77 34 18 18

Hvorfor er min computer langsom?

920x515-Langsom computer.png

Hør Kim T. fra vores kundeservice forklare om de mest almindelige årsager til,
at din computer er blevet langsommere, og få nogle tips til hvad du selv kan gøre ved det.Vi ved lige præcis, hvad du er oppe i mod, hver gang du tænder din computer for at skrive mails, overføre penge i netbanken eller søge efter en opskrift. Måske vil du bare lige gennemse dine fotos eller streame en film, men det ta’r en evighed, før computeren er klar – og du mærker din frustration vokse.

Vil din computer bare ikke blive hurtigere?


Trænger du til en ny computer, eller lidt vejledning dertil, så indtast dit telefonnummer i formularen herunder, og lad os tage en uforpligtende snak.

*Når du udfylder formularen, giver du os samtykke til, at vi må kontakte dig og sende dig tilbud pr. telefon og SMS.

Hvorfor går der så lang tid,
inden computeren er i omdrejninger og klar?


Det er næsten som dengang, børnene var teenagere og skulle vækkes i flere omgange. Nu er de sjældent hjemme – er måske flyttet hjemmefra. Så, her er der ingen hjælp at hente eller svar på, hvorfor computeren opfører sig, som den gør. Og når den så langt om længe er klar, er den alt andet end hurtig, og du bli’r utålmodig. Det er helt forståeligt.

Heldigvis er der flere forhold, du kan tjekke og afprøve på din computer, inden du helt mister tålmodigheden og giver op.

Herunder kan du se vores udvalg af computere

6 tips og tiltag der kan speede din computer op

Vi har herunder beskrevet nogle tips og tiltag, som du ret nemt selv kan udføre. I mange tilfælde medvirker disse enkle handlinger til at give computeren øget hastighed. Løsningerne ligger bl.a. i: 1. At du får sorteret og slettet dokumenter og filer, som du ikke vil gemme. Din bærbare- eller stationære computer bliver nemlig markant langsommere, hvis dens lagerplads er fyldt helt op.

 2. At du overfører alt andet – fotos, videoer og dokumenter – til enten et USB-stick, en ekstern harddisk eller til “Skyen” ( DropBox, GoogleDrev, Apple’ iCloud m.fl.)

 3. At du får slettet de programmer, du ikke benytter via “Tilføj eller fjern program” menuen.

 4. At du lukker computeren helt ned – mindst et par gange om ugen (Når skærmen på en bærbar blot lukkes, eller når en stationær PC kun sættes på vågeblus, øger det langsommeligheden, fordi computeren ikke får mulighed for at udføre alle afsluttende procedurer.

 5. At du benytter et antivirusprogram mod malware og virus. Ellers kan computeren nemt blive inficeret, når du er på nettet. Dén slags kan gøre enhver computer rigtig langsom. I værste fald sætte den helt ud af spillet.

 6. At du har en hurtig internetopkobling. Er det f.eks. særligt, når du surfer på nettet eller streamer musik eller film, at du oplever, at computeren er håbløs langsom? For så ligger årsagen sandsynligvis i din internetforbindelse. Ta’ et tjek på om du nu også får leveret den hastighed, som din udbyder har lovet, og som du betaler for.


(Hastigheden ind-/ud på en internetforbindelse udtrykkes i ”megabit pr. sekund”, eks. 100/100 Mbit. Jo højere de to tal er, jo hurtigere er din internetforbindelse. Hvis hastigheden viser sig at være lavere, kan det alene være en årsag til computerens langsommelighed, når du er på nettet. Du kan tjekke din internethastighed på eks. bredbånd.dk


Se flere tips til at optimere din computerHvis du ikke oplever, at din computer bliver væsentlig hurtigere ved én eller flere af de 6 nævnte tips og tiltag, er der sandsynligvis helt andre, tekniske årsager på spil: • Din computer har en mekanisk harddisk, hvor al data lagres. Den disk slides med årene. Når du tænder computeren, skal de mange data håndteres af computerens sandsynligvis ligeledes utidssvarende processor og siden “stykkes sammen til det hele billede”. Det er også den processor, der skal aktivere de programmer, du åbner. Ofte foregår det alt for langsomt – på grund af en slidt harddisk og en ineffektiv processor.


 • En moderne PC er udstyret med en SSD-harddisk. Det er ikke en fysisk disk, men
  en lagringsenhed, der fungerer som et memory stick, hvor data pakkes “side om side”.
  Derfor kan de hurtigt lagres, søges og hentes frem – ligeledes takket være en ny og ultrahurtig processorteknologi – computerens motor. Den er afgørende for afviklingen og hastigheden ved brugen af eks. Windows og andre programmer, der fremover kun forventes at blive mere og mere komplekse. Det er også den avancerede processor, der gør det muligt at surfe på nettets stadigt mere komplekse og datafyldte websites i et acceptabelt tempo.


 • En bærbar computers batterikapacitet forringes over tid. Det nemmeste er at købe et nyt, men hvis den bærbare er flere år gammel, er det ikke sandsynligt at opnå den ønskede effekt: En hurtigere computer. Til forskel fra en flere år gammel bærbar, er en ny nemlig også udstyret med en strømbesparende processor. Den sikrer mere regnekraft, så computeren bedre kan udføre flere samtidige processer – og giver derfor også en markant forbedret batterilevetid.

Vi er helt med på, at teknologi ikke har din store interesse. Du vil bare gerne have, at din computer fungerer. Den skal være hurtig og stabil. Hvis den ikke længere er det – selv efter at du har foretaget de 6 tidligere nævnte tiltag – kan langsommeligheden også med ret og rimelighed tilskrives computerens alder. Det er vi nødt til at sige. Også selv om din bærbare computer eller stationære PC ser ud som ny. Er den 3-4 år gammel og pænt langsom, skal du overveje at investere i en ny.


Duka tilbyder flere forskellige, ultrahurtige HP-computere. Vi har altid et bredt udvalg af både stationære- og bærbare computere på lager. Helt efter dine ønsker, behov og budget. Fuldt installeret og klar til brug. Med eller uden serviceabonnement.


Du er altid velkommen til at ringe til os og fortælle, hvad du har brug for. Så finder vi sammen frem til den computerløsning, der passer til lige netop dine behov.

Nyheder, guides, tips & tricks


Vi følger med i, hvad der rører sig inden for digitalisering, og deler de vigtigste nyheder med dig. Med vores tips og tricks får du en hjælpende hånd til din computer, mobiltelefon og tablet.


Du kan eksempelvis finde guides til computerprogrammer og udskiftning af SIM-kort eller tips til at vælge en ny computer og meget mere.


Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service