77 34 18 18


Sådan finder du den bedste computer til dit studie


Som studerende på især de videregående uddannelser er en bærbar computer formentlig dit vigtigste arbejdsværktøj.Derfor er det bestemt ikke ligegyldig, hvilken bærbar computer, du vælger. Og om du står foran en studiestart, eller du skal have opgraderet din gamle computer til en nyere model, så kan det være svært at vælge den rigtige computer.


Når du er på SU, har du formentlig ikke budgettet til en af de dyreste computere. På samme tid er det vigtigt for dig, at du anskaffer en model, der er robust og i god kvalitet. Det værst tænkelige er jo, hvis din computer går i stykker lige før du afleverer semesteropgaven eller den dag, du skal til eksamen.


Heldigvis behøver den bedste og mest robuste computer ikke at være den dyreste. Egentlig er det vigtigste måske også, at den har de funktioner, der gør den ideel til netop dit studie. Der kan jo være stor forskel på, hvilke krav en arkitektstuderende har i forhold til en journaliststuderende. Den arkitektstuderende har brug for en computer med nok RAM til at kunne håndtere et tegneprogram. Hvorimod den journaliststuderende mest af alt skal kigge efter et lækkert tastatur og et indbydende design på en computer, der ikke vejer mere end 2 kg., så den er nem at smide i rygsækken når man skal ud at lave interviews.


Uanset hvilken computer du er faldet for, så har den en lang række af specifikationer. For de fleste kan det være svært at forstå, hvad specifikationerne betyder, og hvilke der er vigtige. Vi har forsøgt at forklare nogle af dem her, så du ved hvad du skal være opmærksom på i din jagt på en ny computer.


RAM holder din computer kørende


RAM er din computers hukommelse. Det vil sige, at jo flere RAM din computer har, jo flere programmer kan du have kørende på samme tid uden, at din computer bliver sløv. Skal du primært bruge din computer til at skrive noter og opgaver, og surfe på nettet, så kan du fint nøjes med 4 GB. Skal du derimod bruge din computer til tunge tegne- og grafikprogrammer, så vil du oftest have brug for mere plads som fx 8 GB.


Processer (CPU) giver dig kapacitet til dit studie


Processoren er computerens hjerne. Det er den, der bestemmer, hvor stor kapacitet computeren har, og hvor hurtig den kan arbejde. Derfor er det også vigtigt, at du får købt en computer, hvor processoren passer til dine behov. Når du mest bruger din computer i forbindelse med dit studie, vil en i3 eller A6 processor være nok – for den skal blot kunne håndtere internetsurfing og tekster.


Vælg et batteri, der kan holde til en hel skoledag


Som studerende bruger du meget af din tid på i auditoriet. Undervisningen foregår ofte i et auditorium eller i et ældre klasselokale, hvor der ikke er stikkontakter tilgængelige. Derfor er det en god idé at have en computer, der kan holde strøm i mindst 8 timer. Så risikerer du ikke, at computeren lukker ned midt i den semesteropgave, du fik startet på for sent, eller imens du tager noter til eksamen.


Størrelse og vægt er vigtige parametre


Det er også værd at overveje størrelsen på din skærm, der giver dig et godt overblik. Omvendt anbefales det, at du er opmærksom på at få valgt en ikke alt for stor skærm, da den kan have indflydelse på vægten på din computer. En god tommelfingerregel er at holde den under 2 kg. I løbet af din studietid kommer du nemlig ofte til at bære rundt på din computer, og så er det dejligt, hvis den ikke er for tung.


Hos Duka hjælper vi gerne med sparring og rådgivning i forbindelse med at finde den computer, der passer bedst til dine behov og dit studie. Vi ved nemlig, at din nye computer er din nye bedste ven de næste mange år.


Se vores anbefaling til en studiecomputer i høj kvalitet og lækkert design. Og så opfylder den selvfølgelig kravene til en velegnet studiecomputer.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service