77 34 18 18Hvad blev der af DVD-drevet?


Det føles som om det kun er ganske få år siden, at vi fik at vide, at dvd’er var vejen frem, og den sikre løsning til fremtiden. Nu er et knapt nok til at drive en computer med et dvd-drev op af jorden.Det føles som om det kun er ganske få år siden, at vi fik at vide, at dvd’er var vejen frem, og den sikre løsning til fremtiden. Nu er et knapt nok til at drive en computer med et dvd-drev op af jorden.


Så hvad er der sket? Hvorfor er det så godt som umuligt at finde en computer med dvd-drev? Og hvad kan man gøre, hvis man er en af de personer, der stadig er glad for sine dvd’er og bruger dem jævnligt?


Man får f.eks. stadig en dvd med, når man køber mange forskellige tech-produkter – alt fra kameraer til grafikkort kommer stadig med en – ofte ubrugelig – dvd med et installationsprogram som de fleste alligevel bare henter fra nettet.


Det korte af det lange er, at der har været en tendens hen imod tyndere og lettere bærbare computere, og i den forbindelse har dvd-drevet været en af de ting, der er blevet ofret for at gøre disse ønsker til en realitet.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg gerne vil se film på min computer?


Du kan finde en af de efterhånden sjældne computere med dvd-drev – vi har hos Duka både en bærbar og en all-in-one med dvd-drev.


Alternativt kan du købe et eksternt dvd-drev, som du slutter til din computer via USB. Fordelen ved det er, at computeren får lov at være så tynd og let som den kan, og du kan stadig bruge dvd’er som du vil. Ulempen er selvfølgelig, at det er endnu en computerdel, der kan ligge og flyde derhjemme, eller som du kan risikere at glemme, når du tager i sommerhus.


Endnu en mulighed er at overgive sig til det mest populære indenfor digital underholdning: Streaming. Det er et udtryk, der kan dække over alt fra internationale tjenester som Netflix, HBO og snart Disney+ og til de danske som dr.dk, tv2Play, Viaplay og Dplay.


Hvis du har et af de nye smart-tv’er behøver du endda ikke sidde foran din computer for at se f.eks. Netflix – det kan installeres på dit fjernsyn som en app, på samme måde som apps på en smartphone, og så kan du bruge det som enhver anden tv-kanal. Nu er streaming-app’en fra DR også tilgængelig til smart-tv’er, så du kan se alle programmerne fra DR på dit TV, lige når du har lyst.


Så det kan godt være, at vi går mod en fremtid uden dvd-drev i vores computere, men der er heldigvis stadig masser af muligheder for at se vores gamle dvd’er. Og med de nye streamingtjenester kommer vi nok heller ikke til at kede os lige foreløbigt.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service