Trustpilot
+45 77 34 18 18

Sådan får du dit Windows 10 til at ligne Windows 7

Savner du Windows 7 – og kunne du godt tænke dig, at din computer lignede det, du kendte og havde nemt ved at navigere i? Så er der hjælp at hente her.

En undersøgelse viser, at der stadig er 33 % af alle PC-brugere, der holder fast i Windows 7. Så selvom Windows 10 har erobret markedet med sine 55% markedsandele, så er det tydeligt, hvor populært det næsten 10 år gamle styresystem er blandt verdens computerbrugere.

Det har været en langsom proces at skabe et system, der kan konkurrere med Windows 7. Det skyldes særligt, at udseendet og brugervenligheden i det snart pensionerede styresystem har været meget populært blandt brugere.

Måske sidder du også nu med følelsen af, at Windows 10 ikke passer til dig. Eller at Microsofts nyeste styresystem gør noget enkelt mere besværligt ved at tilføje flere muligheder og funktioner end du har brug for. Mange af Microsofts brugere reagerede sådan, og derfor er der også grund til at overveje om dit nye styresystem, Windows 10, ikke ”bare” skal ligne det, du havde før, for at du får mest muligt ud af det.


Er du stadig ikke overbevist om, hvorfor du overhovedet skal skifte til Windows 10, så læs vores artikel Windows 7 eller Windows 10 – hvad er bedst?


 

Sådan ændrer du start-menuen:

1/2

For at få dit Windows 10 til at ligne Windows 7, skal du hente et program, der kan genskabe det udseende, du kender på computeren. Vi kan anbefale Classic Shell, som vi selv har testet til formålet. Classic Shell er et gratis program, du skal hente fra internettet lige her.
Vi har selv testet programmet, og der er ikke nogen risiko forbundet med at hente programmet ned.

 

Du trykker Download Now (den blå knap) for at hente programmet til din computer.
Herefter vælger du Classic Shell Windows Installer – English som er den øverste i menuen på næste side.

 

Du får herefter en boks frem, hvor programmet spørger om tilladelse til at blive installeret. Tryk Next og accepter betingelserne i licens-aftalen og tryk herefter Next og Install.

 

Herefter får du en besked om ”du vil tillade at Classic Shell laver ændringer på din computer”. Det vil du gerne, for ellers kan du ikke få din computer til at ligne en Windows 7. Til sidst trykker du Finish. Du kan allerede nu se ændringerne, hvis du åbner start-menuen.

2/2

Når du har installeret Classic Shell, skal du åbne programmet og vælge Classic Start menu settings. OBS! Hvis du ikke kan se programmet nede i start-menuen, så skriv navnet ind i søgefeltet. 

Herinde kan du vælge Windows 7 style og den start-knap, du foretrækker.

 

  1. Under ”Skin” skal du vælge Windows Aero, så din computer ligner Windows 7.
  2. Tryk OK. Nu er du færdig med at skabe dit Windows 7-udseende.

 

Du kan også ændre farverne, og baggrundsbillederne, hvis du vil være gennemført i styresystemets udseende. 

Her kan du hente baggrundbilleder, der får din computer til at ligne Windows 7.

Opgradér til Windows 10 og få et sikkert styresystem

Hvad enten du er helhjertet Windows 7-fan, eller godt kan forene dig med de forandringer, der fulgte med Windows 10, så er der ingen tvivl om, at Windows 10 er fremtiden. Derfor er der god grund til at opgradere din computer, så du ikke risikerer at den er mindre sikker i fremtiden.

Læs også: Derfor skal du snart skifte til Windows 10


De ældre computermodeller, som kører Windows 7, er desværre ikke rustet til en opgradering til Windows 10. Hvis du f.eks. har en computer fra før 2015, så er det desværre tid til at investere i en ny PC, der til gengæld er sikret i mange år frem. Og når du kan få din computer til at ligne, det du havde, så er det måske ikke så slemt med en opgradering.

I Duka hjælper vi gerne med sparring og rådgivning i forbindelse med at skifte computer. Vi ved nemlig, at det kan være en uoverkommelig opgave at flytte familiebilleder, dokumenter og data over til en ny computer, så derfor ordner vi det gerne for dig, så du undgår at miste værdifuldt indhold. 

Hjælpen er altid lige ved hånden

Ring til os, så vi kan hjælpe dig i gang +45 77 34 18 18

Seneste nyheder, guides, tips og tricks

Fornavn
Efternavn
Spørgsmål og svar Kunde Service