77 34 18 18


Hvornår kommer 5G-netværket?5G netværket har længe været talk of the town, og nu hvor 5G er kommet til Danmark, har snakken øget interessen for det hurtige netværk, og vi får ofte spørgsmål som: ”Hvad er 5G egentlig?” og ”Hvor hurtigt er 5G?”.


For at besvare disse spørgsmål, er det interessant at se på udviklingen, der har været inden for mobilnetværkerne siden begyndelsen. Som navnet 5G indikerer, er 5G netværket det femte-generations mobilnetværk, og der er sket en del siden første generation ramte markedet.


Den første generation af mobilnetværk så dagens lys i 1981 og omfattede telefonopkald. Senere, i 1992, kom 2G netværket, som gjorde det muligt at sende SMS beskeder mellem mobiltelefoner, og i 2001 kom 3G netværket, som åbnede for den anvendelse af internettet på mobilen, som vi kender i dag. 3G netværket var dog stadig langsomt og begrænsende, og det var først med introduktionen af 4G netværket i 2011, at vi for alvor kunne bruge vores mobile internet til video, streaming og andre kapacitets- og hastighedskrævende aktiviteter, som vi gør i dag.


Med 5G er der kommet en helt ny netværksteknologi, som først og fremmest er mere stabil og robust. Det betyder endnu højere hastighed, mere sikkerhed, hurtigere responstid på overførsel af data og ikke mindst massiv kapacitet, som for alvor er området, hvor man kan mærke 5G. 5G netværket gør for eksempel en forskel, når du er til koncerter, fodboldkampe eller andre begivenheder, hvor mange mennesker er samlet et sted. I disse store forsamlinger vil 5G netværkets hastighed og kapacitet sikre, at der ikke sker brud i netværket, ligesom 4G har haft problemer med.


Udrulningen af 5G netværket er allerede fuld i gang, og mange mobilselskaber understøtter 5G på nogle af deres abonnementer i mange af de større byer I Danmark. Hos Duka tilbyder vi lige nu 5G på vores dukaTALE 1000 GB, såfremt du befinder dig et område med 5G maste og har en telefon der understøtter teknologien.
Få 1000 GB på lynhurtigt 5G netværk!


Kan du bare ikke få nok data?
Med dukaTALE 1000 GB møder du aldrig muren, når det kommer til mobiltelefoni. Udover (næsten) uendelige mængder data, får du lynhurtigt internet, som er 5G klar - allerede nu i de største byer i Danmark.
Så er du klar til streame, surfe & alt det andet.

Bestil dukaTALE 1000 GB

5G er hurtigere end nogensinde


Med 5G kan vi nyde lynhurtige datahastigheder med op til 20 Gbit, som teoretisk kan blive helt op til 100 gange hurtigere end 4G. Ved 4G er der allerede hurtige svartider mellem digitale enheder på ca. 50 millisekunder. Til sammenligning kan 5Gs hastighed levere responstider på ned til 1 millisekund. Det er hurtigere end den menneskelige hjerne vil kunne opfatte, og, sammen med den øgede kapacitet, kommer det til at være afgørende for tilgængeligheden af avanceret robotteknologi som for eksempel førerløs kørsel.Hvad er 5G?


Med ”5G” refereres der til en ny generation af mobilnetværk, fordi netværksteknologien bag 5G er en banebrydende og markant videreudvikling fra forrige generation. 5G netværket er altså en videreudvikling af 4G netværket, som er det mobile netværk, du kobler din telefon eller andre enheder til, når du går på nettet og ikke er på et wi-fi netværk. 5G netværket vil anvende nye frekvensområder, hvilket betyder langt højere hastighed, kapacitet og stabilitet.


Udover de førnævnte fordele, bringer 5G netværket også muligheden for at udnytte de nye digitale teknologier som automatisering af produktionsprocesser, robotteknologi, augmented reality mm.

Teknologien bag 5G


Flere forskellige teknologiske udviklinger gør 5G muligt


Flere og mindre antenner


Ligesom 4G-netværket, er det nye 5G netværk baseret på antenner rundt omkring i landet. Den store forskel er, at 5G-netværket er funderet på flere, mindre antenner. Antennerne kan retningsbestemme 5G-signalet for at opnå større koncentration. Det betyder, at man med 5G kan opnå meget hurtige hastigheder med stor kapacitet.


Private og selvstændige 5G-netværk


Med 5G-netværket kan man også oprette private netværk, som fungerer helt selvstændigt. På den måde kan man oprette et netværk, som er tilpasset en kundes behov. Ved at lave et selvstændigt 5G-netværk, bliver forbindelsen ikke delt med andre, så man undgår flaskehalse pga. kapaciteten, mens kundens også får øget kontrol og sikkerheds af sin netværksforbindelse.


Helt nye frekvensområder


5G-netværket benytter helt nye frekvensområder, som garanterer nye ekstremt høje hastigheder og langt større kapacitet.

Vælg dukaTALE mobilabonnement og blev en del af Danmarks gladeste kunder


Ingen binding, ingen gebyrer


Nordens stærkeste netværk


Danmarks bedste kundeservice


Vi flytter dit nummer for dig


Hør mere om vores dukaTALE mobilabonnementer


Indtast dit telefonnummer herunder, og vi ringer dig op hurtigst muligt

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan flytter jeg mit nuværende nummer til dukaTALE?

Vi har gjort det så nemt som overhovedet muligt for dig at beholde dit nummer. Du skal blot give os nogle få oplysninger om dig og dit nuværende mobilabonnement, og vi klarer resten for dig. Vi sender dig helt automatisk et nyt simkort, som på datoen for nummerflytning, virker med dit gamle nummer på.

Når du bestiller et dukaTALE abonnement fra vores hjemmeside, har du mulighed for at vælge, hvornår dit nummer skal flyttes over til os. Du skal have følgende klar:

  • Mobilnummer som skal flyttes
  • SIM-kortnummeret
  • Din e-mailadresse

Har du spørgsmål til, hvordan du finder dit SIM-kortnummer, så ring til os på tlf. 77 34 18 19.

Ellers kan du altid udfylde formularen herunder til en helt uforpligtende snak om at skifte til dukaTALE:

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Kan jeg ændre mit abonnement efter bestilling?

Ja, du kan til enhver tid ændre dit abonnement, så det passer til dit behov. Der er dog forskel på, om du ændrer dit mobilabonnement til en større datapakke eller mindre.

Vælger du at opgradere dit abonnement til en større datapakke, sker opgraderingen med det samme, og det samme gør din fakturering.

Vælger du at nedgradere dit abonnement, vil ændringen træde i kraft i slutningen af indeværende måned.

Du kan skifte dit abonnement inde på Mit Duka eller på tlf. 77 34 18 19.

Skift abonnement på Mit Duka

Hvilke lande er inkluderet i mit abonnement?

Med dukaTALE kan du ringe helt gratis og bruge al din data i og til hele EU + en række andre lande. Se den fulde liste af lande og vores udlandspriser for telefoni i lande, som ikke er inkluderet her.

Kan jeg benytte alt mit data i EU?

Ja, med dukaTALE kan du benytte al din data i Danmark og hele EU, Storbritannien, Schweiz, Norge, Island, Færøerne og en række andre lande. Med andre ord, skal du ikke længere tænke på roamingpriser etc., når du krydser grænser, så længe du er indenfor EU og de andre inkluderede lande.

Du har tilmed to datapakker på med et dukaTALE mobilabonnement; én datapakke til brug i Danmark + en yderligere datapakke til brug i EU.

Se liste over alle inkluderede lande

Oprettelsesgebyr

Vælger du dukaTALE, skal du heller ikke bekymre dig om oprettelsesgebyrer. Det er nemlig helt gratis at oprette et mobilabonnement. Dette gælder uanset om du ønsker at oprette et helt nyt telefonnummer eller ønsker at beholde dit nuværende nummer.

Er der en bindingsperiode på mit abonnement?

Hos Duka ønsker vi ikke at holde på dig, hvis du ikke ønsker at være kunde hos os. Derfor er der naturligvis ingen bindingsperiode på dit mobilabonnement, og du kan derfor til en hver tid opsige dit abonnement efter reglerne for opsigelse.

Se alle vores spørgsmål og svar


5G er ikke kun til private


Selvom private forbrugere har fået stor glæde af 5G-netværket, har erhvervslivet også set frem til at kunne benytte 5G. Med ord som cybersikkerhed og hackerangreb som de helt store buzzwords de seneste år, har den øgede kontrol og sikkerhed, som 5G har leveret, været til stor hjælp for mange virksomheder.


De høje hastigheder, den ekstremt stabile transmission og de lave latenstider har åbnet op for et hav af muligheder for produktionsvirksomheder. Her har 5G netværket være med til at styre og drive processorkraft til en hær af robotter. Det har ikke tidligere været muligt, da 4G-netværket ikke har kunne garantere en stabil transmission af signalet, mens man heller ikke har kunne oprette private netværk med 4G-signalet.


5G netværket har og vil fortsat føre til langt mindre robotter, da virksomhederne kan lægge meget af den computerkraft, som nu er indbygget i robotten, op i skyen med det nye 5G-netværket.


5G er godt nyt for alle

Selvom du efter at have læst artiklen her ikke kan vente på at se, hvor hurtigt 5G egentlig er, behøver du ikke at bekymre dig om overbelastede master eller andet, når 5G bliver aktivt. Nej, for selvom man nok vil forvente at alle dem, der kan, vil hoppe på 5G netværket, når det er klar til brug, vil det gamle 4G netværk selvfølgelig stadig være aktivt.

4G netværket vil faktisk nyde godt af, at 5G kommer også afbelaster 4G-netværket. Derfor er 5G også en god nyhed for dem, som ikke har enhed, der understøtter 5G – det er jo bare dejligt, og vi håber også, at vores kunder kommer til at nyde godt af de fordele, som 5G bringer med sig.

5G og din sundhed


Mens der har været meget snak om, at 5G-signalet er sundhedsskadeligt, er der endnu ikke noget videnskabeligt, der tyder på det. Faktisk viser det sig i en test udført af Rambøll i 2020, at 5G-netværket faktisk udsender stråling, der er 500 gange lavere end det grænseværdien for, hvornår stråling fra mobilmaster er sundhedsskadeligt.


Af den årsag – og at alt forskning indtil videre peger mod, at 5G-netværket absolut ikke er sundhedsskadeligt – har sundhedsstyrelsen også vurderet, at der ikke er grund til at være bekymret. De garanterer derudover også, at de vil følge med i fremtidig forskning på emnet.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Har du brug for hjælp undervejs, sidder vi klar på 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn: