77 34 18 18

Hvad er dukaPC?

dukaPC er et unikt program til dig, der gerne vil have en computer der er nem og enkel at bruge.

Glem alt om indviklede programmer, du alligevel ikke har brug for.

I stedet får du en enkel startskærm, der består af moduler, og derfor giver dig et hurtigt overblik over computerens funktioner.

Du får også fri adgang til vores dygtige kundeservicemedarbejdere. Så har du altid nogen, der kan give dig en hjælpende hånd, hvis du har brug for det.

Kundeservicemedarbejderne taler et sprog, der er nemt at forstå, og de har god tid til at hjælpe dig med de problemer, du måtte støde på, når du bruger din computer.

Bestil nudukaPC startksærm

Den enkle startskærm er hele kernen i dukaPC.

Startskærmen er nemlig designet, så du nemt og hurtigt får adgang til de ting, du bruger allermest på din computer.

Glem alt om indviklede computere, der kan alt muligt, som du alligevel ikke har brug for. dukaPC er lavet, så du får den bedst mulige oplevelse og stor fornøjelse ud af din computer.

Når du tænder din computer fra Duka, bliver du mødt af startskærmen, der er bygget op af moduler som eksempelvis nyheder, vejrudsigten, spil og internettet. Hvert modul giver dig adgang til de vigtigste funktioner på en enkel og overskuelig måde.

På startskærmen finder du alle de vigtigste funktioner opdelt i simple moduler, så du nemt kan finde det, du skal bruge.

Se modulerne her

Hvad er dukaPC?


Lær mere om hvad dukaPC er med Kim Gervin, direktør for Duka.

920-515-Hvad er dukaPC.png


Moduler i dukaPC


Det første du bliver mødt af, når du starter din computer fra Duka, er en række moduler. Modulerne giver dig et nemt overblik over computerens funktioner, og gør det nemt for dig at finde det, du skal bruge. Du finder blandt andet et modul til e-mail, tekstbehandling, regneark, billeder og spil.

DukaPC program


Læs mere om de enkelte moduler:

E-mail

Brug e-mail

Med en computer fra Duka, får du også adgang til vores unikke e-mailprogram.

Kom godt i gang med at skrive e-mails ved at læse mere her.

Læs mere her

Skriv din første mail

Med en computer fra Duka er det enkelt at skrive e-mails. I mailmodulet finder du din personlige e-mail.

Læs guiden her

Adressebog

Din adressebog er der, du gemmer dine e-mail kontakter. For at skrive e-mails til venner og familie, skal du derfor først have personerne oprettet i adressebogen. Du finder adressebogen i e-mailmodulet.

I denne guide, viser vi, hvordan du nemt og hurtigt opretter personer i din adressebog

Læs guiden her

Læse og besvare e-mails

Du læser og besvarer dine e-mails i e-mail modulet. Åbn modulet. Klik på den e-mail, du vil læse. Når du vil besvare din e-mail, skal du klikke på ”besvar denne e-mail” i bjælken til højre.

I denne guide viser vi dig trin for trin, hvordan du læser og besvarer dine e-mails på din dukaPC computer.

Nyheder

En computer fra Duka giver dig nyheder fra Jyllands-Posten døgnet rundt. Du kan læse artiklerne i fuld længde og vælge de sektioner, der interesserer dig mest.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan finde dine foretrukne nyhedskategorier, og læser dem på skærmen.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Spil

Computeren fra Duka leveres med flere klassiske computerspil. Du finder både 7-kabale, edderkop, mahjong og andre populære spil. I spilmodulet finder du også hjemmesider med gode spilanbefalinger.

Læs mere om de forskellige spil og hvordan du kommer i gang her.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Internet

Brug e-Boks og netbank

Klik på modulet ”internet”. Herefter vælger du muligheden ”det offentlige” i bjælken til venstre. Nu er E-boks, netbank og borger.dk kun et enkelt klik væk.

Læs mere om internetmodulet og de forskellige hjemmesider i denne guide

Læs guiden her

Brug internet

For at komme på internettet skal du klikke på internetmodulet. Internetmodulet ligger på startsiden, når du tænder din computer.

Her kan du læse om internettets vigtigste grundbegreber og få gode råd til sikkerhed på nettet.

Læs guiden her

Søgning på nettet

Klik på internetmodulet på din computers startside. Herefter klikker du på kategorien ”søgning og opslag”, som gør det nemt for dig at søge på internettet.

Læs hvordan du søger på nettet

Indtaste hjemmesideadresse

Klik på internetmodulet. Hvis du allerede kender internetadressen, så klik på bjælken ”indtast adresse”. Herefter klikker du knappen ”Vis side”. Nu kommer du ind på den ønskede hjemmeside.

Ikke helt med? Læs mere om hjemmeside-adresser og nyttige begreber her.

Læs guiden her

Gemme favoritter

For at gemme en favorit under Egne favoritter skal du gøre det inde i internet-programmet.

Læs guiden her

Billeder

Klik på billedmodulet. Så kan du se en listen til venstre på skærmen, hvor du kan udvælge billeder fra computeren. Du kan også se billeder fra eksterne medier såsom fra et kameras hukommelseskort.

Læs mere om billedmodulets muligheder her.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Musik

dukaPC computeren har sin egen musikafspiller. Du kan både afspille CD’er og musikfiler såsom MP3 og WMA. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan bruge CD’er sammen med tablet.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Filhåndtering

Hvordan arbejder jeg med mapper?

I modulet Filhåndtering kan du lære alt om mapper i dukaPC.

Vi guider dig videre i de vigtigste funktioner og gennemgår de væsentligste begreber for dig her.

Læs guiden her

Hvordan gemmer jeg billeder fra e-mails?

Hvis du gerne vil gemme et billede, som du har modtaget pr. e-mail skal du først åbne ”E-mail modulet” på startsiden. Tryk på det billede du vil gemme. Klik herefter på knappen ”gem vedhæftede fil”.

Læs mere om hvordan du gemme billeder fra e-mails med din dukaPC PC.

Læs guiden her

Hvordan sender jeg e-mails med vedhæftede filer?

Klik på e-mail modulet. Klik herefter på knappen ”Vedhæft filer”. Herfra har du en række muligheder for at vedhæfte filer, billeder, dokumenter osv.

Læs mere om at vedhæfte filer med din dukaNEMT PC her.

Læs guiden her

Hvordan kopierer jeg en mappe med dokumenter fra min computer til en USB-Pen?

Du kopierer en mappe til en USB-pen ved først at klikke på modulet ”filhåndtering”. Vælg en af mulighederne i bjælken til venstre. Tryk på ”håndter valgte mappe” hvorefter du klikker på ”kopier mappen”. Nu kan du kopiere mappen til en USB-pen. Du har flere muligheder for at kopiere.

Læs mere om dine muligheder her.

Læs guiden her

Hvordan kopierer jeg bestemte billeder fra en CD til min computer?

Sæt CD’en i CD-drevet på siden af din computer. Du kopierer særligt udvalgte billeder fra en CD ved først at klikke på modulet ”Filhåndtering”. Tryk på ”CD” i bjælken til venstre. Klik på mappen med billederne i. De billeder du trykker på nu bliver markeret med grøn. Tryk herefter på knappen ”håndter valgte filer” . Nu kan du kopiere billederne ved at trykke på knappen ”kopier filer”.

Læs mere om at kopiere og flytte filer her.

Læs guiden her

TV-guide

dukaPC giver dig mulighed for at se programoversigten en uge frem. Klik på TV-modulet, så kan du både se alle kanalers programoversigter og læse om de enkelte TV-udsendelser

Billede af dukaPC modul

Læs mere om TV-Guiden her

Vejrudsigt

På din dukaPC-computer kan du dagligt se vejrudsigten for dit lokalområde – så er du altid opdateret med de seneste vejrmeldinger.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Facebook

Facebook er en hjemmeside, hvor du kan holde kontakt med venner og familie – også dem, du næsten ikke kender. Du kan også bruge Facebook til at følge virksomheder og organisationer m.m. Du kan lægge billeder op og skrive, hvad du tænker på, ligesom du kan følge med i, hvad andre skriver.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Tekstbehandling

Tekstbehandlingsprogrammet i computeren gør det nemt for dig at skrive, redigere og gemme tekstdokumenter. Du kan skifte farve, skrifttype og veksle mellem to skriftstørrelser. Programmet et sat overskueligt op og er nemt at bruge.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Skype

Skype er som en onlinetelefon. Du kan ringe gratis til andre skypebrugere, der også er på internettet – selv hvis de er i udlandet. Du behøver hverken mikrofon eller højtaler. Det sidder allerede i computeren.

Kom i gang med Skype fra din dukaPC computer.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Filmafspiller

med dukaPC kan du sagtens se DVD-film. Klik på modulet ”Filmafspiller”. Herefter sætter du din DVD-film i computerens CD-skuffe

Du skal være opmærksom på, at filmafspilleren ikke er tilgængelig på tablet og 2-i-1 tablet og bærbar.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Undervisning

dukaPC giver dig mulighed for at blive undervist på diverse essentielle områder på din computer. Fra E-mail og udskrivning til NemID og din digitale postkasse.

Billede af dukaPC modul

Læs mere om TV-Guiden her

Det siger vores kunder om deres dukaPC computer


"Til alle seniorer i det danske land, vil jeg anbefale at købe computer hos Duka, jeg har meget glæde af min, og deres store hjælp når man ringer derover, ingen spørgsmål er for dumme for dem, og de giver sig tid til en, hvis det ikke var for dem var jeg aldrig kommet i gang. Så tusind tak til Dukas personale. Så seniorer kom igang!"


- Merete Pedersen

Her kan du se de to abonnementer, som du kan vælge mellem, når du skal have en dukaPC-computer.

Hvad enten du vælger dukaMINI eller dukaPLUS får du naturligvis fri adgang til IT-hjælp og den unikke startskærm på computeren.


dukaPLUS


Med dukaPLUS får du udover vores unikke dukaPC-program, også fri adgang til vores kundeservice. Du kan ringe til os i hele vores åbningstid og få hjælp med både teknik og brug af computerens programmer. Vi sørger for IT-sikkerheden på din computer, så du ikke skal bekymre dig om IT-kriminelle eller at miste, de ting du gemmer på computeren. Desuden giver vi dig en udvidet produktgaranti*, så du slipper for uforudsete regninger.

dukaMINI


Med dukaMINI får du naturligvis også vores unikke dukaPC-program, som giver dig et nemt og hurtigt overblik over de ting, du har på din computer. Du får også adgang til vores kundeservice - dog i et begrænset tidsrum.
Vores dygtige kundeservicemedarbejdere hjælper dig selvfølgelig både med tekniske spørgsmål og brugen af computerens programmer. Vi sørger for automatiske opdateringer og antivirus, så din computer er beskyttet.


tabel over serviceabonnementer
tabel over serviceabonnementer

Er du i tvivl om, hvilken computer der passer bedst til dig?


Udfyld formularen herunder, og lad os sammen tage en uforpligtende snak om, hvad dine behov er.
Vi har mere end 12 års erfaring med at finde den helt rigtige computer til vores kunder.

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.


Hvem kan have glæde af en dukaPC-computer?


Vil du gerne vil opleve glæden og lettelsen ved din computer, men slippe for følelsen af at være hjælpeløs, hvis den pludselig ikke virker, eller du kæmper med noget nyt?


Rammes du sommetider af utryghed og mistro, når du løser opgaver på computeren?


Ja, så er dukaPC-computeren velegnet til dig, da du får en enkel startside, der gør det nemt og overskueligt for dig, at finde dine ting på computeren.


Desuden får du får fri adgang til vores dygtige kundeservicemedarbejdere. Hos os er ingen spørgsmål for store eller for små. Hvad enten det handler om teknik, tilslutning, opsætning, et program eller noget helt andet, så er vi der, når du har brug for hjælpen.


Vi giver os god tid til at forstå og løse dit problem. Undervejs forklare vi dig, hvad vi gør og hvor problemstillingen ligger, så du måske selv kan klare det næste gang.


Der er også mulighed for, at vi kan kigge med på din computer, så kan vi nemt guide dig frem.


Og derudover så sikre vi også din computer med markedets bedste IT-sikkerhed, så du ikke skal bekymre dig og føle dig utryg, når du bruger computeren.


Så vi tør godt love, at med en dukaPC-computer vil du få masser af fornøjelse af din PC.


Måske kender du én, der kan få glæde af dukaPC-computeren?


Irritation og dårlig samvittighed … kan du nikke genkendende til de følelser, når din mor igen ringer for at høre, hvordan hun kommer på e-Boks?


På en eller anden måde, kommer den slags opkald altid på et dårligt tidspunkt. Så der er stor risiko for, at du bliver frustreret og især, at du giver din mor følelsen af at være til besvær.


Eller bliver du mødt af en lang liste med spørgsmål til ting, som hun har svært ved på computeren, når du kommer på besøg? Så du i stedet for at snakke og hygge dig med hende, sidder foran computeren?


Trælse situationer for jer begge, som nemt kan undgås, hvis din mor fik en dukaPC-computer.


Med en dukaPC-computer får hun både en computer, der er nem og enkel at bruge, IT-sikkerhed installeret på computeren, og ikke mindst fri adgang til vores kompetente IT-supportere, som har god tid til at hjælpe hende.


Vi har mere end 12 års erfaring med at hjælp 1000-vis af brugere med deres computer. Vi er trænet i at hjælpe de ældre, som ikke er så vant til teknologi. Vi bruger ikke fagsprog eller engelsk, men taler et sprog, der er nemt at forstå.


Der er endda mulighed for, at vi kan fjernstyre computeren, naturligvis med tilladelse fra din mor. På den måde kan vi nemt guide hende, så hun måske selv kan løse problemet, næste gang det opstår.


Så vi er ret sikre på, at du og din mor vil få masser af tid til hygge og nærvær, hvis du lod os være hendes IT-ekspert.


Vælg en Senior PC til dit behov


Vi vil rigtig gerne hjælpe dig, der ikke er vokset op med teknologi og computere, med at finde rundt i den teknologiske verden. Derfor har vi udviklet en Duka-computer – en PC til seniorer.


Vores mål er at hjælpe ældre og seniorer med at slippe for bekymringerne, både når det gælder antivirus, backup og opdateringer, men også hvis du har en smule svært ved at finde rundt i computerens mange værktøjer.


Er du efterhånden garvet bruger af Windows, og er det sidste ikke et problem, så så har vi andre løsninger, der vil være perfekt til dig. Hvis du er mere ny til computere og har brug for, at det hele bliver gjort lidt mere simpelt, anbefaler vi dukaPLUS eller dukaMINI installeret på din computer fra Duka.


Med begge løsninger har du selvfølgelig altid et sikkerhedsnet hos vores support, da vores kundeservice altid sidder klar til at hjælpe dig med både store såvel som små udfordringer med din computer. Med Duka skal det nemlig være helt slut med at stå alene med dine IT-problemer. Vi hjælper med et smil, og her er ingen dumme spørgsmål. Er du på udkig efter en nem og brugervenlig tablet løsning, så tag et kig på vores 2-1 computere.


Kunne du tænke dig en mobiltelefon med let betjening? Vi har testet os frem til de bedste mobiltelefoner, som du kan finde her. Har du allerede en mobiltelefon, men har brug for et mobilabonnement, så kan du også finde danmarks billigste og bedste mobilabonnement med fri tale hos Duka.

Her kan du læse mere om vores seniorvenlige computer og vores IT-hjælp


Brugervenlige computere til ældre


Teknologien buldrer derudad, og du synes måske også, at det kan være en udfordring at følge med i, hvad der udvikler sig ved PC, computere, laptops og tablets. Det er lige før, at det kræver en hel uddannelse at finde hoved og hale i de nyeste systemer – og sådan én er det jo langt fra alle, der har. Især for ældre som ikke er vokset op med en computer på værelset, kan det nogle gange være ekstra besværligt at finde en nem og brugervenlig computer, som kan klare alle de praktiske gøremål, som f.eks. at tjekke sine mails, gå på e-boks osv.


Men hvad gør man så, når computeren ikke virker eller gør, som man ønsker? Hvad skal man overveje, når man køber en computer? Og hvordan finder man overhovedet frem til den laptop eller pc, der er den rigtige ud fra ens behov?


Hos Duka synes vi, at det er ærgerligt, at det hele skal være så besværligt. Derfor vil vi gerne hjælpe ældre og seniorer med computere. Vi har udviklet ældrevenlige computerløsninger både til dig, der er vant til at arbejde med Windows 10, og til dig, der er helt ny, når det kommer til computere og IT. Så uanset hvor meget erfaring du har med computere, så finder du en løsning hos Duka, som matcher dine behov.


Synes du, at livet er for kort til at bøvle med IT? Vælg en ældrevenlig computerløsning fra Duka, og lad os guide dig til valget af din nye computer og hjælpe dig, hvis der opstår problemer.


Har du spørgsmål?

Mangler du hjælp til at finde den rigtige computer til dig, eller har du bare nogle spørgsmål inden du smider noget i kurven? Så kan du altid ringe til os på tlf. 77 34 18 18- sammen kan vi finde den bedste løsning til dig.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn: