77 34 18 18

Sådan kommer du på internettet


Et af målene med dukaPC er at hjælpe dig i gang med at bruge internettet. Når du har trykket på Internetmodulet, har du forskellige muligheder.
Du kan enten selv vælge, hvad du vil søge efter, eller du kan prøve at kigge på en af de hjemmesider, vi har udvalgt til dig.

I guiden hjælper vi dig med at:
• Komme ind på udvalgte hjemmesider, vi anbefaler
• Søge informationer på internettet
• Færdes på internettet, herunder generelle råd.


Om internettet


Inden vi vejleder dig i brugen af Internet-modulet, vil vi fortælle dig lidt om internettet, nogle udtryk og begreber, du vil støde på, samt hvordan du færdes sikkert på internettet. På hjemmesider er der oftest en masse links (genveje i mellem hjemmesider). Et link er et billede eller et stykke tekst, som man kan trykke på for at komme videre til mere information. Hvis du trykker på et link, kommer du videre til den side, det viser hen til.


På mange hjemmesider er der tillige en søgefunktion. Den består af et indtastningsfelt, hvor ét eller flere søgeord kan indtastes, og en søg-knap eller et billede af et forstørrelsesglas, som man kan trykke på for at få vist de søgeresultater, der indeholder det indtastede ord. Du kan navigere rundt på hjemmesider ved at trykke på links. Ikke alle hjemmesider egner sig godt til berøringsfølsomme skærme, da det kan være svært at ramme små felter med ”store fingre”.


Derfor anbefaler vi, at man bruger en mus eller en styluspen til at trykke med, hvis man har vanskeligheder (En styluspen er en pegepind på størrelse med kuglepen, designet til berøringsfølsomme skærme til at trykke med, hvis man har vanskeligheder). Når musen er tilsluttet computeren, fører du den rundt på bordet, og på skærmen vil du se en lille pil, der følger dine bevægelser. Brug pilen til at pege på det ønskede link, og tryk derefter på musens venstre knap for at følge linket.

Udtryk og begreber


Når man taler om internettet, taler man ofte om hjemmesider, man kan besøge.


En hjemmesideadresse ser typisk således ud: www.duka.dk og udtales vvv-punktum-duka-punktum-dk eller bare duka-dot-dk (dot er det samme som punktum).


www står for World Wide Web, og .dk betyder, at det er en dansk hjemmeside. Mange firmaer bruger .com – det står for company, eller firma på dansk.

Sikker færden på internettet


Når man færdes på internettet, er det vigtigt at bruge sin sunde fornuft. I den senere tid har flere oplevet at blive ringet op af svindlere, der udgiver sig for at være fra for eksempel Microsoft. Svindlerne taler ofte engelsk og påstår, at ens computer ikke er sikker. De har heldigvis ingen viden om, hvordan din computer har det og kan ikke gøre noget ved den. Oplever du et sådan et opkald, så anbefaler vi, at du lægger på med det samme og ringer til os i Kundeservice. Så skal vi nok gå computeren efter, hvis du ønsker det.


Vi sørger for alt det tekniske omkring sikkerhed af din computer når du vælger en dukaPC computerløsning, så du ikke behøver at kontakte andre for hjælp hertil.

Sikkerhedsråd  • Vær påpasselig med at afgive personlige oplysninger via e-mail eller telefon.

  • Reager ikke på e-mails fra banker og betalingstjenester, hvis de indeholder links, du skal klikke på. Du skal heller ikke reagere, hvis e-mailen anmoder dig om personlige og fortrolige oplysninger, for eksempel CPR- eller kontonummer.

  • Sikkerheden omkring NemID er baseret på to ting, som du skal passe godt på: din adgangskode og dit nøglekort.


Ring gerne til Duka Kundeservice, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er udsat for svindel.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service