77 34 18 18


Det danske offentlige IT er bedst i verden – for anden gang i træk!


Hvert andet år sender en specialkommission under FN en rapport ud om tilstanden af offentlig IT-infrastruktur i verden, og for anden gang i træk er Danmark løbet med førstepladsen i deres rangering.
Der er efterhånden noget, vi anser som en selvfølge herhjemme, at vi kan kommunikere med det offentlige over sikker e-post, at vi kan bestille tider ved lægen online, at dagpenge kan søges med ganske få klik, og at vores skatteopgørelse lige tilgængelig online, men det er langt fra sådan alle steder i verden. Det gælder også for andre dagligdagsting som at skifte adresse, søge om at blive gift eller skilt, indregistrere køretøj eller oprette en virksomhed.


Mens de fleste af os er meget bevidste om, hvor heldige vi på mange måder er over at bo i lille og trygge Danmark, kan det være svært at påskønne præcis hvor meget, god offentlig IT-infrastruktur betyder for det offentlige velvære i et land.


Det er netop denne infrastruktur, der har været med til at sætte Danmark øverst på podiet igen i år.


Blandt andet fremhæves det i rapporten, at Danmark har fokus på en central ICT-infrastruktur (Information Communications Technology, eller information og kommunikationsteknologi), og let adgang til offentlige tjenester, både for private og virksomheder.


Det er ikke kun de tjenester, vi har til rådighed lige nu, der er skyld i vores flotte placering, men i høj grad også, hvad vi gør for at sikre os i fremtiden. Heriblandt er vores stærke nationalstrategi for den kommende brug af AI (kunstig intelligens), og hvordan det kommer til at have betydning for offentlige tjenester fremover.


Der arbejdes konstant på både at udbrede og forbedre den offentlige IT-infrastruktur i Danmark, og det er vigtigt. Det er ikke bare prestige og national stolthed, der kan læses ud af rapporter so den fra FN, men - langt mere vigtigt - også en reel måling af folks muligheder verden over. Det digitale har for altid ændret den måde, vi lever og tænker på, og jo mere vi har mulighed for at gøre ting online, jo lettere vil mange ting være. Bare det ikke nødvendigvis at skulle møde fysisk op for at udfylde formularer har revolutioneret den måde, mange med forskellige former for handicap, har kunnet udnytte det offentlige.


Altså er der mange grunde til at være godt tilfredse med vores systemer, men det betyder naturligvis ikke, at der ikke er plads til forbedringer. Vores forsvarene førsteplads hentyder heldigvis også til, at vi ikke bare hviler på laurbærrene efter et godt resultat. Det er essentielt, at vi fortsat udvikler vores offentlige IT, så vi i fremtiden kan have endnu større muligheder indenfor det teknologiske end vi har i dag.


Resten af top tre på ranglisten indtages af Sydkorea og Estland, mens top ti også inkluderer Finland, Australien, Sverige, UK, New Zealand, USA og Nederlandene.


Du kan selv læse rapporten hér


Se vores computere

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service