77 34 18 18

Indsæt sidehoved i Word


Du kommer ikke udenom sidehoved og sidefod, hvis du skal arbejde seriøst med Word. Det er heldigvis nemt at få styr på. I denne guide viser vi, hvordan du indsætter sidehoved og arbejder professionelt med funktionen.

Thumbnail-med-tekst.png

Hvorfor sidehoved og sidefod?


Sidehoved og sidefod hjælper først og fremmest din læser med at finde hoved og hale i din tekst. Derfor er sidehoved og sidefod en servicefunktion, som du aldrig bør spare væk. Sidehoved og sidefod er også en hjælp til dig. Det er dumt at blive væk i sit eget Word-dokument, men vi har alle været der.

Indsæt sidehoved


Du finder sidehoved i båndet over skrivearealet under fanen ”Indsæt”. Klik på ”Sidehoved”. Du kan klikke på en indbygget skabelon eller vælge ”Rediger sidehoved”. Det kommer sig ikke så nøje. Med ”Rediger Sidehoved” kan du arbejde mere manuelt med sidehovedet.

Arbejd i sidehovedet


Nu kan du arbejde i sidehovedet, hvis du har trykket det rigtige sted. Du er ikke i tvivl, hvis du har gjort det rigtigt – størstedelen af Word-dokumentet ser sløret ud, mens dokumentets øverste margin fremstår tydeligt.

Indsæt tekst i sidehovedet


Skriv de relevante oplysninger i sidehovedet. Hvis du er studerende, så er det her, du skriver dit studienummer. Ellers er det typisk i sidehovedet, du tilføjer det emne, du skriver om.

Skal jeg indsætte sidehoved flere gang?


Nej, du skal kun indsætte sidehovedet en enkelt gang. Sidehovedet følger med det, du skriver. Sidehovedet skal derfor ikke opdateres undervejs, modsat indholdsfortegnelsen, som skal opdateres løbende.


Læs her hvordan du opdaterer din indholdsfortegnelse.

Hvornår skal jeg indsætte sidehovedet?


Det spiller ingen rolle, om du indsætter sidehovedet som det første, når du åbner et tomt Word-dokument. Du kan også indsætte sidehovedet ”midt i det hele” eller til sidst. Det er en god vane at indsætte sidehovedet som det første, men det er ikke et krav.

Hvordan indsætter jeg Sidefod?


Når du har åbnet ”Sidehoved” får du automatisk adgang til ”Sidefod” også. Rul ned på siden, og skriv din tekst. Sidetal hører typisk til i sidefoden.

Indsæt sidetal


Tryk på fanen ”Indsæt” i båndet over skrivearealet. Find ”Sidetal”, og tryk her. Nu kan du vælge, hvor på siden du vil have dit sidetal. Det er standard at sætte sidetal og sideantal nederst i dokumentets højre hjørne. Tryk på ”Luk sidehoved” i båndet over skrivearealet, når du er færdig.


Du kan også formatere sidetal. Det vil sige, at du eksempelvis kan starte med at skrive 1 på side 2. På den måde undgår du, at eksempelvis indholdsfortegnelsen bliver talt med, når du skriver.

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service