77 34 18 18

Spørgsmål og svar

Bliv bl.a. klogere på, hvordan dukaPC er bygget op, hvilke moduler dukaPC indeholder

Bliv klogere på dukaPC


Her kan du blandt andet få svar på, hvordan du skriver din første e-mail med dukaPC, hvordan du kommer på internettet og hvordan dukaPC er bygget op i moduler. Tag endelig fat i os på 77 34 18 18 eller skriv en e-mail til kundeservice@duka.dk, hvis du har spørgsmål, som ikke blev besvaret her.

Kan jeg få hjælp til dukaPC?

Ja, dukaPC har indbyggede brugervejledninger og hjælpevideoer, som er nemme at bruge. Du er altid velkommen til ar ringe til os på 77 34 18 18, hvis du foretrækker personlig hjælp.

Vil du vide mere om hjælpefunktionerne på dukaPC?

Læs mere her

Hvordan lærer jeg at bruge dukaPC computeren?

Du kan lære at bruge dukaPC-computeren på egen hånd gennem for installerede undervisningsvideoer. Videoerne ligger i undervisningsmodulet, hvor du lærer alt om, hvordan du bruger din dukaPC computer.

Vi har lavet en guide, der trin for trin viser, hvordan du kommer i gang med undervisningsmodulet på din dukaPC-computer.

Se guiden her

Nyheder

En computer fra Duka giver dig nyheder fra Jyllands-Posten døgnet rundt. Du kan læse artiklerne i fuld længde og vælge de sektioner, der interesserer dig mest.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan finde dine foretrukne nyhedskategorier, og læser dem på skærmen.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Internet

Brug e-Boks og netbank

Klik på modulet ”internet”. Herefter vælger du muligheden ”det offentlige” i bjælken til venstre. Nu er E-boks, netbank og borger.dk kun et enkelt klik væk.

Læs mere om internetmodulet og de forskellige hjemmesider i denne guide

Læs guiden her

Brug internet

For at komme på internettet skal du klikke på internetmodulet. Internetmodulet ligger på startsiden, når du tænder din computer.

Her kan du læse om internettets vigtigste grundbegreber og få gode råd til sikkerhed på nettet.

Læs guiden her

Søgning på nettet

Klik på internetmodulet på din computers startside. Herefter klikker du på kategorien ”søgning og opslag”, som gør det nemt for dig at søge på internettet.

Læs hvordan du søger på nettet

Indtaste hjemmesideadresse

Klik på internetmodulet. Hvis du allerede kender internetadressen, så klik på bjælken ”indtast adresse”. Herefter klikker du knappen ”Vis side”. Nu kommer du ind på den ønskede hjemmeside.

Ikke helt med? Læs mere om hjemmeside-adresser og nyttige begreber her.

Læs guiden her

Gemme favoritter

For at gemme en favorit under Egne favoritter skal du gøre det inde i internet-programmet.

Læs guiden her

E-mail

Brug e-mail

Med en computer fra Duka, får du også adgang til vores unikke e-mailprogram.

Kom godt i gang med at skrive e-mails ved at læse mere her.

Læs mere her

Skriv din første mail

Med en computer fra Duka er det enkelt at skrive e-mails. I mailmodulet finder du din personlige e-mail.

Læs guiden her

Adressebog

Din adressebog er der, du gemmer dine e-mail kontakter. For at skrive e-mails til venner og familie, skal du derfor først have personerne oprettet i adressebogen. Du finder adressebogen i e-mailmodulet.

I denne guide, viser vi, hvordan du nemt og hurtigt opretter personer i din adressebog

Læs guiden her

Læse og besvare e-mails

Du læser og besvarer dine e-mails i e-mail modulet. Åbn modulet. Klik på den e-mail, du vil læse. Når du vil besvare din e-mail, skal du klikke på ”besvar denne e-mail” i bjælken til højre.

I denne guide viser vi dig trin for trin, hvordan du læser og besvarer dine e-mails på din dukaPC computer.

TV-guide

dukaPC giver dig mulighed for at se programoversigten en uge frem. Klik på TV-modulet, så kan du både se alle kanalers programoversigter og læse om de enkelte TV-udsendelser

Billede af dukaPC modul

Læs mere om TV-Guiden her

Vejrudsigt

På din dukaPC-computer kan du dagligt se vejrudsigten for dit lokalområde – så er du altid opdateret med de seneste vejrmeldinger.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Spil

Computeren fra Duka leveres med flere klassiske computerspil. Du finder både 7-kabale, edderkop, mahjong og andre populære spil. I spilmodulet finder du også hjemmesider med gode spilanbefalinger.

Læs mere om de forskellige spil og hvordan du kommer i gang her.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Billeder

Klik på billedmodulet. Så kan du se en listen til venstre på skærmen, hvor du kan udvælge billeder fra computeren. Du kan også se billeder fra eksterne medier såsom fra et kameras hukommelseskort.

Læs mere om billedmodulets muligheder her.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Facebook

Facebook er en hjemmeside, hvor du kan holde kontakt med venner og familie – også dem, du næsten ikke kender. Du kan også bruge Facebook til at følge virksomheder og organisationer m.m. Du kan lægge billeder op og skrive, hvad du tænker på, ligesom du kan følge med i, hvad andre skriver.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Skype

Skype er som en onlinetelefon. Du kan ringe gratis til andre skypebrugere, der også er på internettet – selv hvis de er i udlandet. Du behøver hverken mikrofon eller højtaler. Det sidder allerede i computeren.

Kom i gang med Skype fra din dukaPC computer.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Tekstbehandling

Tekstbehandlingsprogrammet i computeren gør det nemt for dig at skrive, redigere og gemme tekstdokumenter. Du kan skifte farve, skrifttype og veksle mellem to skriftstørrelser. Programmet et sat overskueligt op og er nemt at bruge.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Musik

dukaPC computeren har sin egen musikafspiller. Du kan både afspille CD’er og musikfiler såsom MP3 og WMA. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan bruge CD’er sammen med tablet.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Filmafspiller

med dukaPC kan du sagtens se DVD-film. Klik på modulet ”Filmafspiller”. Herefter sætter du din DVD-film i computerens CD-skuffe

Du skal være opmærksom på, at filmafspilleren ikke er tilgængelig på tablet og 2-i-1 tablet og bærbar.

Billede af dukaPC modul

Læs guiden her

Filhåndtering

Hvordan arbejder jeg med mapper?

I modulet Filhåndtering kan du lære alt om mapper i dukaPC.

Vi guider dig videre i de vigtigste funktioner og gennemgår de væsentligste begreber for dig her.

Læs guiden her

Hvordan gemmer jeg billeder fra e-mails?

Hvis du gerne vil gemme et billede, som du har modtaget pr. e-mail skal du først åbne ”E-mail modulet” på startsiden. Tryk på det billede du vil gemme. Klik herefter på knappen ”gem vedhæftede fil”.

Læs mere om hvordan du gemme billeder fra e-mails med din dukaPC PC.

Læs guiden her

Hvordan sender jeg e-mails med vedhæftede filer?

Klik på e-mail modulet. Klik herefter på knappen ”Vedhæft filer”. Herfra har du en række muligheder for at vedhæfte filer, billeder, dokumenter osv.

Læs mere om at vedhæfte filer med din dukaNEMT PC her.

Læs guiden her

Hvordan kopierer jeg en mappe med dokumenter fra min computer til en USB-Pen?

Du kopierer en mappe til en USB-pen ved først at klikke på modulet ”filhåndtering”. Vælg en af mulighederne i bjælken til venstre. Tryk på ”håndter valgte mappe” hvorefter du klikker på ”kopier mappen”. Nu kan du kopiere mappen til en USB-pen. Du har flere muligheder for at kopiere.

Læs mere om dine muligheder her.

Læs guiden her

Hvordan kopierer jeg bestemte billeder fra en CD til min computer?

Sæt CD’en i CD-drevet på siden af din computer. Du kopierer særligt udvalgte billeder fra en CD ved først at klikke på modulet ”Filhåndtering”. Tryk på ”CD” i bjælken til venstre. Klik på mappen med billederne i. De billeder du trykker på nu bliver markeret med grøn. Tryk herefter på knappen ”håndter valgte filer” . Nu kan du kopiere billederne ved at trykke på knappen ”kopier filer”.

Læs mere om at kopiere og flytte filer her.

Læs guiden her

Kan jeg bruge Windows på en dukaPC computer?

Ja, du kan sagtens bruge Windows, som på en almindelig computer. På den måde kan du installere forskellige programmer på din computer. Tryk på knappen ”Skjul dukaPC” i skærmens bund – så kommer du til windows’ 10 startside.

Her kan du læse, hvordan du installerer spil, programmer eller en printer uden for dukaPC-startsiden.

Læs guiden her

Hvorfor virker dukaPC ikke?

Nogle gange driller IT bare. Hvis din computer opfører sig anderledes end den plejer, så er det en god idé at slukke og tænde den igen. Hvis det ikke løser problemet, kan du læse mere her om typiske problemer, du selv kan løse.

Læs guiden her

Danmarks bedste kundeservice: Vi holder, hvad vi
lover, og vi bliver ved, til det virker

Vi hjælper med et smil, så ring til os på 77 34 18 18

Ring til os. Vi søger for, at du slipper for IT, der driller, og vi hjælper dig, hvis du har et spørgsmål til brugen af din computer.
Med en computer-løsning fra Duka har du ubegrænset adgang til IT support og fjernsupport, der bliver ved, til det virker. Du får en computer, der er lige til at gå til, og du har altid en at gå til, hvis du bliver i tvivl. Hos os findes der ingen dumme spørgsmål – kun dumme svar.

Hjælpen er altid lige ved hånden

Har du brug for hjælp undervejs, sidder vi klar på 77 34 18 18

Få de seneste guides & nyheder - tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKunde Service