVD-film, skal du starte med at sætte din DVD-film i din computer. Din DVD-film skal lægges i en DVD-skuffe i din computer – du finder den skuffe i siden af din computer. For at åbne skuffen, skal du trykke på knappen på udvendig side af skuffen. Når skuffen er åben, skal DVD-filmen lige trykkes fast, så det giver et klik.


Din DVD-film vil komme frem i DVD-menuen, og du vil kunne vælge den og starte afspilningen ved at trykke på den.

Under billedet kan du afspille, pause, stoppe og spole m.m. ligesom på en almindelig video- og DVD-afspiller.


I DVD-afspilleren kan du se, hvor lang din film er, og hvor du meget der allerede er afspillet.


Du har også mulighed for at spole 10 sekunder frem eller tilbage ved at bruge ”Spole-knappen”.


Hvis du starter din DVD-film på ”Afspil-knappen”, bliver knappen lavet om til en ”Pause-knap”. Det vil sige, at pilen ændres til to lodrette streger. Når den bliver vist, kan du sætte din film på pause ved at trykke på ”Pause-knappen”. Hvis du starter din DVD-film igen, vil den genoptage afspilningen dér, hvor du var kommet til, da du trykkede på ”Pause-knappen”.


Du kan skrue op og ned for lyden ved at trykke inde i trekanten med lyd. Din lydstyrke vil blive vist i procenter, så du ved hvor kraftig lyd, du afspiller. Du kan også trykke på feltet og rulle med hjulet på din mus – både op og ned.


Du kan slukke helt for lyden ved at trykke på ikonet med højtaleren. Du kan nemt se, at lyden er slukket, da farven bliver grålig, og der kommer et rødt kryds på højtaleren.


Du kan selvfølgelig også stoppe din DVD-film. Hvis du stopper DVD-filmen, vil den starte helt forfra, når du starter den igen.


Det er muligt at se DVD-film i fuld skærm-tilstand, hvor filmen bliver vist på hele skærmen. Hvis du trykker på ”Fuld skærm-knappen”, vil filmen blive vist på hele skærmen. For at komme ud af fuld skærm skal du trykke på Esc knappen på tastaturet. Den sidder øverst i venstre hjørne af dit tastatur.

Videoafspiller


For at se videoer på din computer, skal videoen allerede ligge på computeren eller du skal sætte en USB-pen med videoen i din computer. Når du har gjort dette, vil du kunne vælge din video i Filmafspiller modulet, og afspille den ved at trykke på den.

Under billeder, kan du se kan du se hvor lang din film er, og hvor meget der allerede er afspillet.


Du har også mulighed for at spole 15 sekunder frem eller tilbage ved at bruge ”Spole-knappen”.


Når du starter din video på ”Afspil-knappen”, bliver knappen lavet om til en ”Pause-knap”. Det vil sige, at pilen ændres til to lodrette streger. Når den bliver vist, kan du kan sætte din film på pause ved at trykke på ”Pause-knappen”. Hvis du starter din video igen, vil den genoptage afspilningen dér, hvor du var kommet til, da du trykkede på ”Pause-knappen”.


Du kan selvfølgelig også stoppe din video. Hvis du stopper videoen, vil den starte helt forfra, når du starter den igen.


Det er muligt at se video i fuld skærm tilstand, hvor filmen bliver vist på hele skærmen. Hvis du trykker på ”Fuld skærm-knappen”, vil filmen blive vist på hele skærmen og dine knapper vil forsvinde. For at komme ud af fuld skærm skal du trykke på Esc knappen på tastaturet. Den sidder øverst i venstre hjørne af dit tastatur.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service