77 34 18 18

Sådan handler du sikkert på nettet


Udvalget af webshops og gode tilbud på nettet vokser hver dag.


Du kender med garanti situationen, hvor du bliver fanget af en annonce, da du tjekkede din mail, og før du nåede at overveje situationen, sad du med et glohedt Dankort i hånden og to par vinterstøvler i indkøbskurven.

Langt fra alle webshops er dog sikre handlesteder – og du kan risikere at betale dyrt, hvis ikke du ved, hvordan du skelner skidt fra kanel, når du shopper på nettet. Her får du 6 anbefalinger, der gør det nemmere for dig at handle sikkert på nettet.

1. Tjek webshoppen


Når du skal afgøre om en netbutik er sikker og pålidelig, så er det en god idé at tjekke webshoppens kontaktoplysninger. Der skal både stå virksomhedens navn, en mailadresse og et telefonnummer.

2. Er prisen lidt for god?
Hvis din vare har en ”skæv pris” eller varierer betydeligt fra, hvad andre webshops sælger den for, så kan det enten være tegn på, at varen er en kopi, eller at webshoppen er falsk. Brug din sunde fornuft og sammenlign prisen med den andre webshops tager.

3. Find anmeldelser af webshoppen
Hvordan har andre kunder oplevet deres køb? Søg på nettet efter andres erfaringer med shoppen, men vær påpasselig med alene at bruge udsagn fra for eksempel Trustpilot. Her er det desværre også set, at virksomheder selv opretter sig som brugere, for at skrive fordelagtige anmeldelser af deres egen shop.

4. Tjek hvor varen sendes fra?
Der er selvsagt forskel på, om din vare sendes fra Herning eller Hongkong. Husk at tjekke told, skat og andre afgifter, inden du køber. Du kan godt risikere at købe en vare fra en virksomhed, hvor alt på hjemmesiden står på dansk, men varerne afsendes fra Asien, og så ryger der told på. Tjek derfor altid, hvor varen sendes fra.

5. Gem kvitteringen
Kvitteringen er dit bevis for, at du har foretaget et køb. Tjek altid kvitteringen igennem, når ordren er gennemført. Du kan også få brug for den senere, hvis din vare ikke dukker op eller går i stykker og skal sendes retur.

6. Betal altid med kort
Når du betaler med betalings- eller kreditkort, så er du beskyttet af indsigelsesordningen. Det er du ikke, hvis du overfører et beløb til et kontonummer, som står anført på webshoppen. Med betalings- og kreditkort kan du gøre indsigelse, hvis varen ikke dukker på, eller hvis varen pludselig er dyrere end, da du købte den.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service